Cü'de "15 Temmuz'da Ne Oldu" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Cü'de "15 Temmuz'da Ne Oldu" Konferansı

Cü\'de "15 Temmuz\'da Ne Oldu" Konferansı

Sivas Kredi Yurtlar İl Müdürlüğü KYK Akademi Bilgiden Bilince konferansları kapsamında CÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda "15 Temmuz’da Ne Oldu?

09.12.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Kredi Yurtlar İl Müdürlüğü KYK Akademi Bilgiden Bilince konferansları kapsamında CÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda " 15 Temmuz'da Ne Oldu?" adlı konferans düzenlendi.

Moderatörlüğünü Cengizhan Konuş'un yaptığı Cins Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın konuşmacı olarak katıldığı programa CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, KYK Müdür Vekili Oğuzhan Doğan, öğretim elamanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yazar İsmail Kılıçarslan yaptığı konuşmada 15 Temmuz'a canlı olarak tanık olduğunu belirterek,"O gece ben ve arkadaşlarım 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüdük. Köprünün ağzında bekleyen polislerle helalleşerek köprünün üstünde mevzilenmiş silahlı teröristlerin üzerine yaklaşık 250 kişi yürüdük. Tanklar üzerinde askerler köprü üzerindeki uçaksavarları ele geçirmişler. O an şunu düşündüm eli silahlı üniformalı teröristler bize ateş açarlarsa hepimizi orada öldürürler. Arkamızdan gelen ve köprüye doğru yürüyen kalabalığı görünce artık bize ateş açsalar bile artık çok şey fark etmez çünkü insanlar korkmadan, tankın topun üzerine doğru geliyorlar diye düşündüm. Köprü üzerinde ilerlerken üzerimize açılan ateşten korunmak için köprü üzerinde kalan araçların arkasına sığındık." dedi.

Kılıçarslan 15 Temmuzda sadece FETÖ terör örgütlerine karşı mücadele edilmediğini, FETÖ'yü taşeron yapmış düşman ülkelerle mücadele edildiğini ifade ederek, "Türkiye Türkiye'den büyük mü? Niyetinin olduğunu belirtmeye devam edecek mi, etmeyecek mi? Ülkemizin başına gelen hikayelerin tamamı bu cümle ile ilgili. 2002-2009 yılları Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğunu söyledi herkese. Masa başında çizilmiş sınırlar değil, gönül ve tarihsel coğrafyamız ve toprağımızla biz Türkiyeyiz" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda, Rektör Yıldız, İsmail Kılıçarslan'a hediye takdim etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de '15 Temmuz'da Ne Oldu' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement