Cü'de Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Cü'de Akademik Yıl Açılış Töreni

Cü\'de Akademik Yıl Açılış Töreni

CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık: "Üniversiteler, ülkenin refah seviyesini yükseltmede çok önemli kurumlardır"

14.10.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) "2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni" düzenlendi.

CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Barut, törende yaptığı konuşmada, Kartepe'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin ve Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polislerin ailelerine başsağlığı diledi.

Akademik yılın hayırlar getirmesini temenni eden Barut, üniversitenin güzel çalışmalar yaptığını ifade ederek, Rektör Kocacık'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Üniversitelerin şehirlere hizmet etmesi gerektiğini belirten Barut, "Bir üniversitenin başarılı olabilmesi için çevresiyle bütünleşmesi lazım" dedi.

Rektör Kocacık da göreve başladığı günden bugüne kadar yapılan hizmetlere değindi.

Üniversitelerin bulundukları bölgenin sosyal, ekonomik, kültürel yönden gelişmesine öncülük eden önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Kocacık, şunları kaydetti:

"Üniversiteler; araştıran, sorgulayan, üreten, ürettiğini öğreten, öğrettiğini toplumun faydasına dönüştüren ve bunu hedeflere ulaşmada araç olarak kullanan güzide kurumlardır. Üniversiteler, ülkenin refah seviyesini yükseltmede çok önemli kurumlardır, insana ve hayata değer katarak yeni kazanımlar sağlayan önemli kurumlardır. Dünyada saygın bir yer edinmenin temel koşulu da nitelikli insan yetiştirerek önemli bir yeri yakalamaktır. Üniversitelerimizin saymakla bitiremeyeceğimiz bu fonksiyonlarının üniversitemizde de her alanda karşılamaya çalışıldığını, hedeflerimiz arasında yer aldığını ve bu çerçevede 2023 hedeflerine ulaşmada da elimizden geleni yapacağımızı burada ifade etmek istiyorum."

Tören, CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin tarafından verilen "Grip" konulu açılış dersiyle sona erdi.

CÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince törende sunulması planlanan müzik dinletisi, Kocaeli ve Sivas'taki kazalarda asker ve polislerin şehit olması nedeniyle sunulmadı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü'de Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement