Çü'de Düzenlenen "Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Çü'de Düzenlenen "Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" Sona Erdi

Çü\'de Düzenlenen "Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" Sona Erdi

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) "Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" sona erdi.

21.04.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) "Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" sona erdi.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, gıda firmaları ve üniversitelerin gelen 600 katılımcının stantları ilgi gördü.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, gıdaların ulusal kimliklerin yaşatılmasında ve ülkelerin tanıtımında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Geleneksel gıdaların, toplumların hem yeme alışkanlıklarını, hem de kültürel özelliklerini nesiller boyunca aktardığını ifade eden Prof. Dr. Kibar, turizm sektörünün gelişmesine paralel olarak geleneksel gıdalara olan ilginin de giderek arttığını belirtti.

6 oturum halinde gerçekleşen sempozyumda "Geleneksel Gıdalar ve Sağlık", "Geleneksel Gıdalar ve Gıda Güvenliği", "Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik ve Pazarlama", "Geleneksel Gıdalar ve Coğrafi İşaretleme", "Geleneksel Gıdalar Politikalar ve Kırsal Kalkınma" ile "Geleneksel Gıdalar Teknolojisi" konu konuları ele alındı.

Sempozyum, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çü'de Düzenlenen 'Geleneksel Gıdalar Sempozyumu' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement