Çü'de Özgecan Anısına "Cinsel Şiddet" Paneli - Son Dakika
Yerel

Çü'de Özgecan Anısına "Cinsel Şiddet" Paneli

Çü\'de Özgecan Anısına "Cinsel Şiddet" Paneli

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi “Tıpta İnsan Bilimleri Etkinlikleri” çerçevesinde geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen Özgecan Aslan anısına “Cinsel Şiddet” konulu panel düzenlendi.

23.02.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi "Tıpta İnsan Bilimleri Etkinlikleri" çerçevesinde geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen Özgecan Aslan anısına "Cinsel Şiddet" konulu panel düzenlendi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Hippokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen ve ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Evliyaoğlu'nun oturum başkanlığını yaptığı panelde "Neden Şiddet ve Şiddet Olgularında Hekim Sorumluluğu" konulu sunumu Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Necmi Çekin gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Çekin ayrıca geleceğin doktorlarına şiddet, kadına yönelik şiddet, dünya kadın konferansı eylem platformu ve Pekin Deklarasyonu'nda kadına yönelik şiddet, cinsel şiddet, şiddetin suç nedenleri ile hekimlerin sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

"CİNSEL SALDIRILARIN YÜZDE 20-25'İ ENSEST"

ÇÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Metin de, "İstismarcı ya da Mağdur Olmak"adlı sunumunda, ergenlerin yüzde 12 ila 21'inin, erkeklerin yüzde 14.2'sinin, kadınların ise yüzde 32.3'ünün, tüm kadınlar arasında yüzde 15 ila 33'ünün cinsel istismara maruz kaldığının görüldüğünü belirterek cinsel saldırıların yüzde 20 ila 25'inin ise ensest olduğunu söyledi.

ÇÜ Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu ise "Çukurova Üniversitesi Deneyimleri" adlı sunumunda ise bugüne kadar kendilerine gelen vakalardan örnekler aktardı.

Panelin sonunda öğretim görevlileri ve öğrencilerin birçok sorularına yanıt veren akademisyenlere katılımları ve katkıları için ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer tarafından birer teşekkür belgesi verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çü'de Özgecan Anısına 'Cinsel Şiddet' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement