Çü'nün Eski Rektörü Akınoğlu'na 1 Yıl 15 Gün Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Çü'nün Eski Rektörü Akınoğlu'na 1 Yıl 15 Gün Hapis Cezası

Çü\'nün Eski Rektörü Akınoğlu\'na 1 Yıl 15 Gün Hapis Cezası

Müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip, evlerine klima taktırdıkları iddiasıyla yargılanan Çukurova Üniversitesi'nin eski rektörü Prof.Dr.Alper Akınoğlu'na 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

09.04.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip, evlerine klima taktırdıkları iddiasıyla yargılanan Çukurova Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

Çukurova Üniversitesi'nin müteahhitliğini yapan Cumali Kurtar, 2004-2010 yıllarında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu'nun kendisinden dönemin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cahit Kavak aracılığıyla 300 bin lira para aldığını, zamanında bitirdiği iş için haksız yere 250 bin lira ceza kestiğini, tamamlamadığı işler için hak edişler ödeyerek yarım kalmış işleri bedel ödemeden kendisine yaptırdığı gibi 16 başlık altında toplanan bir çok suçtan dolayı YÖK'e suç duyurusunda bulundu.

YÖK yaptığı incelemede, Rektör Prof. Dr. Akınoğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanları Nüvit Günay ve Özkan Güğercin, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır ve kontrol mühendisi Mehmet Akif Bilmez'in bazı suçlardan yargılanmasına karar verdi. YÖK'ün bu kararına Rektör Akınoğlu ile diğer üniversite yöneticileri Danıştay'a başvurarak itiraz etti. Danıştay 1. Daire de 'Görevi kötüye kullanmak' suçunu içeren TCK'nın 257. maddesine göre 3'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmalarına karar verdi.

Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan dava karara bağlandı. Karar duruşmasına eski Rektör Prof.Dr. Akınoğlu gelmezken, diğer 4 üniversite yöneticisi katıldı. Eski Rektör Prof.Dr. Akınoğlu, ilk duruşmadaki savunmasında, hakkında dava açılmasına izin veren YÖK'e sitemde bulundu. YÖK Başkanlığı'nın yetkili kurulunun objektif ölçütlere dayanmadan iddiaları değerlendirerek somut deliller olmadan hakkında dava açılmasına karar verdiğini iddia ederek, "İleri sürülen iddialar görevim dışındadır. Rektörlük makamı olur ve onay makamıdır. Teknik hususlarla ilgili bilgim yoktur, tamamlanmamış işlemlerle ilgili bir ödeme yapılmamıştır. Şikayetçi Cumali Kurtar ihalelerde ayrıcalık istemesi ve bunun kabul edilmemesi üzerine öc alma duygusu ile hakkmda şikayette bulunmuştur. Beraatime karar verilsin" dedi. Evlerine klima taktırdığı iddiasıyla suçlanan Günay ile Çalışır ise, savunmalarında, müteahhit Cumali Kurtar'ın şirket indiriminden faydalanarak kendilerine klima aldığını doğruladı. Her iki sanık da, "İndirim yapıldığı için bizim adımıza klimaları aldı. Ertesi gün klimaların parasını kendisine ödedik" dedi. Çalışır, "Ben kontrol görevlisiydim. Tamamlanmamış hiçbir iş için imza atmadım, imza attığım tüm işler tamamlanmıştır, buna göre ödeme yapılması için imza atmışımdır" dedi. Diğer sanıklar Bilmez ve Güğercin ise, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme hakimi, eski Rektör Prof.Dr. Akınoğlu ile Çalışır'ı 1'er yıl 15'er gün, diğer 3 üniversite yöneticisini de 10'ar ay hapis cezasına mahkum edip cezalarını erteledi. Hakim, Akınoğlu ile Çalışır'ı 2 yıl, diğer 3 sanığı da 1'er yıl denetim süresine tabi tuttu. Bu süreler içinde suç işlemeleri halinde verilen hapis cezalarını çekecekler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çü'nün Eski Rektörü Akınoğlu'na 1 Yıl 15 Gün Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement