Cü Rektörü Kocacık, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Cü Rektörü Kocacık, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Cü Rektörü Kocacık, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Kocacık: "Huzurlu üniversite, bireylerin ve çalışanların özlük haklarının korunmasıyla olur.

21.08.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Huzurlu üniversite, bireylerin ve çalışanların özlük haklarının korunmasıyla olur. Kadro bekleyen, kadro mağduru hiç kimse yok. Bu da bizim açımızdan son derece sevindirici" dedi.

Rektör Kocacık, rektörlük binasındaki toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve geldiği 2012 yılından itibaren yapılan hizmetler, projeler ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Kocacık, bilim ve teknolojiye dayalı, çağdaş yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, mesleki alanda donanımlı ve yetkin bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öncü ve tercih edilen üniversite olmayı amaçladıklarını dile getiren Kocacık, Sivas'ın ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Kocacık, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için kayıtların 1-5 Eylül'de kabul edileceğini aktararak, 12 bin 424 kontenjanın 11 bin 594'ünün dolduğunu, geri kalanın da ek kontenjan döneminde dolacağına inandığını ifade etti.

Öğrenci sayısında artış olduğunu söyleyen Kocacık, öğrenci sayısı bakımından devlet üniversiteleri arasında 15'inci, öğretim elemanı sayısı bakımından da 25'inci sırada olduklarını kaydetti.

İdari personel sayısının da son 2 yılda 3 bin 302'den 3 bin 474'e çıkarıldığını aktaran ve kadro bekleyen eleman olmadığını söyleyen Kocacık, "Huzurlu üniversite, bireylerin ve çalışanların özlük haklarının korunmasıyla olur. Kadro bekleyen, kadro mağduru hiç kimse yok. Bu da bizim açımızdan son derece sevindirici" diye konuştu.

Prof. Dr. Kocacık, göreve geldikleri günden bu yana üniversitenin büyümeye ve gelişmeye devam ettiğine işaret ederek, 240 olan bölüm sayısını 254'e çıkardıklarını söyledi.

Araştırma ve uygulama merkezi sayısı 22'ye çıktı

Araştırma ve uygulama merkezlerini son 2 yılda 13'ten 22'ye çıkardıklarını belirten Kocacık, şunları kaydetti:

"Sivas Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yüksek İrtifa ve Spor Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Optik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni açtık."

Türkiye'de Gazi Üniversitesi'nden sonra üniversitelerinde de Mobbing Kurulu oluşturulduğunu dile getiren Kocacık, yapılan başvuruların tamamının çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hizmet kalitesini artırmaya yönelik iyileştirme ve kapasite artırma çalışmaları gerçekleştirildiğini kaydeden Kocacık, Sağlık Bakanlığının kurumsal kalite sisteminde 1 puan üzerinden 0,82 puan aldıklarını, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi'ne, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu'nca (UTEAK), Akreditasyon Belgesi verildiğini söyleyen Kocacık, "Ülke genelinde

Tıp Fakültelerinden 21'nin akredite olduğu düşünülürse Akreditasyon Belgesinin önemi daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Kocacık, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü Rektörü Kocacık, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement