Çubuk'ta '2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası' Başladı - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta '2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası' Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası törenle başladı.

06.09.2016 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası törenle başladı.

Yurt içi ve yurt dışından 550 sporcunun katıldığı 5 gün sürecek turnuvada, 3 kategoride müsabakalar yapılacak. Tüm kategorilerde yarışan sporculara toplam 40 bin lira ödül verilecek.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Yükselen Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, "Satrancın gerçek bir beyin sporu olduğuna inanıyorum. İleriki yaşlarda beynimizi sağlıklı, diri, zinde ve taze tutmanın yolunun satranç sporuyla veya benzer beyin egzersizi yaptıran sporlarla uğraşmak olduğunu artık bilim dünyası da tamamıyla kabul etmiş durumda." dedi.

Acehan, diğer sporlara olduğu gibi satranca da gerekli destekleri vermeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu da turnuvanın, ödüller ve katılan yarışmacılar bakımından Türkiye'nin organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Turnuvanın bu sene ikinci kez düzenlendiğini anlatan Çorlu, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz turnuvamıza 550 sporcu katılıyor. Turnuvada 9 farklı ülke ve 40 ilden sporcumuz yarışacak. Turnuva A, B ve C olmak üzere 3 kategoride yapılıyor. Katılımcı sayısı ve turnuva ödülleri bakımından güzel bir organizasyon. Nakit para ödülü olarak toplam 40 bin lira verilecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Acehan'ın ilk hamleyi yapmasıyla turnuva başladı.

Turnuva, 10 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Çubuk\'ta \'2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası\' Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta '2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement