Çubuk'ta Damızlık Koç ve Arılı Kovan Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta Damızlık Koç ve Arılı Kovan Dağıtımı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk ilçesinde çiftçileri ve üreticileri destekleme projesi kapsamında köylülere damızlık koç ve arılı kovan dağıttı.

25.05.2016 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk ilçesinde çiftçileri ve üreticileri destekleme projesi kapsamında köylülere damızlık koç ve arılı kovan dağıttı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçen yıl ilçede 7 bin 580 vişne fidanı dağıttıklarını hatırlattı.

Kırsal kalkınma alanında yapılanları yeterli bulmadıklarını ve her geçen yıl bu çalışmaları artırarak sürdüreceklerini söyleyen Gökçek, sertifikalı bal üreticilerine yönelik bir pazar alanı oluşturacaklarını ifade etti.

Yasal düzenlemenin ardından il özel idarelerinin bazı görevlerinin büyükşehir belediyelerine devredildiğini hatırlatan Melih Gökçek, "Köylümüze hayvancılıkta, gıdada, tarımda yardımcı olmak bizim görevimiz haline geldi. Seçimlerde size destek sözü verdim, belediyenin daha önce bir hazırlığı olmadığı için ilk 2 senemiz hazırlıkla geçti. Ama bu seneden itibaren yoğunlaşarak teşviklerimiz, yardımlarımız devam edecek" dedi.

Yeni destekler verilecek

Geçen yıl Çubuk'ta vişne fidanının yanı sıra 546 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtımı yaptıklarını, paketleme makinesi ve ekipmanı hediye ettiklerini anımsatan Melih Gökçek, "Allah nasip ederse bu sene içerisinde 64 kişiye 640 arılı kovan teslim edeceğiz. Ayrıca 64 kişiye de arılı kovan malzemeleri ile 53 kardeşimize damızlık koç hediye edeceğiz. Bir düşüncemiz daha var, 25 ilçemizin 25'ine de arılı kovan dağıtıyoruz. Bu arı kovanları neticesinde ilçelerde 2 sene içerisinde ciddi anlamda bir arıcılık sektörü ortaya çıkacak" diye konuştu.

Ankara'da sertifikası olan arıcılar için yapılacak merkezde rekabet yaşanabileceğine dikkati çeken Gökçek, "Özellikle de kavanozların üzerine Çubuk Balı, Kızılcahamam Balı yazılırsa, bu pazarda çok tatlı güzel bir rekabetin olacağını düşünüyorum. Artık sizin bal kaliteleri arasında da yarışma başlayacak" diye konuştu.

Törene katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da bölgenin birinci derecede gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, tarımsal kalkınmayı ve hayvancılığı destekleyen çalışmalarından dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından destekleme programına kayıt yaptıran üreticiler arasında kura çekimi yapan Gökçek, çiftçilere damızlık koç ve arılı kovan dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta Damızlık Koç ve Arılı Kovan Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement