Çubuk'ta Evlilikte 50 Yılını Aşan Çiftlere Hediye - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Evlilikte 50 Yılını Aşan Çiftlere Hediye

Çubuk ilçesinde evlilikte 50 yılı aşan çiftlere çeşitli hediyeler verildi.

19.05.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk ilçesinde evlilikte 50 yılı aşan çiftlere çeşitli hediyeler verildi.

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından Türk Kızılayı Düğün ve Konferans Salonunda ortaklaşa düzenlenen programda, ilçede 50 yılı aşan çiftlere hediyeler verildi.

Program öncesi konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünün sessiz çoğunlukların ve kimsesizlerin kimsesi olduğunu ifade ederek, bu tür programlarla da toplumun tüm kesimlerinin bir araya getirildiğini kaydetti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Toplumda ailenin önemi ve yeri" isimli konferansta konuşan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, İslam'da evliliğin sünnet olduğunu ve en iyi şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

Ünal, evlilik öncesi flörtün İslam dinine uymadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Evet evlilik öncesi gençler tanışmak, birbirlerini tanımak için bir araya gelebilirler ama nikahlanmadan gayri meşru işlere yol açacak bir tavır içerisinde olamazlar. Yani flört dediğimiz şey bizim geleneğimizde de inancımızda da yoktur. Gençler birbirlerini tanıyacaklar ama meşru ölçüler içerisinde birbirlerini tanıyacaklar ve nikahlandıktan sonra ancak aile ilişkileri başlayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Evlilikte 50 Yılını Aşan Çiftlere Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement