Çubuk'ta Fidan Dikimi - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta Fidan Dikimi

Çubuk\'ta Fidan Dikimi

Çubuk'ta 130 hektarlık alanda 113 bin 500 fidan dikildi.

01.12.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk'ta 130 hektarlık alanda 113 bin 500 fidan dikildi.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Çubuk Orman İşletme Şefliği tarafından ilçe merkezi ve orman köylerindeki boş arazilerde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında, 130 hektar alana 113 bin 500 fidan dikimi yapıldı.

Çubuk Orman İşletme Şefi Adil Gediz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çubuk bölgesinde ağaçlandırma sahalarına dikilen fidanlardan başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

İlçede bir taraftan ormanların rehabilitasyonu, diğer taraftan boş arazilerin tamamında ağaçlandırma çalışmaları yürüttüklerini belirten Gediz, şunları kaydetti:

'"İlçe merkezi ve çevresinde Çubuk Belediye Başkanımız Tuncay Acehan'ın talebi üzerine, belediye tahsisli araziye ağaçlandırma çalışması yaptık. Aşağı Çavundur Mahallesi, Çubuk Çayı Vadisi ve TOKİ çevresi, Gökçedere, Avcıova ve Kızılöz mahallelerinde 20 bin akasya, 10 bin iğde, 40 bin sedir, 14 bin ceviz, 10 bin ahlat, 4 bin 500 mahlep ve 5 bin çam cinsi ağaç dikildi. Ayrıca bu çalışmalarla birlikte Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Merkez Külliyesi alnında da fidan dikimi gerçekleştirildi." İlçede yürütülen çalışmalarda öncelikli hedeflerinin hem mevcut ormanları korumak hem de ağaçlandırma çalışması yapmak olduğunu vurgulayan Gediz, ormanların iklim üzerindeki olumlu etkilerinin yanında yerel ekonomiye de önemli katkısının bulunduğunu kaydetti.

Vatandaşlardan, fidan dikilen bölgeleri korumalarını isteyen Gediz, "Hayvanlarını otlatırken bu fidanlık sahalarına çok dikkat etsinler. Ormanlarımızı ancak koruyarak muhafaza edebiliriz. Fidan dikmek önemli ancak korumak çok daha önemlidir. Korunan fidanlık sahalarımızdan çok başarılı sonuçlar alıyoruz. İnşallah bu sahalar bir kaç yıl içerisinde orman olacak ve ilçeye hayat verecek." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta Fidan Dikimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement