Çubuk'ta sendika yemeğinin, siyasi içerikli olduğu iddiası - - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta sendika yemeğinin, siyasi içerikli olduğu iddiası -

Çubuk\'ta sendika yemeğinin, siyasi içerikli olduğu iddiası -

Diyanet-Sen'in Çubuk'ta düzenlendiği toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de katıldı.

29.03.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen'in Çubuk'ta düzenlendiği toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de katıldı. Toplantının, siyasi içerikli olduğu söylentisi üzerine çeşitli partilere mensup üyeler tepki göstermek amacıyla toplantı yerine geldi. Ancak yapılan görüşmeler sonucu toplantının 4 ay önceden planlandığı ve söylentilerin aksine konusunun sendikal faaliyet olduğunu belirlenince ortam yatıştı

Çubuk'ta görev yapan din görevlilerinin bağlı bulunduğu Diyanet-Sen Sendikası'nın 3 No'lu Şubesi tarafından ilçede yemekli toplantı düzenlendi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Fatih Camisi konferans ve toplantı salonunda yapılan toplantıya, çok sayıda din görevlisinin yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve AK Parti Çubuk Belediye Başkan adayı Tuncay Acehan da katıldı.

Toplantının, siyasi içerikli olduğu söylentisi üzerine çeşitli partilere mensup üyeler tepki göstermek amacıyla Fatih Camisi'nin önünde toplandı. Olay yerine gelen emniyet, kalabalığı yatıştırdı.

MHP Çubuk Belediye Başkan adayı Hayati Tamer, CHP Belediye Başkan adayı Cemil Ala ve BBP Çubuk Belediye Başkan adayı Mustafa Özden'in olay yerine gelerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve sendika temsilcileri ile görüşmesinin ardından olaylar yatıştı.

AK Parti Çubuk Belediye Başkan adayı Acehan diğer partililerin hepsinin birden toplanmasının organize bir hareket olduğunu belirterek, muhalif partililerin iddia ettiği gibi toplantının sandık başkanları ile yapılan bir toplantı olmadığını vurguladı. İlçedeki din görevlilerinin hiçbirisinin sandık başkanı olmadığının altını çizen Acehan, konuyla ilgili şu şekilde açıklama yaptı:

"İlçede gün boyunca dağıtılan zarfların içerisinde tüm Türkiye'de dağıtıldığı gibi yeni oy kullanan geçlerimize mektup bulunmaktadır. Sayın Başbakanımızın gönderdiği 3 bin adet mektubu ilçemizde yeni oy kullanacak gençlerimizin adreslerine bizzat arkadaşlarımız tarafından götürerek teslim edilmiştir. Ayrıca Diyanet Sen Sendikası'nın 3 Nolu Şubesi tarafından ilçemizde organize edilen yemeğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in katılacağını öğrendik. Sayın Bakan Yardımcımız Etyemez'in ilçemizi ziyaret edeceğini de öğrenince partili arkadaşlarla birlikte karşıladık. Partideki arkadaşları oradan gönderip sadece ben kendisine eşlik ederek toplantının yapıldığı Fatih Camisi'nin toplantı salonuna gittim. Orada herhangi bir siyasi faaliyet olmadı. Sadece sendikal faaliyetlerin görüşüldüğü yemekli bir toplantı oldu. İddia edildiği gibi sandık başkanlarıyla toplantı yapılmamıştır ve ayrıca bir tane bile imamız veya diyanet görevlimiz sandık başkanı değildir."

CHP Çubuk Belediye Başkan adayı Cemil Ala da toplantının 4 ay önce planlandığını kaydederek, "Endişe edilecek bir şey yok. Ben gittim içeridekilerle görüştüm. Bu seçim çok çekişmeli olduğu için adaylar arasında ve partililer endişeli. Bu endişeli bir ortamda böyle bir toplantı yapılmış, ama bu toplantı 4 ay önceden planlanmış bir toplantıdır. Arkadaşlar gereksiz yere panik yapmışlar" diye konuştu.

MHP Çubuk Belediye Başkan adayı Tamer ise gün içerisinde seçmenlere zarf dağıtıldığını ve yapılan toplantının da siyasi bir toplantı olduğunu iddia ederek, "Bir ilçenin belediye başkan adayı 100 tane imamla içerde duruyor. Bizim dediğimiz şu, neden gelindi, içerde ne yapıldı. Bize sendika toplantısı var, ben de imamları bilgilendirmeye geldim deniyor. Ben de Ak Parti'nin belediye başkan adayı burada ne arıyor, o tesadüf mü geldi, bakan beyin gelmesi de mi tesadüf, imamların buraya gelişi de mi tesadüf diye sordum" ifadesini kullandı.

BBP Belediye Başkan adayı Özden, Bakan Yardımcısı Etyemez'i sendikada görevli olduğu günlerden tanıdığını ve toplantının iddia edildiği gibi siyasi bir toplantı olmadığını söyleyerek, "Bakan Yardımcısı Etyemez gerçekten dürüst bir insandır ve Bakanımızın bugünkü geliş nedeni siyasi bir faaliyet değildir. Bakanımın da içeride bulunan din görevlilerinin de art niyetli olduğunu düşünmüyorum. İçeride bulunan birçok kişi de benim öğrencilerimden. Ancak burada toplanılması yanlıştır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta sendika yemeğinin, siyasi içerikli olduğu iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement