Çubuk'ta "Yılın Enleri" Ödüllerini Aldı? - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta "Yılın Enleri" Ödüllerini Aldı?

Belediye başkanı Acehan, festival gecesi sinsin oynadı.

14.09.2014 01:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Uluslararası Çubuk Kültür Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında, alanlarında ilçeye katkı verenler belirlenerek Atatürk Parkı'nda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Ödül törenine Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Süleyman Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, işadamları ve binlerce vatandaş katıldı.

Ödül töreni öncesi konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, toplum olarak eleştirmeyi ve karalamayı sevdiklerini ifade ederek, "Ne yazık ki insanların gerektiği şekilde takdir edilmemesini bir gelenek olarak benimsemiş durumdayız" diyerek takdir edilmenin önemine işaret etti.

Bugün verilen ödülün yapılan önemli şeylerin takdir edilmesi gerektiğinin öneminin göstergesi olduğunu vurgulayan Acehan, şunları söyledi:

"Bu başarı ödülleri ilçemize gerçekten hizmet eden, festivalimizin hazırlanmasında, Çubuk'ta ufkun açılmasına hizmet etmiş abilerimiz, kardeşlerimize verilmektedir. Bu başarı ödüllerin sahibi insanlarımız şu anda karşınızda. İnsanları gerektiği zaman başarı ödülleriyle ödüllendirmesini bilmemiz gerekiyor. Ben şu an sahnede yer alan bütün abilerimize, kardeşlerimize bir kere daha gönülden teşekkür ediyorum. İlçemize vermiş oldukları düşünsel ve eylemsel bütün hizmetlerinden dolayı hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Onlara ilçemize hizmet yolunda yola devam diyorum."

Konuşmanın ardından ödül almayı hak edenler tek tek sahneye çağrılırken, festival süresince "Türk Dünyası Resim Sergisi"ni açarak katkı vermesi nedeniyle "Yılın başarı ödülü"nü TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov aldı. Kaseinov'a ödülü Çubuk Belediye Başkanı Acehan verdi.

Öte yandan değerlendirmede yılın en iyileri olarak seçilen, İŞKUR İl Müdürü Talip Altuğ, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Süleyman Erdem, Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, beden eğitimi öğretmeni aynı zamanda eskrim antrenörü Mustafa Kalender, sınıf öğretmeni aynı zamanda satranç antrenörü Veysel Kılıçarslan, girişimci Kemal Çelik, Toplum Sağlığı İlçe Müdürü Funda Demirhan Çil, Ankara Hitit Motosiklet Kulübü Başkan Yardımcısı Kubilay Karaca ve Süleyman Çolak, İsmail Bal, belgesel yapımcısı Ahmet Yeşiltepe'ye de ödülleri verildi.

Çok yoğun katılımın olduğu ödül töreni, halk dansları, yerel sanatçıların seslendirdiği türküler ile Ahmet Yılmaz, Ankara Rüzgarı ve İbrahim Altınışık'ın konseriyle son buldu.

-Başkan Acehan, festival gecesi sinsin oynadı.

Çubuk'un 7'den 70'e doya doya eğlendiği festivalin üçüncü gecesinde Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve vatandaşlar, festival alanında yakılan ateşin etrafında sinsin oynadı. Acehan, "İlçemizin kültürel ve yöresel oyunlarını bu festivalimizde Yıldırım Ahalisi Derneğinin de katısıyla yaşatmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Vatandaşların büyük bir neşe içinde oynadıkları oyunda Acehan ve çiftçiler, daha sonra ateşinin üzerinden atlayarak, renkli görüntüler oluşturdu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 'Yılın Enleri' Ödüllerini Aldı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement