Çubuk'un Gelecek 50 Yıllık Su Problemini Büyükşehir Belediyesi Çözdü - Son Dakika
Politika

Çubuk'un Gelecek 50 Yıllık Su Problemini Büyükşehir Belediyesi Çözdü

Çubuk\'un Gelecek 50 Yıllık Su Problemini Büyükşehir Belediyesi Çözdü

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşanan su sıkıntısını 50 yıl boyunca çözecek olan Kavşakkaya Barajı ile Çubuk 2 Barajı arasında su aktarımını sağlayacak iletim hattı tamamlanarak açıldı.

21.05.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşanan su sıkıntısını 50 yıl boyunca çözecek olan Kavşakkaya Barajı ile Çubuk 2 Barajı arasında su aktarımını sağlayacak iletim hattı tamamlanarak açıldı.

Çubuk meydanında yapılan açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol ve Ayhan Yılmaz, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve Çubuklular katıldı. Proje ile Kavşakkaya Barajı ile Çubuk 2 Barajı arasında su naklini sağlayacak iletim hattının açılışı yapılırken, yeni yapılan arıtma, depolama tesisleri ile birlikte Çubuk'un 50 yıllık su ihtiyacı karşılanmış oldu.

ÇUBUK'UN S PROBLEMİNE 50 YIL BOYUNCA ÇARE OLACAK PROJE HAYATA GEÇTİ

Çubuk ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin büyük projelere imza attığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu zamana kadar yaptıkları yatırımın 577 trilyon lira olduğunu kaydetti. Sadece geçen sene 50 bin metrekare kaldırım yaptıklarını, 450 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Gökçek, sadece bu sene yaptıkları yatırımın 50 trilyon lira civarında olduğunu kaydetti.

Fuar alanının ihalesinin yapıldığına dikkat çeken Gökçek, Melikşah'a dev bir tesis kurulacağını açıklayarak, Özlüce'yi termal tesisi haline getireceklerini, İŞ-KUR işbirliği yaptıklarını çevre temizlik elamanı olarak 150 kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

Kavşakkaya Barajı suyunun Çubuk 2 Barajına aktarılması ile ilgili iletim hattı hakkında bilgi veren Gökçek, iletim hattının 14 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, "Suyu hiç boş bırakmıyoruz. Barajlar arasında paylaştırıyoruz. Arıtma tesisimiz 80 bin metreküp su arıtıyor, arıtma tesisi yetmiyor, 50 bin metreküplük tesisi yapıyoruz, Çubuk'un arıtmasını büyütüyoruz" dedi.

"BEN ÖNCE VAATLERİNİ BELEDİYELERİNDE VER"

Üst akılın CHP, MHP ve HDP'nin içine paralel yapı vasıtasıyla sızarak üç partiye koalisyon hükümeti kurdurmak istediğini kaydeden Gökçek, MHP, CHP ve HDP'yi eleştirdi. "Sayın Bahçeli, çık de ki, 'ben kalkıp HDP'linin, PKK'lının veya CHP'linin ve DHKP-C'linin oyuncağı olmam, bunlarla işbirliği yapmayı vatan hainliği olarak kabul ederim' de, aldığın oy helali hoş olsun, ama demiyor" ifadesini kullanan Gökçek, Bahçeli'yi eleştirdi.

İstikrar olduğu zaman hizmet geldiğine dikkat çeken Gökçek, "Koalisyon dönemi geldiği zaman para kalmaz, her şey sefalet olur. Bin liralık asgari ücret bin 500 lira olacakmış, herkese de ortalama 2 ikramiye, 300 lira da ayda oradan, bin 800 lira. Sen önce belediyelerinde versene, hangisinde verdin bugüne kadar. Hatırlar mısınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunda, 'her aileye ayda 600 lira yardım yapacağım' dedi. Belediye seçimini kaybetti geldi Genel Başkan oldu. Senin belediyelerin yok mu, sen yapamadın belediyelerine yaptır o zaman. Otobüs fiyatlarını 1 lira yapacakmış, yapsana hadi. Desteksiz atıyor" ifadelerini kullandı.

"ÇUBUK'UN SU İLE İLGİLİ 50 YILLIK TÜM SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ OLDU"

Projeyi gerçekleştiren ASKİ yönetim ve çalışanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür eden Nuri Elibol, "Müthiş proje. İki barajı birleştiriyorsunuz. Düşünün ki, bir barajınızda su yoksa öbür barajdan ona su aktarabiliyorsunuz. Bunu yaparken de iki baraj arasındaki hattın elektrik giderini kendisi üretiyor. Yaklaşık 2.5 yılda bitmesi gerekiyordu bu proje, çalışkanlıkları ile Büyükşehir ve ASKİ 6.5 ayda bitirdi. İki baraj arasında su sorun olduğunda aktarım yapabiliyorsunuz. Bu projeden sadece Çubuk etkilenmeyecek, Ankara'nın Çubuk Barajından su alan ilçeleri de bundan istifa edecek. Bundan sonra Çubuk'un 50 yıl su sorunu olmayacak. İki baraj birleştirilirken, Kavşakkaya Barajından Çubuk'a da bir hat çekildi. Bununla yetinilmedi ve 15 bin tonluk su deposu da yapıldı. Bazı evlere kot farkı nedeniyle su çıkmıyordu 5 bin tonluk su deposuna başlandı, buna ilave arıtma da yapılıyor. Kısacası Çubuk'un su ile ilgili 50 yıllık tüm sorunları çözülmüş oldu" dedi.

Çubuk ile ilgili başka projelerinde olduğunu hatırlatan Elibol, "Kızılay ve havaalanı arasında metro yapılacak, o metro ile Çubuk arasında hafif raylı sistem yapılarak bağlantı kurmamız gerekiyor. Çubuk bölgenin en önemli hayvancılık ve tarım üssü. Çubuklular çok üretken, buraya ne yapsak azdır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU SADECE HAYAL GÖRÜYOR"

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yüzyılın projesi ile ilgili açıklamada bulunan ve peşinen "kötü" demeyeceğini söyleyen Elibol, "Bir incelemek gerekir, iyi bir şey ise, ülkemizin lehine ise, Kılıçdaroğlu yapamaz ama biz yaparız. Kılıçdaroğlu sadece hayal görüyor, aylardır seçmene rüşvet vaat ediyor, ilk defa bir projeden bahsetti. Realist bir proje ise, uygulanabilirliği varsa ister MHP, isterse CHP açıklasın, bu ülkenin yararına ise biz ona sahip çıkarız. Bugüne kadar Türkiye için hiç iyi proje yapmadı ama inşallah akılları başlarına gelmiştir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çubuk'un Gelecek 50 Yıllık Su Problemini Büyükşehir Belediyesi Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı
    17:43 AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çetin, kazanın derinlemesine araştırılması gerektiğini ve siyasi alana çekilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kazayla ilgili yapılan soruşturma sonucunda 5 kişinin tutuklu yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • AK Parti İl Başkanı Ali Çetin:
    17:33 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin: "Teleferik kazası, adli bir olaydır"

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'da gerçekleşen teleferik kazası hakkında yaptığı basın toplantısında, kaza sonrası verilen tutuklama kararlarının siyasi olmadığını söyledi. Çetin, kazanın büyük bir kaza olduğunu ve siyasi tarafı olmaksızın soruşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kazada çok sayıda ihmal olduğunu ve tutuklama kararlarına yapılan eleştirilere cevap verdi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı
    17:29 YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yapılan itirazları değerlendirmesi sonucunda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı. Seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

  • Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'ye gidecek öğrencileri bilgilendirdi
    17:28 Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'ye gidecek öğrencileri bilgilendirdi

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesinde Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Vali Çeber'in katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

  • Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Mehmet Cavit Şireci oldu
    17:22 Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Mehmet Cavit Şireci oldu

    Mahalli İdareler Seçimleri sonrası İl Genel Meclisi Üyelerinin belirlenmesinin ardından 22 kişiden oluşan İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı. Yapılan seçim sonucunda Mehmet Cavit Şireci 15 oy alarak Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı oldu. Şireci'nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Erzincan İl Özel İdaresinde devir teslim töreni gerçekleşti.

  • İstanbul'da afet riskleri ele alındı
    17:22 İstanbul'da afet riskleri ele alındı

    İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında yapılan Afet Koordinasyon toplantısında, İstanbul'da afet risklerine ilişkin çalışmalar ele alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya katıldı.

  • Lütfü Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden para aldığı ortaya çıktı
    17:21 Lütfü Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden para aldığı ortaya çıktı

    31 Mart seçimlerinde kaybeden Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfu Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden 32 bin TL aldığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan belgelere göre, kendini iş adamı olarak tanıtan bir kişinin 32 bin TL'yi belediyeye "İmar harcı bedeli olarak" gönderdiği, daha sonra yanlışlıkla gönderildiğini iddia ederek paraya geri istediği öğrenildi.


Advertisement