Çukurca'da 3 Şehit-Yeniden - Son Dakika
Güncel

Çukurca'da 3 Şehit-Yeniden

Çukurca\'da 3 Şehit-Yeniden

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Işıklı ve Gezgintepe üs bölgelerine bir grup PKK'lının düzenlediği saldırılarda 3 asker şehit düştü.

17.10.2012 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Işıklı ve Gezgintepe üs bölgelerine bir grup PKK'lının düzenlediği saldırılarda 3 asker şehit düştü. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü. Kazan Vadisi'ndeki çatışmada da 4 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Işıklı ve Karataş Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gezgintepe üs bölgesine dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda gece geç saatlere kadar sürdü.

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler de çatışma bölgesine sevk edilirken, çatışmada 26 yaşındaki Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile 23 yaşındaki Uzman Çavuş Fırat Yıldırım ve Tankçı er 21 yaşındaki Bülent Yalçın şehit düştü, 1 asker de yaralandı. Hakkari Valiliği, çatışmalarda 3 PKK'lının ölü ele geçirildiğini, operasyonların devam ettiğini açıkladı.

DAĞLICA BÖLGESİNDE 7 AYRI NOKTADA 400 KİLO PATLAYICI

Hakkari Valiliği bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında 7 farklı noktada PKK'lılar tarafından yerleştirilen 400 kilogram tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunduğunu açıkladı.

Valiliğin yazılı açıklamasında 1 teröristin yakalandığı belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz Çukurca ilçesi Işıklı ve Gezgintepe üs bölgelerine bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucunda 3 askerimiz şehit olmuş, 1 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup, 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlarda arazi araması yapan birliklerce; 1 terörist sağ olarak yakalanmış, 5 adet tüfek ele geçirilmiş ve 7 farklı noktada bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş toplam 400 kg tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunmuştur. Hakkari'de terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralımıza acil şifalar, ailelerine ve milletimize sabır dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAZAN VADİSİ'NDE 4 PKK'LI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

PKK'lıların pazartesi günü düzenlediği ve 1 üsteğmeni şehit ettiği, 4 askeri yaraladığı Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar kapsamında bugün yeniden sıcak temas sağlandı.

Cevizli Bölgesi'nde çıkan çatışmada 4 PKK'lı daha ölü ele geçirildi. Çatışma bölgesindeki çatışmalarda PKK'lılar ait 3 ağır makineli silah ele geçirilirken, Kazan Vadisi'nde daha önce ölü ele geçirilenlerle birlikte öldürülen terörist sayısı 10'a yükseldi. Kazan Vadisi'ndeki çatışmaların yoğunlaştığı bölgeye Yüksekova'da konuşlu bulunan Efeler Jandarma Özel Harekat timlerinin de indirildiği belirtildi. - Hakkari/ Çukurca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurca'da 3 Şehit-Yeniden - Son Dakika


Advertisement