Çukurca'daki 'Kürtçe Eğitim Evine' Belediyeden Destek - Son Dakika
Güncel

Çukurca'daki 'Kürtçe Eğitim Evine' Belediyeden Destek

Çukurca\'daki \'Kürtçe Eğitim Evine\' Belediyeden Destek

Hakkari'nin Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca ilçesinin bir köyünde açılan Kürtçe eğitim evine kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

23.01.2015 15:35  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurca'daki 'Kürtçe eğitim evine' belediyeden destek

HAKKARİ Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca İlçesi'nin bir köyünde açılan Kürtçe eğitim evine kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyü sakinleri, Kürtçe öğrenmek için kendi imkanlarıyla köyde anadil eğitim evi kurdu. Köylülerin talebi üzerine de belediye, eğitim evine kitap ve kırtasiye yardımında bulundu. Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, 60 öğrencisi bulunan eğitim evine Kürtçe eğitim kitapları ve kırtasiye malzemelerini Başkan Yardımcısı Nurullah Çiftçi, Kurdi-Der Hakkari Şube Başkanı Metin Kaçmaz'la birlikte götürdü.

Ana dilini öğrenmeye çalışan insanlara bu konuda destek olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Hatipoğlu, "Biz yaşam koşullarına baktığımızda gerçekten devletler sisteminde toplumlar yok ediliyor. Nasıl yok ediliyor? Kültürleriyle, dilleriyle ve yaşam koşullarıyla yok ediliyor. Aslında demokratik devlet sistemini kurduğumuzda bütün toplumların kendi öz kültürleriyle, dilleriyle yaşaması taraftarıyız ve bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurca'daki 'Kürtçe Eğitim Evine' Belediyeden Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement