Çukurca'nın "Dişi Rambo'su" - Son Dakika
Güncel

Çukurca'nın "Dişi Rambo'su"

Çukurca\'nın "Dişi Rambo\'su"

Çukurca Emniyet Müdürlüğünde iki yıldır görev yapan milli atlet ve tekvandocu Özlem Türker Mercan, meslektaşlarını "müdahale ve savunma" konularında eğitiyor.

04.12.2014 11:53  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör olaylarıyla sık sık gündeme gelen Irak sınırındaki Çukurca ilçesine iki yıl önce tayin edilen milli atlet, tekvandocu ve Polis Savunma Taktikleri Uzmanı Mercan, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki görevinin yanı sıra silah arkadaşlarına verdiği eğitim ve vatandaşlarla kurduğu iletişimle de adından söz ettiriyor.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ MEZUNU

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden mezun olduktan sonra polislik mesleğini seçen ve 8 yıldan bu yana çeşitli illerde görev yapan Mercan, iki yıl önce geldiği ilçede sporcu kimliğiyle tanınıyor.

Her gün düzenli olarak antrenman yapan ve mesai arkadaşları tarafından "Diş Rambo" lakabıyla anılan Mercan, ilkokul üçüncü sınıfta kazandığı sporcu kimliğini polislikte de devam ettiriyor.

SİLAH ARKADAŞLARINI EĞİTİYOR

Mercan, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki rutin görevinin yanı sıra, mesai saatleri dışında polis lojmanlarında bulunan spor salonunda silah arkadaşlarına "müdahale ve savunma" konularında eğitim vererek, polisleri ilçedeki toplumsal olaylara hazırlıyor.

FARKLI ŞEHİRLERE DE EĞİTİME GİDİYOR

AA muhabirine, "polis savunma taktikleri, toplumsal olaylara müdahale ve şüpheli kişileri etkisiz hale getirme" konularında meslektaşlarına eğitim verdiğini anlatan Mercan, eğitimlerin Çukurca ile sınırlı olmadığını farklı şehirlere de giderek polisleri ve polis adaylarını eğittiğini söyledi.

Atletizm ve tekvando branşlarında milli olduğunu vurgulayan Mercan, üniversite yıllarında bağlı olduğu kulüpte ve Emniyetgücü Spor Kulübü'nde hem ulusal hem de uluslararası dereceler elde ettiğini belirtti.

"ÇUKURCA ANLATILDIĞI GİBİ BİR YER DEĞİL"

Çukurca'da görev yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Mercan, şöyle konuştu:

"Çukurca'nın ulaşım ve yaşam tarzı olarak beklentimin üstünde bir yer. Burası kesinlikle anlatıldığı gibi bir yer değil. Burada görev yapacak olan arkadaşlarımızın kesinlikle akıllarında soru işareti kalmasın. Burası bizim vatan toprağımız ve burada da görevlerini gönül rahatlığıyla yapabilirler. Buraya ağlayarak gelen, tayini çıkınca da ağlayarak giden arkadaşlarımızı gördük. Ben burada hem polis arkadaşlarımla hem de halkla çok güzel dostluk kurdum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çukurca'nın 'Dişi Rambo'su' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement