Çukurova Belediye Başkanı Çetin: Ne Soma'yı Unuturuz Ne de 19 Mayıs'ı - Son Dakika
Güncel

Çukurova Belediye Başkanı Çetin: Ne Soma'yı Unuturuz Ne de 19 Mayıs'ı

Çukurova Belediye Başkanı Çetin: Ne Soma\'yı Unuturuz Ne de 19 Mayıs\'ı

Soma'da yaşamını yitiren madenciler için Çukurova Belediyesi tarafından mevlit okutturuldu ve lokum dağıtıldı.

19.05.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da yaşamını yitiren madenciler için Çukurova Belediyesi tarafından mevlit okutturuldu ve lokum dağıtıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Ne Soma acısını aklımızdan çıkarır ne de parçalanmış bir Anadolu hayaline "Dur' diyen 19 Mayıs'ın bağımsızlık ruhunu unutabiliriz" dedi.

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından konser, yürüyüş, şenlik, sergi açılışı gibi tüm törenleri iptal ettiren Çetin, dün öğle namazı sırasında Ramazanoğlu Camii'nde Somalı madenciler anısına Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir' in okuduğu mevlide katıldı. Törenin ardından vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Çetin, "Böylesi kazalar Batılı ülkelerde artık ya hiç olmuyor ya da nadiren olsa bile çok hafif atlatılabiliyorsa, sorun bizde, Türkiye'de demektir. Soma'daki faciayı "kader' deyip geçiştiremeyiz ve asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir an önce sorumlularını ve nedenlerini ortaya çıkarmalıyız" diye konuştu.

19 Mayıs'ın 95 yıl boyunca ilk kez buruk bir acıyla kutlandığını söyleyen Çetin, "Evet, içimiz yanıyor; ama Türkiye ne Soma'daki acıyı aklından çıkarabilir ne de vatan, özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle Anadolu'yu emperyalistlere mezar eden, parçalanmış bir Anadolu hayal ve hevesine "Dur' diyen 19 Mayıs'ın bağımsızlık ruhunu unutabiliriz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çukurova Belediye Başkanı Çetin: Ne Soma'yı Unuturuz Ne de 19 Mayıs'ı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement