Çukurova Bölgesel Havalimanı İhalesi - Son Dakika
Güncel

Çukurova Bölgesel Havalimanı İhalesi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın bugün itibariyle ihalesi için ilana çıkarıldığını duyurduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihale dokümanları ve eklerinin satışı 11 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılacak ve 15 Ocak 2016 tarihinde ise ihalesi gerçekleşecek.

19.10.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın bugün itibariyle ihalesi için ilana çıkarıldığını duyurduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihale dokümanları ve eklerinin satışı 11 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılacak ve 15 Ocak 2016 tarihinde ise ihalesi gerçekleşecek.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Söz verdiğimiz gibi Çukurova Bölgesel Havalimanımızın ihalesine bugün itibariyle çıkılmıştır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yap-İşlet-Devret modeli ile ihalesi için bugün itibariyle ilana çıkılan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bundan sonraki süreci hızlı bir şekilde ilerleyecek ve ihale dokümanları ve eklerinin satışı 11 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılacak. İhale ise 15 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek. Öte yandan havalimanı ihalesi 20 yıl işletme süresi üzerinden kira bedelinin yarıştırılması suretiyle gerçekleştirilecek. İhale sonucunda kazanan firma ile hızlı bir şekilde sözleşme akdedilecek ve Mersin-Adana illerine hizmet verecek şekilde en son sistem her türlü yolcu konforuna haiz yöresel mimari özellikleri taşıyan çok modern bir Havalimanı bölgeye kazandırılmış olacak. Çukurova Havalimanının yapım döneminde 7 bin kişi, işletme döneminde ise 3 bin kişiye ek istihdam sağlanarak yörenin ekonomisine büyük katkılar sağlanmış olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çukurova Bölgesel Havalimanı İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement