Çukurova Çiftçisinin İkinci Ürün Mesaisi - Osmaniye - Son Dakika
Ekonomi

Çukurova Çiftçisinin İkinci Ürün Mesaisi - Osmaniye

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ekim yapılan tarlalardan görüntüler Çalışan traktörlerden görüntüler Çukurova çiftçisinin ikinci ürün mesaisi Çukurova'nın verimli topraklarında hububat hasadını tamamlayan çiftçiler, tarlalarına ikinci ürün olarak susam, yer fıstığı ve mısır ekiyor.

07.06.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ekim yapılan tarlalardan görüntüler

Çalışan traktörlerden görüntüler Çukurova çiftçisinin ikinci ürün mesaisi

Çukurova'nın verimli topraklarında hububat hasadını tamamlayan çiftçiler, tarlalarına ikinci ürün olarak susam, yer fıstığı ve mısır ekiyor.

Çukurova'da, mayıs ve haziran aylarında hasadı yapılan hububat ürünlerinin ardından çiftçiler, ikinci ürünü ekmeye başladı.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda en az iki defa verim alınan yörenin verimli topraklarında buğday hasadının ardından üreticilerin yeni ürün ekimine başladığını söyledi.

Üreticilerin, maliyeti düşük ve getirisi yüksek olması nedeniyle susam, yer fıstığı ve mısır ekimi yaptığını anlatan İspir, "Her yıl hububat hasadından sonra çiftçilerimiz, ikinci ürünü hava şartlarına ve üretim maliyetlerine göre tercih ediyor. Bölgemizde genellikle yer fıstığı, susam veya mısır oluyor. Allah hayırlı bol kazançlar versin." diye konuştu.

İspir, çiftçilerin yer fıstığı ve mısırın ardından pastacılık, ekmekçilik, kozmetik gibi sektörlerde kullanılan ve tahinin ham maddesi olan susama da yöneldiğini kaydetti.

Kızyusuflu Köyü'nde 40 yıldır çiftçilik yapan Osman Tarımcı ise hava şartları nedeniyle diğer yıllara göre bu yıl hububat hasadından fazla verim alamadıklarını belirterek, ikinci üründen umutlu olduklarını ifade etti.

Çukurova Çiftçisinin İkinci Ürün Mesaisi - Osmaniye
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çukurova Çiftçisinin İkinci Ürün Mesaisi - Osmaniye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement