Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika
Güncel

Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı

Çukurova\'da Buğday Hasadı Başladı

Türkiye'nin en büyük tahıl üretim bölgelerinden olan Çukurova'da ilk buğday hasadı Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde başladı.

21.05.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük tahıl üretim bölgelerinden olan Çukurova'da ilk buğday hasadı Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde başladı. Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, ilk hasat tarlasında dönümüne 500 kilo ürün aldıklarını belirtirken ilçede her yıl buğday ekim alanının azaldığını söyledi.

Hasadın, ilçeye bağlı Topraktepe Köyü'nden başladığını belirten Hanifi İspir, her ne kadar 'Kadirli' denilince akla turp gelse de kentin bir tarım şehri olduğunu söyledi. İlk hasadı değerlendiren İspir, şunları söyledi:

"İlk hasat tarlasında dönüme 500 kilo ürün elde edildi. Bazı köylerimizde ise çiftçilerimiz 300 ile 400 kilo arasında ürün elde etti. Bu da ilk belirlemelere göre ortalama 400 kilo ürün alındığını ortaya koymuştur. Kadirli'de buğday ekim sahası her yıl azalıyor. Geçtiğimiz yıl 40 bin dönüm arazide ekilen buğday bu yıl 30 bin dönüme düşmüştür. Düşüşün sebebi ise girdi fiyatlarının yüksek olması ürünün ise ucuza satılmasıdır."

1 TL OLMASINI BEKLİYORUZ

Buğday fiyatlarının şu an serbest piyasada kilosunun 70-80 kuruş civarında olduğunu ve devletin taban fiyatını açıklamasını beklediklerini belirten İspir, "Hükümetin taban fiyatını bir an önce açıklamasını bekliyoruz ve açıklarken de girdileri göz önüne alarak bir fiyat vermelerini istiyoruz. Serbest piyasada 70-80 kuruş arasında işlem gören buğday fiyatlarının altında bir fiyat açıklanması durumunda çiftçi zarara uğrayacaktır. Bizler, buğday taban fiyatının 1 TL olmasını bekliyoruz" diye konuştu. - Kadirliosmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement