Çukurova Sifed Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Çukurova Sifed Yönetim Kurulu Toplantısı

Çukurova Sanayici ve İş Dünyası Federasyonunun (SİFED) yönetim kurulu toplantısı, Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TASİAD) ev sahipliğinde Tarsus'ta gerçekleşti.

28.07.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Sanayici ve İş Dünyası Federasyonunun (SİFED) yönetim kurulu toplantısı, Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TASİAD) ev sahipliğinde Tarsus'ta gerçekleşti.

Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, bir lokantada gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti ve milletinin iradesine karşı yapılan hain darbe girişimini kınadığını bildirdi.

Herkesin, her koşulda demokrasiye sahip çıkması gerektiğini belirten Çukurova SİFED Başkanı Doğan, "İçinde bulunduğumuz hassas dönemler, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden asla taviz vermeden ve demokrasiye olan inancımızdan hiçbir zaman vazgeçmeden birlik ve beraberlik ruhuyla atlatılacaktır." dedi.

Mersin ve Adana'nın aynı ortak geleceği birlikte planlaması gerektiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Mersin ve Adana birlikteliği sözde değil, özde olma noktasında geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Her iki kentin birlikte bir ekonomi havzası oluşturması konusunda çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki, Çukurova bölgesi Türkiye'nin çekim merkezi olmasının yanı sıra, dünyanın da merkezi olacaktır."

TASİAD ve Çukurova SİFED Başkan Yardımcısı Yakup Ateş ise, Çukurova bölgesinin Türkiye'nin en önemli tarım havzasından biri olduğunu, Adana ve Mersin'in ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğinin gelecekte bölge ve ülke için çok önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini kaydetti.

Mersin Girişimci İşkadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Ayferi Tuğcu da, Mersin ve Adana'nın, Türkiye'ye örnek olabilecek iş modelleri ortaya koyabileceğini anlattı.

Kadınların, iş hayatında daha fazla aktif rol üstlenmesi gerektiğini savunan Tuğcu, bunun için GİŞKAD olarak büyük bir çaba sarf ettiklerini ve oldukça önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, yapılan çalışma programları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Gülümsun Adalı, Adana İşkadınları Derneği Başkanı Belgin Özçelik ile Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çukurova Sifed Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement