Cuma Namazı Saat Kaçta Kılınacak? - Son Dakika
Güncel

Cuma Namazı Saat Kaçta Kılınacak?

Cuma Namazı Saat Kaçta Kılınacak?

Farz namazlardan olan cuma namazı, cuma günleri öğle namazı vaktinde kılınır. Peki 4 Kasım cuma namazı saat kaçta kılınır? Cuma namazı nasıl kılınır? İşte tüm detaylar

04.11.2016 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslüman aleminin mübarek günlerinden sayılan cuma günü, erkekler için cuma namazı farz kılınmıştır. Cuma namazı İstanbul için 4 Kasım Cuma günü saat 12.58'dedir. Cuma namazı kadınlara farz değildir. Cuma namazının kılınabilmesi için önce hutbe okunmalıdır, öğle vakti olmalı ve en az imam hariç 3 kişilik bir cemaat oluşturulmalıdır.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?
Cuma namazı, cuma günleri öğlen vakti cemaatle kılınır. Öğle ezânı okununca, önce dört rekat Cuma namazının ilk sünneti kılınır. Niyet ederken: "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının ilk sünnetini kılmaya" denir. İlk rekatta önce Sübhaneke okunur. Sonra Euzü Besmele çekilir. Bütün rekatlarda Fatiha ve zamm-ı süre okunur. İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur. Son oturuşta; Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur. Sonra, cami içinde, ikinci ezan okunur. Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar ve hutbe okur. Hutbenin ardından müezzin kamet getirir. İki rekat Cuma namazının farzı kılınır. 'Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama' diye niyet edilir. Ardından 'Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya' denilir ve dört rekat son sünnet kılınır. Böylece Cuma namazı farzı ve sünnetleri kılınmış olur.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cuma Namazı Saat Kaçta Kılınacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement