Cumhurbaşkanı Gül, Bayram Mesajında Millete Veda Etti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Bayram Mesajında Millete Veda Etti

Cumhurbaşkanı Gül, Bayram Mesajında Millete Veda Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Gül, kutlama mesajında "Görevimden büyük bir huzurla ayrılacağım dedi.

27.07.2014 11:56  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 28 Ağustos günü cumhurbaşkanlığı görevini tamamlayacağını belirten Gül, "Cumhurbaşkanlığı görevinden büyük bir huzurla ayrılacağım. Üstlenmiş bulunduğum bu onurlu görevin sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Ramazan Bayramı'nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimizi iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını temellisinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. İçinde bulunduğumuz kutsal günlerin, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyorum. Dini bayramlarımızın, özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bunun şuuruyla, gönül ve ruh birliği içinde Bayram günlerini maneviyatına uygun şekilde değerlendireceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

"GAZZE, IRAK VE SURİYE'DE YAŞANAN OLAYLAR VİCDANLARI SIZLATIYOR"

İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nın buruk karşıladığını ifade eden Gül, şunları aktardı:

" Gazze, Irak ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan acı olaylar, akan kan ve gözyaşı nedeniyle, yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Masum insanları hedef alan, kutsal yaşam hakkını hiçe sayan saldırılar, derin endişe ve üzüntü yaratmaktadır. Daha da acı olanı, Müslümanlar birbirlerini öldürmektedir. Diğer taraftan 49 vatandaşımız halen Musul'da rehine durumundadır. Alıkonulan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılarak evlerine dönmelerini, gündemimizdeki en öncelikli konulardan biri olarak hassasiyetle takip ediyoruz."

"GAZZE'DE, İNSANLIĞA KARŞI BÜYÜK BİR SUÇ İŞLENİYOR"

Gazze'de insanlığa karşı büyük bir suç işlendiğin belirten Gül, "Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden masum insanlar acımasızca katledilmektedir. Maalesef büyük bir trajedi yaşanmakta, insanlık onuru ayaklar altına alınmaktadır. Burada asıl endişe verici olan ise, ilgili bütün tarafların, devletlerin ve uluslararası kuruluşların, daha büyük sorunları tetikleyecek bu vahim gidişat karşısında yetersiz kalmalarıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAYI TÜM GÜCÜYLE SÜRDÜRECEKTİR"

Türkiye'nin Filistin halkının yanında olmayı tüm gücüyle sürdüreceğini ifade eden Gül, sözlerine şöyle devam etti:

Kan ve gözyaşının dinmesi, çekilen çilelerin ve ızdırabın sona ermesi için bir kez daha İslam dünyasını ve uluslararası toplumu göreve davet ediyorum. İsrail bir an önce saldırılarını durdurmalıdır. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin temini, acil yardımların bölgeye ulaştırılması, adil ve kalıcı bir barışın sağlanması konusunda Türkiye üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Türkiye Filistin halkının yanında olmayı tüm gücüyle sürdürecektir. Bu vesileyle Filistin halkına bir kez daha başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum."

"BÖLGEMİZ ADETA ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDADIR"

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin değerinin bilinmesi gerektiğini belirten Gül, Etrafımızda bütün olup bitenler göz önüne alındığında, bölgemiz adeta ateş çemberine dönüşmüş durumdadır. Yakın coğrafyamızdaki olumsuzluklara ve dünyadaki dalgalanmalara rağmen Türkiye, istikrar içerisinde gelişmesini sürdürebilme başarısını göstermiştir. Aynı zamanda bölgesinde adeta güvenli bir ada konumundadır. Bu nedenle memleketimizin kıymetini, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin değerini bilmemiz lazım" dedi.

Türkiye'nin kendini sınayarak ulaşması gereken önemli hedefleri bulunduğunu ifade eden Gül, şunları aktardı:

"Türkiye'nin yarınlarını bugünden teminat altına alacak, ekonomik, siyasal ve toplumsal bakımdan gelişme ivmesini yeniden yukarılara taşıyacak reformların önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Hukukun üstünlüğü, yüksek demokratik standartlar; Avrupa Birliği'ne tam üyelik süreci; eğitimde kalitenin yükseltilmesi; hesap verebilirlik, şeffaflık, iyi yönetişim gibi ilkelerin hakim kılınması; bizim asıl gündemimiz olmalıdır.

Söz konusu önceliklere yönelmemizin, ülkemizde ekonomik-siyasal istikrarın korunmasına, güven ve refahın artmasına, Türkiye'nin uzun vadede de öngörülebilir bir ülke özelliğini korumasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Şundan eminim ki: Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye, bugünkünden çok daha gelişmiş ve müreffeh bir ülke olacaktır."

"CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN BÜYÜK BİR HUZURLA AYRILACAĞIM"

28 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı görevini tamamlayacağını ve görevinin sona ermesinden sonra hizmete devam edeceğini ifade eden Gül, şunları aktardı:

"Milletimizin büyük teveccühü neticesinde seçildiğim Cumhurbaşkanlığı görevimi, 28 Ağustos'ta tamamlıyorum. Bayram mesajımla 11. Cumhurbaşkanı olarak aziz milletime de bir şekilde veda etmiş oluyorum. Şunu ifade etmek isterim ki: Cumhurbaşkanlığı görevinden büyük bir huzurla ayrılacağım. Üstlenmiş bulunduğum bu onurlu görevin sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Anayasa'ya bağlılıkla ve tarafsızlık içinde görevimi sürdürdüm. Devlet organlarının uyum içinde çalışması için azami gayret gösterdim. Daima demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savundum. Ayrım yapmaksızın herkesi kucakladım. Toplumun tüm kesimleriyle görüştüm. Herkese eşit mesafede oldum. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesine, taleplerinin karşılanmasına büyük bir hassasiyet gösterdim. Görev sürem boyunca Türkiye'nin büyük meselelerine sahip çıktım. Milletimizin huzuru ve refahı için, ülkemizin standartlarının yükselmesi ve büyük hedeflerinin gerçekleştirilmesi için, gerek yurt içinde gerek yurt dışında yoğun bir temas içinde oldum.

Daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettiğim gibi, hayatım boyunca "halka hizmeti Hakk'a hizmet" olarak gördüm. Bundan sonra da, aynı anlayışla milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim."

Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutlayan Gül, "Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, çocukların gözlerinden öpüyorum. Vatandaşlarımızın acı ve kederden uzak, huzur içinde bir bayram geçirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Bayram Mesajında Millete Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • gerçekçi: herkes cb yi eleştirmiş ancak sayın cb den önceki cb larını hatırlayan var mı HİÇ BİRİ HİÇ BİR İŞE YARAMIYORDU NEREDEYSE hepsi köşkte oturdu devleti temsil noktasında hiç bir şey yapmadılar TEK YAPTIKLARI ŞEY STATÜKOYU MİLLETTEN ÜSTÜN TUTMAK VE SÜREKLİ ASKERİ VESAYETİ MİLLET EGEMENLİĞİNİN ÖNÜNE ALMAK 3 6 Yanıtla
  • Metin Tetik: Sn. Gül, 'görevimden büyük bir huzurla ayrılıyorum' sözünüz Aziz Nesin fıkraları gibi. Ya da huzurla ayrıldığınızı sanıyorsunuz. Geri göndermeyip onadığınız çağdışı yasalar 7 yıldır bu millete huzur vermedi, vereceği de yok. Bütün komşularımızla 'bol sıfırlı' sorun yaşıyoruz. Kamu ihale soygunculuğu (kamu ihale yasasın)ı 'kaçyüzkere' onadınız. Taşaron sistemini onayıp, sendikalılık oranını 'yüzdeon'a indirip işçiyi süründüren yasalara verdiğiniz onay size huzur veriyor mu? AKP belediyeleri az para versin diye avukatların ücretini 1300 liraya azaltan yasayı hangi iç huzuru ile onadınız. Suud kralından eşiniz ile aldığınız çok değerli hediyeleri kamu oyu ile paylaşmadığınız için huzurlu olabilirsiniz ama ben gizlendiği için huzursuzum. Ve ben cumhurbaşkanımın 7 yılda bir ev alamamış olmasından huzursuzum. 7 1 Yanıtla
  • Kastamonu: lAllah size bu gün yedi sene önceki şansınızı vermedi, 2007 de kazandıklarınızı 2014 te kaybetme emrini verdi. Oysa görev sürenizin uzatılma umududa hepimizde vardı. Meclis süre dolduğu an tamam dedi, askerler de süre tanımadı. 2 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement