Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş'tan Soma'ya Bayram Ziyareti - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş'tan Soma'ya Bayram Ziyareti

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş\'tan Soma\'ya Bayram Ziyareti

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Başkanı Demirtaş, 13 Mayıs'ta meydana gelen 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma ilçesine bayram ziyareti gerçekleştirdi.

27.07.2014 13:38  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Benim için seçimden çok, koltuk yarışından çok, işçilerin emekçilerin hakkını savunmak çok daha değerlidir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 13 Mayıs'ta meydana gelen 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma ilçesine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Maden şehidi İsmail Cambal'ın ailesini ziyaret eden Demirtaş, oğlu İsa ve eşi Leyla Cambal'a başsağlığı dileklerini iletti.

Ölümün her yerde olduğunu ve her insanın bir gün öleceğini kaydeden maden şehidinin eşi Leyla Cambal, şöyle konuştu: "Böyle bile bile ölüme gönderilmesi bizi kahrediyor. Benim eşim 21 yıl madende çalıştı sadece oturduğumuz bu evi alabildi. Krediyle aldığımız evin borcu bitti eşim vefat etti. Üç ay sonra oğlumun düğününü yapacaktık. Benim eşim 21 sene bileğinin gücüyle çalıştı bir ev alabildi. Biz yaşadık ama başkaları yaşamasın. Hiçbir insan dağlar taşlar bile yaşamasın."

"BEN BİR İŞÇİ ÇOCUĞUYUM"

Demirtaş da, bir işçi çocuğu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: " Türkiye'de sizler gibi milyonlarca aile var. Bu ülke 25 milyon işçinin emeği ve alınteri ile saf, tertemiz namuslu çalışması ile yükseliyor. İşçilerin emekçilerin madencilerin fakir fukaranın omuzlarında yükseliyor. Fakat maalesef ülkemizde asla emeğin çalışanın hakkı verilmiyor, insan yerine de konmuyor. Kıymet verilmiyor. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değil. Ben bir işçi çocuğuyum, babam işçi emeklisidir. Bunların hepsini yaşayarak içinde büyüyerek yetişmiş bir siyasetçi olarak bugün Cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla buradayım. Benim için seçimden çok, koltuktan, koltuk yarışından çok, işçilerin emekçilerin hakkını savunmak çok daha değerlidir."

Soma'daki maden faciasının meydana gelmesinde kim olursa olsun bunun hesabını vereceğini kaydeden Demirtaş, şunları söyledi: "Kimin bu işte suçu varsa kim olursa olsun bu dünyada da öbür dünyada da hesabını verecek. Biz bütün emekçiler, yoksullar, çalışanlar, işçiler bugün inanıyorum ki herkesin kalbi burada atıyor. Herkesin duygusu buradadır. Hakkari'den Ardahan'dan Edirne'den, Kayseri'den de Samsun'dan da herkes bütün emekçilerin gönlü selamı sizinledir. Ölüm elbet çok acıdır geri getiremeyiz ama sonrasında dayanışma ve acıyı paylaşmak çok önemlidir. Birlikte mücadele etmek çok önemlidir. Soma'da katledilen tüm işçilerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yarın bayramdır. Acılı bir bayramdır. Sizin de eşiniz olmadan ve babasız geçireceğiniz ilk bayramdır. Bu nedenle tüm ailelerimizin tüm Türkiye halkları adına acısını paylaşmak için buradayız." Daha sonra maden şehidinin ruhuna Fatiha okuyan Demirtaş, maden şehitliğine gitti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş'tan Soma'ya Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement