Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kayseri’de sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

24.07.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kayseri'de sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. İhsanoğlu, "AK Partililer bizi daha çok istiyor. Başbakanın partiyi bırakmasını istemiyorlar çünkü AK Parti'nin dağılmasından korkuyorlar. O yüzden bize oy verecekler" dedi.

Kayseri'de sivil toplum örgütü temsilcileri ile yapılan toplantıda Ekmeleddin İhsanoğlu, "Fetihten bu yana biz bu topraklara kültürümüzün mührünü vurduk. Mimar Sinan'ın, Ahi Evran'ın bulunduğu Kayseri, Turgut Özal'ın okuduğu, Çanakkale Savaşı'nda son sınıf talebelerinin şehit olduğu bir ülkedir. Burası bir Türk'ün büyük haz duyduğu bir ildir. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü yetiştirmiştir. Bu ülke, bu toprak, Orta Anadolu'nun ekonomi merkezidir" diyerek sözüne başladı.

Bugün Türkiye'de ekonomik vaziyetin eskisi gibi olmadığını söyleyen İhsanoğlu, "Çünkü Türkiye yurt dışındaki ticaretini yavaş yavaş kaybediyor. Bugün Irak'a olan ihracatın yüzde 35'i kayboldu. Suudi Arabistan'a ilk 5 ayda ihracatımız 1.3 milyar dolar azaldı. İhracat azalırken ithalat artıyor. Burada bir sıkıntımız var. Biz ekonomideki sanayinin payını artırmalıyız. Türkiye 2002 yılından 2008 yılına 3 bin dolardan 8 bin dolara yükseldi. Bu zamana kadar aynı yerde duruyoruz. Avrupa'nın küçük ve fakir ülkeleri kalkınıyor da biz hala neden 10 dolar civarında duruyoruz. Bunun değişmesi lazım. Bunun için siyasi iklimin değişmesi lazım. Bir partinin kuyruğuna takılıp çalışmak değil, taraf olmayan bir cumhurbaşkanı ile bu olur. Seçilirsem ben bunu yapacağım. Biz bu 10 bine gelişimizde tarım, turizm ve inşaatı kullandık. Sanayinin payı nedir? Ali Babacan bunu söylüyor. Bu bir hastalıktır, kolaycılıktır. Çabuk zengin yetiştirmek için bir çaredir. Halkın arasında yükselen gelirin dağılımı bakımından yanlış bir politikadır. Asgari ücreti yükseltmiyorsunuz. Türk ekonomisini yükseltmek için ileri teknoloji kullanmamız lazım. Türkiye üretmek yerine yüksek teknolojiyi ithal ediyor. Rant ve sadaka ekonomisi devam ederse millet bir müddet sonra daha çok sıkıntıya girecek. İcat etme, yeni teknolojiler ve buluşlar yapma konusunda dünyanın 140 ülkesi içinde 65'inciyiz" ifadelerini kullandı.

"Basın toplantısında iki iftiraya uğradığımı söyledim" diyen İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Çankaya'ya çıktığımızda Kur'an'ı yasaklayacakmışım. İkincisi başörtüsünü istemiyormuşum. Bu ticaret çok ucuz bir ticaret. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilecek. Bu seçimle ilgili kampanyalar başladı. Bir taraftan devletin bütün imkanını kullanan bir aday var, karşısında bendeniz iki üç arkadaşı ile birlikte Anadolu'yu geziyor. Bize, 'Statükonun temsilcisisiniz' diyorlar. Acaba Sayın Cumhurbaşkanımız vesayetin temsilcisi midir? O parlamentodan seçilmedi mi? AK Parti'nin kurucularından değil mi? Böyle milleti yanlış yerlere karşı düşman ediyorlar ve siyasi destek sağlamaya çalışıyorlar ama millet bunlara inanmıyor. Millet Çankaya'da birleştiren birini istiyor. Ayrıştıran birini istemiyor. AK Partililer bizi daha çok istiyorlar. Başbakanın partiyi bırakmasını istemiyorlar çünkü AK Parti'nin dağılmasından korkuyorlar. O yüzden bize oy verecekler. AK Partili tabanın yabancısı değiliz, o nedenle bize oy verecekler. Herkes gibi onlar da Çankaya'da kavga istemiyorlar. Onun için istikrar içinde huzur sağlamamız lazım. Bu üç adaydan birini seçeceksiniz. 2015 yılında siyasi tercihinizi istediğiniz partiden yana kullanın ama devletin başına seçeceğiniz insan 76 milyonun hepsini kucaklayacak birisi olmalı. Hem Başbakanın hem Meclis'in hem de Cumhurbaşkanının yetkilerini kullanmamalı. Bu Türkiye'yi meçhule götürür, maceraya götürür. Biz 76 milyonun hepsini kucaklayacağız. Bütün hedefimiz Türkiye'de sevgi ekmektir, birlik ekmektir. Ekmek bizim refahımızın, zenginliğimizin çapını gösterecek." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar
    16:59 Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümün planlar dahilinde yapılması gerektiğini söyledi.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi
    16:57 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz" sözlerine “Hadi oradan Erdoğan... DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız. Bizde adalet, özgürlük, eşitlik var. ama AKP’de ne var? Tek adam rejimi var. Bütün Türkiye’yi bir tek adam mahkum etmek istediler. Bütün Türkiye’yi saraydan tıpkı bir padişahlık sistemi gibi yönetmek istediler ve biz buna karşı çıktık. Demokrasi dedik. Milyonlarca Kürt’ün iradesine kayyım atamak ipotek değil de nedir” dedi.

  • 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!
    16:56 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!

    Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Merakla beklenen seçim sonuçlarını anbean Haberler.com'dan takip edebilirsiniz.

  • Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine projelerini anlattı
    16:55 Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine projelerini anlattı

    Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi üyelerine seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Çankırı, İzmir'in ticaretin kalbi olmaktan uzaklaştığını belirterek, bu sorunları çözmek için çalışacaklarını ifade etti. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi ve seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

  • Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 6 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan operasyonda, A.S, S.K. ve Z.M.A. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'
    16:53 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Yılmazköy Mahallesi'nde yaptığı ziyarette, cumhuriyete olan borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi.

  • Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti
    16:51 Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek, Muratpaşa için hayata geçireceği projeleri anlattı. Manavoğlu, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi ve Muratpaşa'nın hak ettiği değere gelmesi için mücadele ettiklerini belirtti. AESOB Başkanı Dere de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu
    16:50 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bir öğrencinin 'Sen Alper misin' sorusuna Bakan Kacır, 'Bende astronot tipi var mı' diyerek gülümsedi. Astronot Alper Gezeravcı da etkinlikte yer aldı ve fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Bakan Kacır, öğrencilere TOGG'un maketini hediye etti.

  • İçişleri Bakanı: 82 organize suç örgütü çökertildi, 757 şüpheli tutuklandı
    16:49 İçişleri Bakanı: 82 organize suç örgütü çökertildi, 757 şüpheli tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde düzenlenen 289 operasyonla 82 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 757 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, yerel seçimlerin güvenliği ve terörle mücadele konularını içeren bir Güvenlik Toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, uyuşturucu satıcılarına, terör örgütlerine ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi.


Advertisement