Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu'ndan Btp'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu'ndan Btp'ye Ziyaret

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu\'ndan Btp\'ye Ziyaret

İhsanoğlu: " (Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı) Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

01.07.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasına ilişkin, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yarış, çok medenice ve demokrat bir şekilde olsun. Türkiye'nin önünde tercihler olmalıdır, Türk milleti ona göre tercihini yapmalıdır" dedi.

İhsanoğlu, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Haydar Baş'ı ziyaret etti.

BTP Genel Merkezi'nde, basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret, yaklaşık 20 dakika sürdü.

İhsanoğlu, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'de temsil edilen, edilmeyen partilerin hepsini önemsediklerini, toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak bir yaklaşımla hareket ettiklerini kaydetti.

Adaylığını, partilerin değil, Türkiye'nin desteklediğini belirten İhsanoğlu, "Herkes görecek ki sonunda Türk milleti en doğru kararını vermiştir, tercihini yapmıştır. Tercihini, huzurdan yana, sağlıklı bir sosyal mutabakat temin ederek yapacaktır" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İhsanoğlu, "Sayın Erdoğan da cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yarış, çok medenice ve demokrat bir şekilde olsun. Türkiye'nin önünde tercihler olmalıdır, Türk milleti ona göre tercihini yapmalıdır" karşılığını verdi.

-"Cumhurbaşkanlığı seçimi ehemmiyetli bir noktada"

Haydar Baş da CHP ile bir mutabakat içinde olduklarını belirterek, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve üniter yapının tehdit altında olduğunu, demokratik krallık peşinde koşan yönetici kadrolarının ortaya çıktığını ileri sürdü.

"Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesinin ihlal edildiğini, Türkiye'nin komşularıyla adeta düşman olduğunu öne süren Baş, "Bu manzara karşısında cumhurbaşkanlığı seçimi çok daha ehemmiyetli bir noktadadır. Onun için seçilen cumhurbaşkanından beklenen, bu tefrikayı acilen yok etmek, milleti bir bilek, yürek haline getirmek, gönülden gönüle akıp giden su gibi insanları, Türk milletini birbirine bağlamaktır" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu'ndan Btp'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement