Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: "Yüzde 60 Oy Alacağız" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: "Yüzde 60 Oy Alacağız"

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: "Yüzde 60 Oy Alacağız"

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, gittiği her yerde Türkiye’de büyük bir değişimin olduğunu görme fırsatı bulduğunu belirterek, “Biz yüzde 60 oy bekliyoruz” dedi.

07.07.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, gittiği her yerde Türkiye'de büyük bir değişimin olduğunu görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Biz yüzde 60 oy bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın'da siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi'nde gerçekleşen buluşmada İhsanoğlu'na eşi Füsun İhsanoğlu, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu eşlik etti.

Demokrasi şehidi Adnan Menderesin memleketinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İhsanoğlu, "Bu makama kendisinden başka layık insan olmadığını zannedenler, bu milleti tanımıyordur. İki parti ile başlayan bu teklife hayır deyip, görevden kaçamazdım. BM'den sonra dünyanın ikinci büyük teşkilatında 9 yıl görev yaptıktan sonra kendime göre plan yapmıştım. Ancak 2 pati ile başlayıp daha sonra beş partiyle daha devam eden bu davete kayıtsız kalmazdım. Eğer bu görevden kaçmış olsaydım, asıl vatana ihanet bu olurdu. AK Parti'nin için dahi bu görevi kabul etmemi teşvik edenler oldu. Onun için bu kutlu yolculuğa çıktım" diye konuştu.

Türkiye'nin demokrasi yolunda çok şeyler gördüğüne işaret eden İhsanoğlu, "Türkiye artık vesayet sistemi istemiyor. Siz bir vesayeti ortadan kaldırmak isterken, yeni bir vesayet ortaya çıkaramazsınız. Herkes bu yarışa katılabilir. İlk gün söz verdiğim gibi bu yarışı demokratik bir şekilde yarı sürdürmek istiyorum. Polemik yapmaya gelmedim. Millet isterse beni, isterse diğer iki adayı Cumhurbaşkanı seçer. Millet kimi seçerse, Cumhurbaşkanı odur. Herkesin seçilecek kişiye saygı göstermesi gerekir" şeklinde konuştu.

"ATEŞİ SÖNDÜREN TARAF ALACAĞIZ"

Türkiye'nin zor bir süreç geçirdiğini ve toplumun gerildiğini iddia eden İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz tekrar eski halimize dönmek istiyoruz. Sosyal yaşamımızın aile şekilde ve dayanışma içerisinde olmasını istiyoruz. Bizim adetlerimiz ve dinimizin gerektirdi budur. İnşallah biz bu ortamı geri getireceğiz. Türkiye'nin çevresi ateş çemberi. Bu konulara hassas davranmamı lazım. Ülkenin menfaatleri göz ardı edilmemeli. Büyük bir pazarı kaybettik. Bu kavgalarda taraf değil; ateşi söndüren olmalıyız. Tarihten gelen misyonumuzla problemlerin çözümünde etkili olabiliriz. Orta Doğuda barışın sağlanması konusunda büyük imkanlara sahibiz. İnşallah Allah'ın izni ve halkın takdiriyle bu göreve seçildiğimizde, Atatürk'ün de dediği gibi 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'a katkı sağlayabileceğiz"

"PARTİ TERCİHİNİZİ ERTELEYİN"

10 Ağustos'ta bir Başbakan veya parti seçilmeyeceğinin altını çizen İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Önümüze üç ayrı pusula konacak. Herkesin, herkesin iradesine saygılı olması lazım. Bu seçimde parti değil; üç isim ve üç resimden birini seçeceğiz. Burada parti tercihinizi bir kenara bırakacaksınız. Parti tercihinizi önümüzdeki yıl yapabilirsiniz. Anayasayı beğenelim veya beğenmeyelim. Anayasada değişmesi gereken çok madde var ama bunun yeri Çankaya değildir. Bunu uygun koşullarda Meclis yapabilir"

"YÜZDE 60 OY ALACAĞIZ"

Halkın oyuyla seçilecek olmasının Cumhurbaşkanına ayrı bir güç vereceğine dikkat çeken İhsanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Halkın oyuyla seçilmek, Cumhurbaşkanına ayrı bir güç veriyor. Size buradan söylüyorum; biz yüzde 60 oy bekliyoruz. 'Bana yüzde 60 oy verdi, diğer yüzde 40 bana oy vermedi. Ne olursa olsun' diyemeyiz. Siz siyasi bir kimlikte Çankaya giderseniz çatışma olur. Siz 'Başbakanın görevini de ben yapacağım' derseniz kargaşa olur. Daha önce benzer bir çatışmada Türkiye zor günler geçirdi. Köprüleri, barajları hükümet yapsın. Cumhurbaşkanı ancak hükümete yol gösterebilir veya teşvik edebilir. Fakat rolleri değiştirmek gibi bir şey olamaz. Bu fevkalade tehlikeli ve macera dolu bir yol olur. 16 Haziran'dan bu yana gittiğimiz her yerde gördüğümüz ilgi nedeniyle Türkiye'de büyük bir değişimin olduğunu görüyoruz. Bu millet bir dahi olan Turgut Özal'ı önce Başbakan daha sonra da Cumhurbaşkanı yaptı. Onun için kimse masallarda veya kendi aralarına hazırladıkları seçim planının geçerli olacağını sanmasın. Bunun kararını milli idare verecektir". - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: 'Yüzde 60 Oy Alacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement