Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Açıklaması

"(Başbakan çekilsin, çekilmesin, şöyle olsun, böyle olsun). Bunların cevabını vermeye gerek yok. Bunlar ne siyaseti ne siyasi tarihi biliyorlar.

07.07.2014 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adaylık sürecinde Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği yönündeki iddialarla ilgili, "Kendileri dahi aday olurken acaba milletvekilliğini bırakıp da belediye başkanı mı oldular? Bunlara bakmak lazım. Dünyaya baksınlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Keçiören Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'ta devlet ile millet arasındaki bir mesafenin daha ortadan kalkacağını, devlet ile milletin daha bir muhabbetle kucaklaşacağını, artık milletin, devletin en tepesine, devletin zirvesine ulaşacağını söyledi.

Devletle milletin bir, bütün olacağını, çünkü ilk kez milletin kendi cumhurbaşkanını seçeceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti.

"Aracılar vasıtasıyla değil, direkt kendisi seçecek. Geçmişte elbette sivil cumhurbaşkanlarımız oldu. Merhum Özal, sivil cumhurbaşkanlarımızdan biriydi, milletin içinden gelen bir cumhurbaşkanıydı. Sayın Demirel, Sayın Gül aynı şekilde. Bizim aramızdan çıkmış, sivil, milletin içinden gelmiş bir cumhurbaşkanıydı. Ancak cumhurbaşkanlığı makamı öyle şekillenmişti ki devlet-millet kucaklaşmasını tamam olarak tesis edemiyordu. İşte 10 Ağustos'ta inşallah bu ayrım ortadan kalkıyor. 10 Ağustos'ta cumhurun başına, cumhurun içinden, direkt halkın seçtiği, halkın vereceği oylarla cumhurbaşkanı geliyor. Devlet artık tamamen milletin egemenliğine kesinlikle 'evet' diyor. Artık, devlet ile millet ayrı olmayacak. Artık devlet milletine bir öcü gibi, bir tehdit gibi bakmayacak. Devlet işini gücünü bırakıp kendisini milletten korumak için anlamsız tedbirler alan bir yapı olmayacak. Millet ne tarafa bakıyorsa devlet o tarafa bakacak.  Bize sürekli hep bunları dayattılar ama biz bunlara aldırmadık ve elimizden geleni yaptık, milletinden ayrı bir devlet anlayışını hep bir tarafa koyduk."

-"Bunların tek işi var, bol bol iktidara küfretmek"-

Konuşmasında CHP, MHP ya da diğer partilerin eleştirisini yapmayacağını belirten Erdoğan, "bu partilerin attıkları adımlarla kendilerini nereye konumlandırdıklarını gayet güzel ortaya koyduklarını" anlattı.

Anamuhalefet partisinin "akşam başka sabah başka" olduğunu, diğerlerinin konumunun da bilindiğini ifade eden Erdoğan, "Bunların tek işi var, bol bol iktidara küfretmek. 'Başbakan çekilsin, çekilmesin, şöyle olsun, böyle olsun'. Bunların cevabını da vermeye gerek yok. Bunlar ne siyaseti ne siyasi tarihi biliyorlar. Kendileri dahi aday olurken acaba milletvekilliğini bırakıp da belediye başkanı mı oldular? Bunlara bakmak lazım" dedi.

Konuyla ilgili dünya örneklerine bakılması gerektiğini, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de adaylıkları sırasında görevlerinden çekilmediklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hiç böyle bir şey söz konusu değil, Türkiye'de de değil, dünyada da değil. Yok böyle bir şey. Geçmişimize bakalım, Demirel'de de Özal'da da aynı şeyleri görürsünüz. Bunlar bizim geçmişimizden de bihaberler. Ortada yasalar var, yasalarla bir oturmuş sistem var. Siz canınız istediği zaman bir şey söyleyeceksiniz, ona göre YSK da adım mı atacak? YSK'yı bunun için tehdit altına mı alıyorsunuz?

Şu an bakıyorsunuz, diyor ki:  'Eşit şartlarda yarışmıyoruz'. Doğru söylüyorsun, eşit şartlarda yarışmıyoruz. Şu anda siz 5-6 parti toplandınız hep bir aradasınız. Tüm teşkilatlarınız seferber olmuş vaziyette. Sizleri destekleyen tüm medya, onlar da şu anda bir beraber oldular, hep birlikte. Karşılarında da sadece AK Parti'nin ortaya koyduğu bir aday var. O da şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. En büyük avantajı o. Bu da yasadan geliyor. Tayyip Erdoğan, milletin adayıdır, 77 milyonun adayıdır, cumhurun adayıdır. İnşallah seçimi kazanacak olursak statüko kazanmış olmayacak, emin olun ki millet, Türkiye, 77 milyon kazanmış olacak."

Kuşcağız'da, Sünniler, Aleviler, Türkler, Kürtler ve diğer etnik kökenlere mensup vatandaşların da yaşadığını anlatan Erdoğan, mahallenin çehresini değiştirip, modern bir semt haline dönüştürürken hiçbir ayrım yapmadıklarını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, bu modern mahallede, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Roman ve Gürcülerin hep birlikte, kardeşçe yaşadıklarını ve aynı hizmeti aldıklarını, yaratılanı Yaradan'dan ötürü seven bir anlayışın temsilcileri olarak tüm millete eşit mesafede olduklarını kaydetti.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement