Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Denizli'de - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Denizli'de

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Denizli\'de

Erdoğan: (3) "Bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar: Siz bu karayollarını ne yapacaksınız? Gençler duydunuz mu bunu? Verdiği cevap, ne biliyor musunuz? 'O benim işim değil' diyor.

08.07.2014 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar:  Siz bu karayollarını ne yapacaksınız? Gençler duydunuz mu, bunu? Verdiği cevap, ne biliyor musunuz? 'O benim işim değil' diyor. Niye? Çünkü siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu, insana hizmetkar olma sanatı olduğunu bilmeyenden cumhurbaşkanı olmaz" dedi.

Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, 12 yıl boyunca yaptıkları hiçbir yatırımın, hiçbir eser ve hizmetin yarım kalmayacağını, yola devam edeceklerini belirterek cumhurbaşkanlığı makamını dinlenme makamı olarak görmediklerini söyledi. Erdoğan, "Orası istirahat makamı değil, hizmet makamı" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ekonomi politikalarında, dış politikasında, demokratikleşme adımlarında ve AB adaylık sürecinde hiçbir değişiklik olmayacağı vurgulayan Erdoğan, tam aksine seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir başbakanın uyum içinde Türkiye'yi şaha kaldıracaklarını bildirdi.

"Bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, 'Siz bu karayollarını ne yapacaksınız?' diyorlar. Verdiği cevap ne biliyor musunuz? 'O benim işim değil' diyor. Niye? Çünkü siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu, insana hizmetkar olma sanatı olduğunu bilmeyenden cumhurbaşkanı olmaz" diyen Başbakan Erdoğan, Anayasa'da cumhurbaşkanın yürütmenin başı olarak tanımlandığını, bu nedenle ülkede kuş uçsa cumhurbaşkanının haberi olması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Sen Babadağ'ın yolları nedir? Çivril'in yolları nedir? Denizli- Manisa bağlantısı nedir? Aydın-Denizli bağlantısı nedir? Eğer bunu bilmiyorsan senden bir şey olmaz. Onun için biz koşacağız, suyuyla da ilgileneceğiz, yoluyla da ilgileneceğiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitirilmesiyle de ilgileneceğiz. Kocaeli Dilovası'ndan Karamürsel'e köprünün yapımıyla da ilgileneceğiz. Yeni köprülen, boğazın altından yeni çift katlı tüp geçitlerin yapımıyla da ilgileneceğiz. Havalimanlarının sayısı 26'ydı, 52 yaptık. İnşallah bunların sayısını daha da arttıracağız. Bunlara da devam edeceğiz" diye konuştu.

-"81 vilayet için çalışacağız"-

Bugüne kadar başbakan olarak Denizli'nin tüm meseleleriyle ilgilendiğini anlatan Erdoğan, "Sizler belediye başkanlıklarını hep bize verdiniz. Şimdi de büyükşehiri verdiniz. İnşallah cumhurbaşkanı seçilirsek hem şahsım cumhurbaşkanı olarak hem de yerimize gelecek başbakan yine Denizli için, yine 81 vilayet için çalışacağız" dedi.

AK Parti hükümetleri olarak 12 yılda hem ülkeye hem Denizli'ye çok büyük eserler, çok büyük projeler kazandırdıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Denizli'ye 12 yılda kazandırdığımız eserlerin toplam maliyeti ne biliyor musunuz? Eski rakamla 9 katrilyon Türk lirası. Orman ve su işlerinde 2 katrilyon (milyar) lira yatırım yaptık. Ulaştırma ve haberleşmede 809 trilyon (milyon) yatırım yaptık. Eğitimde üniversite dahil 853 trilyon yatırım yaptık. Gıda, tarım ve hayvancılıkta 1 katrilyon yatırım yaptık. Toplu konutta 553 trilyon yatırım yaptık. Sağlıkta 205 trilyon yatırım yaptık. Enerjide 517 trilyon yatırım yaptık. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan adalete, tarımdan enerjiye her alanda Denizli'yi büyüttük. Sadece 2013-14 eğitim  yılında Denizli'ye toplam 500 derslikli 29 okul inşa ettik. Denizli'de okullarımıza 13 bin adet bilgisayar gönderdik. 748 okula internet bağlantısı kurduk. 427 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Sağlıkta diğer 80 ilimiz gibi Denizli adeta çağ atladı. Şimdi Denizli büyükşehir olması sebebiyle şehir hastanesine de kavuşacak. Karayolu ulaşımında Denizli'yi büyük yatırımlarla buluşturduk. Denizli- Uşak karayolu hariç, Denizli'yi komşu olduğu bütün illere bölünmüş yollarla bağladık, bağlıyoruz. biz görevi devraldığımızda Denizli'de toplam, 79 senede ne kadar bölünmüş yol yapılmış biliyor musunuz? 65 kilometre. Biz, 4 katın üstünde, 12 yılda 302 kilometreye çıkardık bunu. Aramızdaki fark bu. İş bilenin kılıç kuşananındır bunu böyle biliniz.

28 Eylül 2013'te yine Denizli'deydim. Uşak-Denizli karayolunun kalan 36 kilometrelik kısmında da çalışmalara başlanması talimatını vermiştim. Hemen çalışmalara başlandı. İnşallah yıl sonunda orayı da bitiriyoruz. Böylece Denizli'nin komşu bütün illerle bölünmüş yol bağlantısı sağlanmış olacak. İzmir ve Ankara yollarını Muğla ve Antalya'ya bağlayan çevre yolu inşaatına başladık. 2 bin 520 metre uzunluğundaki iki gidiş, iki geliş Honaz tünelinin yapımı için de çalışmalar başlıyor. 30 yıldır beklediğiniz 17 kilometrelik Denizli- Pamukkale turizm yolunu bölünmüş yol olarak tamamlamak da yine bize nasip oldu."

-Hızlı tren-

Ankara-Eskişehir-Antalya-Afyonkarahisar ile 10 ili kapsayan hızlı tren hattına Denizli'yi de dahil etme sözü verdiklerini belirten Erdoğan, Antalya-Denizli hızlı tren projesinin şu anda çalışmalarına başladıklarını, Denizli'yi hızlı trenle buluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan, "Başbakanlık dönemimizde 12 yılda Denizli'ye yaptıklarımızı saymaya kalksak inanın saatler alır. Hemen her alanda Denizli'ye büyük yatırımlar yaptık" dedi.

Cumhurbaşkanlığı görevi boyunca Denizli'deki tüm yatırımların, tüm hizmetlerin takipçisi olacağı sözünü veren Erdoğan, "Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak. Cumhurun başkanı millete hizmet yolunda terlemeli, koşmalı, hizmet üretmeli. Bizim hizmet sevdamız bitmeyecek. İnşallah bu can bu tende oldukça bu ülkeye hizmet yolunda, bu ülkeye, bu davaya hizmet yolunda devam edeceğiz" diye konuştu.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, bunun 820 milyar dolara, ihracatı da 36 milyar dolardan 156 milyar dolara çıkarıldığını bildirdi. MHP, DSP ve ANAP iktidarı döneminde IMF'ye 23,5 milyar dolar borç bulunduğunu anımsatan Erdoğan, bu borcun ödendiğini Merkez Bankasının döviz rezervini de 27,5 milyar dolardan 131 milyar dolara çıkardıklarını belirtti.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement