Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Hatay'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Hatay'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Hatay'da itfaiye binası önü düzenlenen mitingde konuştu.

20.07.2014 20:10  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına ilişkin, "İsrail yönetimi, Hitler'in sizin atalarınıza yaptığından daha beterini siz Filistin'e yapıyorsunuz. O nasıl bir soykırımsa, senin yaptığın daha büyük soykırım." dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda, bu mübarek Ramazan günlerinde zulme maruz kalan bir diğer kardeşlerimiz de ne yazık ki Filistin'de. İsrail denilen terör devleti, bir yandan Gazze'yi acımasızca vuruyor, bir yandan dünya barışını dinamitliyor. Kumsaldaki oynaşan çocukları vuruyorlar. Şimdi ben soruyorum:  Ey Amerika neredesin, ey Rusya neredesin, ey Batı neredesin, ey dünya neredesin? Sesleri çıkıyor mu? Bakın şu ana kadar Türkiye gibi, Katar gibi, Şili, Venezuela, Ürdün gibi ülkelerin dışında son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Çin'in de olumlu açıklamalarını gördüm. İsrail'e gereken net tepkiyi gösteren devlet olmadı."

'HALKLAR AYAKLANIYOR'

Ülkelerin yönetimleri sussa da halkların susmadığına dikkati çeken Erdoğan, "İşte Londra'da halklar ayaklanıyor. Paris'te izin vermedikleri halde halk kalkıyor, ayaklanıyor. New York'ta öyle. 100'ü aşkın ülkede halklar ayaklanıyor. Avrupa'da çok büyük gösteriler yapıldı, yapılıyor. Türkiye'de her gün protestolar yapıldı, yapılıyor." dedi.

İsrail'in her zamanki gibi Filistinliler'i acımasızca katledeceğini, karşılığında hiçbir tepki görmeyeceğini zannettiğini dile getiren Erdoğan, dünya halklarının bu zulme, barbarlığa, gaddarlığa tepki gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hatta bir gazeteci, CNN'nin muhabiri bundan şikayet edince, onu tehdit ediyorlar. CNN yönetimi de o gazeteciyi oradan alıyor. İsrail parlamentosunda 'bütün Filistinli anneler ölmeli' diyen kadın milletvekiline dünyadan tepki yok. Sen nasıl kadın ya? Sen ne pis kadınsın, senin genlerinde başka bir şey var. Sen, 'bütün Filistinli anneler ölmelidir' nasıl dersin? Soruyorum, ey dünyadaki kadın hakları örgütleri, insan hakları örgütleri, siz, sizin gibi düşünen kadınlar olunca mı yanlarında yer alıyorsunuz? Yazıklar olsun. Türkiye'deki kadın örgütlerinin bir kısmına da sesleniyorum:  Sizin sesiniz niye çıkmıyor?"

'HITLER ZİHNİYETİNDEN NE FARKI VAR?'

Zaman zaman yaşananları Hitler zulmüne benzettiği için kendisine tepki gösterildiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah aşkına, İsrail'in yaptığının Hitler'in yaptığından ne farkı var. Niye rahatsız oluyorsunuz? Aslında İsrailliler benim bu benzetmemden memnun olmaları lazım. İsrail yönetimi, Hitler'in sizin atalarınıza yaptığından daha beterini siz Filistin'e yapıyorsunuz. O nasıl bir soykırımsa senin yaptığın daha büyük soykırım. İsrailli kadın parlamenterin söylediğinin, Hitler zihniyetinden ne farkı var? Ne diyor? Şu hale bakın, 'Müslüman bir hamile kadını kurşunlamaktan çekinmeyin, aynı anda iki kişiyi öldürmüş olacaksınız' diyor. 'Hamileye kurşun sıkmaktan' bahsediyor ya şu kadına bakın. Bu alçaklık neyle izah edilebilir?''

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement