Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Adana Mitingi - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Adana Mitingi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Bu seçim, milletin adayıyla statükonun adayları arasında bir seçimdir" "Bu çatı aday, iki ay içerisinde Kılıçdaroğlu'nun 10 yılda söylediğinden daha fazla yalan söylemiştir"

23.07.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, cumhurbaşkanı seçiminin, milletin adayı ile statükonun adayları arasında geçeceğini söyledi.

Çelik, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingi öncesi yaptığı konuşmada, kentin bir kez daha tarihi buluşmaya ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Halk tarafından doğrudan ilk cumhurbaşkanın seçileceğini belirten Çelik, bin yıldır Anadolu'daki tarihte ve ondan önce de hiçbir şekilde böylesine bir devrim olmadığını vurguladı.

İlk defa vatandaşın doğrudan oy kullanarak kendi Cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçeceğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Bu devrimi, sizin devletin başını doğrudan seçeceğiniz bu devrimi, Türkiye'de AK Parti gerçekleştirdi. İnşallah 10 Ağustos'ta da ilk turda milletin adamını, sizin adayınızı devletin başı yaparak bu devrimi tamamlayacaksınız. Bugün cumhurbaşkanı seçimine üç aday giriyor gözüküyor olabilir. Aslında ortada üç aday yok. Türkiye'de iki tane fikir, iki tane duruş ve bunların adayları seçime giriyor. Birincisi milletten yana, milletin bu ülkenin sahibi olduğunu söyleyen, bu ülkeyi sadece ve sadece milletin yönetmesi gerektiğini söyleyen milletin adamı seçime giriyor. Bir diğeri ise bu ülkeyi yine eski Türkiye'ye döndürmek isteyen, Türkiye'yi yine güç odaklarına, darbelere, yolsuzluğa, paralel örgütlere teslim etmek isteyen statükonun adayı seçime gidiyor. Dolayısıyla bu seçim milletin adayıyla statükonun adayları arasında bir seçimdir. Bakın, çatı aday dile bir şey uydurdular, dokuz parti destekliyor diyorlar. Onların hepsi dokuz parti değil, onların yönetimlerinin hepsi tek partidir o da statüko partisidir, eski Türkiye'nin partisidir."

Çelik, Cumhurbaşkanı seçimlerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Şimdi bu seçimde sizler görüyorsunuz, zalimle mazlum, öldürülen, katledilen Filistinlilerle onları öldürenler arasında tarafsız kalan bir çatı aday var. Bunun destekçisi diğer partinin adayı var. Bunlar tek bir projedir, bunlar eski Türkiye'nin projesidir, bunlar darbe günlerinin projesidir, bunlar paralel darbenin projesidir, bunlar Türkiye'yi güç odaklarına teslim etmek isteyen grupların projesidir. Bunun karşısında ise siyasi hayatına başladığı günden bu güne, zalim ve mazlum arasında asla tarafsız kalmayan, her zaman mazlumdan yana taraf olan Başbakanımız var. Şimdi önümüzde net bir tabloyla karşı karşıyayız. Katledilen Filistinli kardeşlerimizle onları katledenler arasında tarafsız kalmayı söyleyen çatı adayı var. Gazze'deki mazlumlardan yana taraf olan, Somali'deki mazlumlardan yana olan, Bosna'nın umudu olan, Balkan Türklerinin umudu olan Başbakanımız adaydır."

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İnsanoğlu'nu eleştiren Çelik, "Bir gazetede, çatı aday diyor ki, 'Filistinlilere sahip çıkıyorsun da Türkmenlere niye sahip çıkmıyorsun?' Bu çatı aday iki ay içerisinde Kılıçdaroğlu'nun 10 yılda söylediğinden daha fazla yalan söylemiştir. Millete yalan söyleyen birisi Cumhurbaşkanı olamaz. Kılıçdaroğlu, 'yalan söyle rekoru kırılamaz' diyordu. Çatı aday bu rekoru da kırdı, iki ayda 10 yılda söylenenden daha fazlasını söyledi" dedi.

Başbakan ve AK Parti hükümetlerinin Türkmenlere, Şii ve Sünnilere, Gazze'ye, Somali'ye sahip çıktığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Hayatı boyunca bu yaşa gelmiş, zalime tek bir dik söz söylememiş bu çatı aday, bugün Türkiye'nin önüne mazlumla zalim arasında tarafsız kalmak şeklinde ahlaksız bir tutumla çıkıyor ve utanmadan bizim adayımızı eleştiriyor. Diyor ki, 'ben ekmek için çıktım' diyor. Kardeşlerim, siyasi vizyon olmadan ekmek olmaz, üçüncü havaalanı olmadan ekmek olmaz, çözüm süreci olmadan ekmek olmaz. Bu ülkenin ekmeğini büyüten 12. cumhurbaşkanı adayımızdır, başbakanımızdır. Bu ülkede darbelere direnen, paralel çetenin darbesine direnen, milletin oyuna, sandığına sahip çıkan başbakanımızdır ama bunlar sandık düşmanlarının adayıdır. Bunlar milli irade düşmanlarının adayıdır, bunlar paralel darbecilerin taraftarlarının adayıdır. O sebeple bu seçimde iki aday yarışıyor, milletin adayıyla statükonun adayı. Dolayısıyla Adana bir kere daha milletin adamının yanında saf tutacaktır. Adayımızı güçlü şekilde devletin başkanı yapacaktır." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Adana Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement