Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan\'ın Kocaeli Mitingi

Erdoğan: (1) "Biz yeni Türkiye dedikçe ışıktan korkanlar, değişimden korkanlar taarruz ediyorlar.

03.08.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yeni Türkiye" dedikçe ışıktan ve değişimden korkanların taarruz ettiğini belirterek, "Soruyorum size, bu CHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? Bu MHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? CHP'nin yavrusu DSP ve MHP, o meşhur Gölcük depreminde iktidar değil miydi? Niye bunlar 5 yıllığına seçildiği halde 3,5 yılda bırakıp kaçtılar? Çünkü Gölcük depreminin altında kaldılar. Düzce depreminin altında kaldılar. Sakarya depreminin altında kaldılar" dedi.

Erdoğan, pazar yerinde düzenlenen mitingte, iktidarlarından önceki hastanelerin durumunu anlattı.

O dönemde SSK hastanelerine sağlam girenlerin hasta çıktığını anlatan Erdoğan, şimdi hastanelerin şifa kaynağı olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılırken, iktidarda oldukları 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaparak, ulaşımda Türkiye'ye çağ atlattıklarını ifade etti.

Uçakları zengin vasıtası olmaktan çıkardıklarını ve halkla buluşturduklarını aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi hızlı trenle biz tanıştırdık. Önce Ankara- Eskişehir, ardından Ankara- Konya, geçen hafta da Eskişehir, Bilecek, Sakarya, Kocaeli, İstanbul... Artık buralar hızlı trenin şehri oldu. Marmaray'ı İstanbul kadar Kocaeli'nin de hizmetine sunduk. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü aynı şekilde Kocaeli'nin de hizmetine sunduk. İnşallah önümüzdeki yılın sonunda Yavuz Sultan Selim Köprüsü de bitiyor. Dünyanın en büyük asma köprülerinden birini Kocaeli'ne, Körfez'e inşa ediyoruz. Konutlar, barajlar, şehir hastaneleri, tüneller, köprüler, havalimanlarıyla şehirlerimizin, Türkiye'nin çehresini değiştirdik, değiştiriyoruz. Bu ivmeyi inşallah kaybetmeyeceğiz. Bu hızla bu kararlılıkla emin adımlarla geleceğe doğru, bu kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. İnşallah cumhurbaşkanı seçilirsek Türkiye'ye daha fazla ilki, daha büyük küresel projeleri kazandırmaya devam edeceğiz. 77 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. 77 milyon el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz, birlikte Türkiye olacak, yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz."

"Değişimden korkanlar taarruz ediyorlar"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, kendilerinin "yeni Türkiye" dedikçe, eski Türkiye'nin aktörlerinin rahatsız olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz yeni Türkiye dedikçe ışıktan korkanlar, değişimden korkanlar taarruz ediyorlar. Soruyorum size; bu CHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? Bu MHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? CHP'nin yavrusu DSP ve MHP, o meşhur Gölcük depreminde iktidar değil miydi? Niye bunlar 5 yıllığına seçildiği halde 3,5 yılda bırakıp kaçtılar? Çünkü Gölcük depreminin altında kaldılar. Düzce depreminin altında kaldılar. Sakarya depreminin altında kaldılar. Yanacakları bir şey yoktu kaçıp gittiler. Biz onların tamamladık. Simav'ı, Bingöl'ü biz hallettik. Van depremini de biz hallettik, bir yılda... Niye? Biz bu millete sevdalıyız. Biz bu millete aşığız. Biz dertliyiz, dertli. Bunların böyle bir derdi, sevdası yok. Bunlar yan gelip yatsınlar, o kadar."

CHP'nin sadece tek başına tek parti döneminde iktidar olduğunu anlatan Erdoğan, "Geride yıkım bıraktı. Geride enkaz, gözyaşı, baskı zulüm bıraktı. CHP de MHP de zaman zaman koalisyon ortakları oldular. Yoksulluk bıraktılar geride. Ekonomik kriz bıraktılar geride. Şu anda da cumhurbaşkanılığı seçimi öncesinde eski Türkiye'nin bu aktörleri yanyana geldiler. Yalanla iftirayla şantajla montajla değişime direniyor, aydınlığa ayak diretiyorlar" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement