Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Konya Mitingi - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Konya Mitingi

Erdoğan: (1) "Bu aziz millet, Kılıçarslan gibi bir cengaveri yetiştirmiş millettir.

09.08.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu aziz millet, Kılıçarslan gibi bir cengaveri yetiştirmiş millettir. Bu aziz millet senin mücahidin Alparslan'ı, Selahaddini Eyyubi'yi, Aladdini Keykubat'ı yetiştirmiş bir millettir. ya Rab, burada sana yakaran aziz millet, Mevlana'yı yetiştirmiş, Konevi'ye, Şemsi Tebrizi'ye, İbni Arabi'ye, Tahir Büyükkörükçü'ye sahip çıkmış, onların izinden yürümüş bir millettir" dedi.

Erdoğan, Konya Kent Meydanı'nda cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki son mitingini düzenledi.

"Allah'a hamdolsun. Bizi bu günlere eriştiren Rabbime sonsuz hamdolsun" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ya Rab, sen bu aziz milleti koru. ya Rab, tarihin sahnesine çıktığı andan itibaren mazlumların umudu olan bu kahraman milleti koru. 1071'de Malazgirt'ten başlayarak, bu günlere kadar gururuyla, şerefiyle, kahramanlığı ile yürüyen, senin ismini yüceltmek için, barış için, kardeşlik için, adalet için mücadele veren bu aziz milleti muhafaza et.

Ya Rab, şurada sana emin diyen bu aziz millet, Kılıçarslan gibi bir cengaveri yetiştirmiş millettir. Bu aziz millet senin mücahidin Alparslan'ı, Selahaddini Eyyubi'yi, Aladdini Keykubat'ı yetiştirmiş bir millettir. ya Rab, burada sana yakaran aziz millet, Mevlana'yı yetiştirmiş, Konevi'ye, Şemsi Tebrizi'ye, İbni Arabi'ye, Tahir Büyükkörükçü'ye sahip çıkmış, onların izinden yürümüş bir millettir."

Milletin 'Fatih'lerin ve 'fethin' nesli olduğunu ve bağrından Gazi Mustafa Kemal'i, Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı çıkardığına vurgu yapan Erdoğan, "Allahım, sen Gazze'yi bu aziz milletin duasıyla aziz et. Sen Suriye'yi bu aziz milletin duasıyla ferahlat. Sen Irak'ı, bu aziz milletin duasıyla muhafaza et. Mısır'ı, Libya'yı adil yönetimlerle koru. Bu aziz milletin yüreğini yakan Somali'ye, Myanmar'a, Patani'ye tüm dünya mazlumlarına sen merhamet et. Bizi Rasulünün izinden ayırma ya Rab" duasında bulundu.

-Bize Kılıçarslan cesareti ver

Erdoğan, Allah'tan Kılıçarslan'ın cesaretini, Nurettin Zengi'nin inancını, Mevlana'nın ilmini, Konevi'nin hikmetini vermesi temennisinde bulunarak, "Allah'ım bizi kıyamet gününde onlara mahcub etme. Bize takatimizin yetmeyeceği yükü yükleme. Öyle buyuruyorsun. İnşallah bizi o hükmüne muhatab olanlardan eyle. Bizi sen doğru yoldan ayırma. Kardeşliğimizi, dirliğimizi, birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verme ya Rab. Amin, amin, amin" dedi.

Ali Ulvi Kurucu'nun "Sen" şiirinin "Ey ömrünü bir gayeye vakfeyleyen insan,/Göğsündeki imanına mazi bile hayran/Tebrik ediyor, bak seni, mabedler ezanlar/ Ey hak yolunun yolcusu: Kurban sana canlar/Oldukça o yüksek idealler sana hakim/Sarsılmayan imanına zincir vuracak kim?/Alkışlıyor iclalini göklerde melekler,/Atide nesiller, senin irşadını bekler/ Dünyalara hükmettiğimiz günleri yad et/ Mabedleri, kürsileri, minberleri şad et/Ey şanlı emel kaynağı, Nur çehreli yıldız/ Ruhumdan kopan fırtınalar senden alır hız" dizelerini okuyan Erdoğan, Konya'yı yürekten, hasretle, muhabbetle selamladığını söyledi.

Erdoğan, Konya'nın Selçuklu'nun başkenti, Mevlana'nın, yiğitliğin, mücadelenin, sadakatin, ahde vefanın şehri olduğunun altını çizerek, Konya'nın kadim mücadelelerinin ilham kaynağı, en yakın şahidi, sevdası, kutup yıldızı, rehberi, yol arkadaşı, kader arkadaşı ve kutlu başlangıçların şehri olduğunu belirtti.

Kitabın bir sayfasını kapatıp yenisini açarken Konya'nın buna şahitlik etmesini istediklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senin buna bir kez daha şahitlik etmeni istedik Konya. Yeni bir yola çıkarken, yeni bir yolculuğa başlarken seni bir kez daha yol arkadaşı olarak görmek istedik Konya. Biliyorum ki, şu tabloyla sen bizimlesin Konya. Sen dualarınla bizimlesin Konya. Sen elinle, dilinle, kalbinle bizimlesin. Sen göğsündeki imanla, damarındaki kanla, elinde kalemle bizimlesin. Bunu yürekten biliyorum. Ama istiyorum ki bunu dünyada duysun. Buna hazır mıyız? Bizimle misin Konya? Tarihine, ilminle, hikmetinle bizimle misin Konya. Dilinde dualarla bizimle misin Konya. Kutlu bir başlangıcın arefesinde yanımda mısın Konya? Yeni Türkiye'ye 'evet' mi Konya? Yeniden büyük Türkiye'ye 'evet' mi Konya? Milletin adayına 'evet' mi Konya? Kim o aday?"

Erdoğan, Konyalılardan Allah'ın razı olması ve nefes aldığı müddetçe Konyalılara yol arkadaşı olmaktan ayırmaması dileğinde bulunarak, mitingin manzarasını İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve 80 vilayetin televizyondan gıpta, hayranlık ve belki de sevinç gözyaşları ile izlediğini söyledi. Konya'nın duruşu ve haykırışının, Bağdat'tan, Musul'dan, Basra'dan, Kerkük'ten ve Erbil'den duyulduğunu kaydeden Erdoğan, "Sizin şu dualarınıza Bakü'den, Lefkoşa'dan, Saraybosna'dan, Üsküp'ten 'amin' denildi. İnanıyorum ki, sesiniz Gaziantep'ten, Kilis'ten ve Hatay'dan duyuldu. Oralardaki Suriyeli muhacir kardeşlerimizin yüreklerine su serpti" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Konya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement