Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Samsun Mitingi - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Samsun Mitingi

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan\'ın Samsun Mitingi

Erdoğan: (3) "Milli güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı biz bu ülkede derdest edeceğiz.

05.07.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı (paralel yapı) biz bu ülkede derdest edeceğiz. Bunun başka çıkışı yok. Vatanımız için, milletimiz için bunu yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, 30 Mart'taki yerel seçimlerde Samsun'un tarih yazdığını, kendisinden bekleneni yaptığını, büyükşehirde ve ilçelerde AK Parti'yi tercih ettiğini söyledi.

Erdoğan, verdiği yüzde 55'lik destek dolayısıyla Samsun'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili farklı dedikodular çıkarıldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben aranızdan ayrılmıyorum. Hizmetlere ara vermiyorum. Yolculuğumuza mola vermiyorum. Dinlenmeye çekilmiyorum. Tam tersine sizlere, aziz milletime, ülkeme daha iyi hizmet edebilmek için bir üst makama aday gösteriliyorum, olay budur. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz, yol arkadaşlığımız, muhabbetimiz aynı şekilde devam edecek. Sizlerle yine bir arada olacağız. Başbakanlıkta nasılsak göreceksiniz Cumhurbaşkanlığında da öyle olacak her saniyemizi başbakanımızla bakanlarımızla bürokratlarımızla teknokratlarımızla bir arada geçirecek milletimize ve ülkemize hizmetle geçireceğiz.

Samsun'un en basit meselesinden en büyük projesine kadar her derdi yine benim derdim olacak, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz o makamları istirahat makamları olarak görmüyoruz. Sorumluluk mesuliyet makamları olarak gördük. Böyle görüyoruz, böyle göreceğiz. Türkiye'yi inşallah şaha kaldırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi çok daha büyüteceğiz."

Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru hızla yol aldığını dile getiren Erdoğan, ihracat hedeflerinin çekirdeğini oluşturacak projeyi Samsun'da hayata geçireceklerini söyledi.

Samsun'da yapılacak Uluslararası Lojistik Merkezi için Bakanlar Kurulu kararını çıkardıklarını aktaran Erdoğan, merkezin, Tekkeköy ilçesi sınırları içerisinde yapılacağını, altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Projenin takipçisi olacağını belirten Erdoğan, bu uluslararası lojistik merkezle Samsun'un ülkenin kuzey-güney, doğu-batı eksenlerinde oluşacak uluslararası yük koridorlarında başlangıç noktası olacağını kaydetti.

Samsun'a yapılan ve yapılacak yatırımları da anlatan Erdoğan, 12 yılda şehre, ulaştırma ve haberleşme, toplu konut, orman ve su işleri, gıda, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık gibi alanlarda 12,5 milyar liralık destek ve yatırım yaptıklarını anlattı.

Samsun'a 107 trilyon maliyetle yapılan 34 bin seyirci kapasiteli stadyumun yüzde 35'inin bitirildiğini, gelecek yıl stadın tamamlanacağını da ifade eden Erdoğan, "Ben de Samsun'a diyorum ki bak önümüzdeki yıl çıkacaksınız. Sahada çıkıp ben koşacak değilim orada da siz koşacaksınız, işi bitireceksiniz" dedi.

"Türkiye ayakları üzerinde güçlü duruyor"

Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde güçlü durduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlüyüz. İşte ilk çeyrekte bütün Avrupa sıfırın altında büyüme kaydederken biz 4,3 büyüme kaydettik. Türkiye büyüyor, halkıyla büyüyor, çiftçisiyle büyüyor, memuruyla büyüyor, işçisiyle büyüyor, milletiyle büyüyor, inanarak büyüyor. Bunu özellikle görmenizi istiyorum. Değerli kardeşlerim, size şunun sözünü veriyorum, cumhurbaşkanlığım süresince Samsun'a yapılan yapılmakta olan tüm yatırımların, tüm projelerin takipçisi olacağım. Hiçbir temel yarım kalmayacak.

Kardeşlerim, şunu da bilmenizi istiyorum, bu kardeşinizin inancında, bu kardeşinizin değerlerinde ayrımcılık olmadı, olmayacak. Bize çok hakaretler ettiler, bize çok yanlışlar yaptılar. İşte şu anda bunlar hep bir aradalar. Şunu da söyleyeyim. Bu paralel yapı denilen olayı da onu da yolda bırakmayacağım. Ona da aynen devam edeceğim. Niye? Milli güvenliğimizi tehdit oluşturan bu yapıyı biz bu ülkede derdest edeceğiz. Bunun başka çıkışı yok. Vatanımız için milletimiz için bunu yapacağız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve bunu gerçekleştireceğiz. Şunu unutmayın, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte 10 Ağustos inşallah bunun mührü olacaktır buna inanıyorum."

"Erdoğan Milletin adamı"

Bu arada, Erdoğan'ın yerel seçimlerde de kullandığı platform, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Erdoğan'ın seçimlerde kullanacağı logoyla süslendi. Fonda "Milli İrade Milli Güç, Hedef 2023, Hedef 2053, Hedef 2071" yazıları yer aldı.

Mitingin gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'na eşi Emine Erdoğan'la gelen Başbakan Erdoğan platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Miting alanında "Erdoğan Milletin adamı", "Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız İstiklalden İstikbale Samsun Mitingimize Hoşgeldiniz", "Sen Nereye Biz Oraya", "Onlar 'Artık Muhtar Bile Olamaz' Dediler, Sen Sakın Kader Deme, Kaderin Üstünde Bir Kader Vardır", "Samsun sana inanıyor", "Cumhurun Dik Duruşlu Reis'i Hoşgeldiniz" şeklindeki afiş ve pankartlar dikkati çekti.

Miting alanına gelen vatandaşlara Türk bayrağının yanı sıra, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçim çalışmaları için hazırlanan logonun bulunduğu bayrak ve şapka dağıtıldı.

Mitinge Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı.

Öte yandan, Erdoğan, mitingin ardından, Antalya'da 2008 yılında trafik kazası sonucu felç olan, kimliği tespit edilemediği için Umut adı verilen Rus genci ve bakıcısı Gülsüm Kabadayı ile bir süre görüştü.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Samsun Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement