Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Sakarya'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Sakarya'da

Erdoğan, kent meydanında halka hitap etti: (2) "Ondan sonra diyor ki (Kılıçdaroğlu), 'Hani Gazze'ye gidecektin şu tarihte, bu tarihte'. Biz, bir defa kesin bir şeyi, bir başbakan olarak söylediğimizde gideriz. Ama sen kalk da bakalım şu İsrail'i bir kına, Esed'i bir kına. 200 bin insan öldürdü.

16.07.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Hani Gazze'ye gidecektin" dediğini aktararak, "Biz, bir defa kesin bir şeyi, bir başbakan olarak söylediğimizde gideriz. Ama sen kalk da bakalım şu İsrail'i bir kına, Esed'i bir kına. 200 bin insan öldürdü. 7 milyon insan Suriye'de şu anda maalesef sığınmacı durumda değişik ülkelerde. Kınasana, hadi konuş, görelim bakalım" dedi.

Kent meydanında halka hitap eden Erdoğan, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sakarya'dan rekor beklediğini belirterek, "Sakarya'ya bu yakışır. Ben, Sakarya'nın bunu yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, milletin, "şer ittifakı"na bir kez daha gereken cevabı vereceğini dile getirerek, "Çünkü CHP'ye oy vermiş kardeşlerim bu ittifaktan rahatsızlar, CHP'nin Pensilvanya ile ittifakından rahatsızlar. CHP'li kardeşlerim çatı aday diye sunulan, sanal, ithal adaydan rahatsızlar. Şu hale bak ya. Ne diyor CHP'nin genel müdürü? 'Tıpış tıpış gideceksiniz, bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Böyle bir genel müdür olur mu?" diye konuştu.

Bir televizyon kanalında 1998-1999 yıllarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ilişkin bir belgesel yayımlandığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"6 yıl genel müdürlük yaptı, belki daha da fazla. Okmeydanı SSK ile Samatya SSK'nın halini izlediniz mi? O belgeseli gördünüz mü? Arkada Ahmet Kaya'nın resmi var, ön tarafta bu, oturuyor. ya orada nasıl sırıtıyor ya. Yani 3 yaşında bir yavrunun yanlış serum sebebiyle kolu kesiliyor, adam hiç rahatsız değil ya, hiç rahatsız değil. Hastaneden başka her şeye benzer. Aman Yarabbi. Her taraf kan revan içinde. Tuvaletin içinde o dev kutuları, çöp sandıkları hepsi karışmış birbirine, çöp sepetleri filan, serumlar şunlar bunlar filan hepsi onun içinde. Yani oraya sağlam girsen, hasta çıkarsın. Soruyor Savaş Ay, rahmetli. Adamın hiç umurunda değil, yine sırıtıyor. Nasıl sırıttığını biliyorsunuz zaten. Yani bir insanda edep olmazsa, yüz olmazsa, sırıtır. ya sen buranın genel müdürüsün arkadaş. Ne bu hal? Hastane deyince akla ne gelir? Hijyen gelir. Ne Okmeydanı'nda ne Samatya'da bu yok. Niye? Çünkü bunun dünyası hijyenik değil. Maalesef. Kendisi şunu da itiraf ediyor; '10 yıl önce daha iyiydi' diyor. Demek ki sen gerilettin, duman ettin, mahvettin. Bundan Türkiye'ye fayda gelmez. İnşallah şimdi ben, onu farklı bir şekilde haftaya salı grup toplantısında yayımlayacağım. Bütün Türkiye izlemeli, bir daha izlemeli. Çünkü kimin kim olduğunu herkes görmeli. İnanın, 3 koyun verin 3 koyun, kaybeder öyle gelir."

"Günde 16 saat mesai yapıyorduk, 18 saat mesai yapıyorduk"

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, kızının ilkokula giderken, geceleri geç saatlerde eve geldiği günlerden birinde, kendisini göremediği için yatak odasının kapısına astığı pusulayı bazen örnek verdiğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun buna ilişkin bazı sözleri olduğuna değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Çalışıyoruz, biz bunun gibi değiliz. Bunlar, sabah 09.00 akşam 17.00, öyle çalışıyorlardı. Ama biz öyle değil, biz günde 16 saat mesai yapıyorduk, 18 saat mesai yapıyorduk. İşte bu günlere gelebilmek için bu mesaileri yaptık. İstanbul'a belediye başkanı olmak kolay değildir, Türkiye'ye başbakan olmak kolay değildir. Biz sürekli böyle çalıştık. Onlar yatarken biz koşturuyorduk, farkımız buydu. Sevgili kızımın kapıya astığı, göremiyor babasını, 'Babacığım, bir geceni de bize ayır'. İfade bu. Dün, bunu kullanıyor. ya bu ne edepsizliktir böyle. Bunu kullanıyor. Diyor ki 'Bu, dürüst birisi değil' ve üstelik ifadeyi kullanıyor, 'Bu yalancı'. Hesap yapıyor kendine göre, '12 Eylül'den önce' diyor. Halbuki ben öyle bir şey kullanmadım. Onu, bu söyleyebilir ama ben söylemem. Ondan sonra diyor ki, 'Hani Gazze'ye gidecektin şu tarihte, bu tarihte'. Biz, bir defa kesin bir şeyi, bir başbakan olarak söylediğimizde gideriz. Ama sen kalk da bakalım şu İsrail'i bir kına, Esed'i bir kına. 200 bin insan öldürdü. 7 milyon insan Suriye'de şu anda maalesef sığınmacı durumda değişik ülkelerde. Kınasana, hadi konuş, görelim bakalım. Dersim'i kınasana. Çünkü Dersim'in arkasında CHP var, CHP yönetimi var kınasana. Hani sen Dersimliydin ya? Niye ağzını açmıyorsun? Bir ifade kullan görelim seni. Yapamaz, çünkü bu uzaktan kumandalı. İnanıyorum ki CHP'li kardeşlerim, CHP'ye gönül veren kardeşlerim de 10 Ağustos'ta şu 12 yıl Türkiye'ye verdiğimiz hizmeti görerek, 5 yıl İstanbul'a verdiğimiz hizmeti görerek -çünkü Sakaryalı İstanbul'da neler yaptığımızı bizim gayet iyi biliyor, nasıl bir CHP belediyesinden aldık, İstanbul'u nereye getirdik, bunu gayet iyi biliyor- bize destek verecek ve güzel bir ders verecekler bu Kılıçdaroğlu'na."

- Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Sakarya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement