Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da

Erdoğan (4): "Cumhurun başı yan gelip yatmaz. Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek eser" "Şanlıurfa'ya hızlı tren getiriyoruz.

13.07.2014 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurun başı yan gelip yatmaz. Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek eser" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Şanlıurfa'nın Topçu Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, Suruç Ovası'na su temin eden Suruç Tüneli'nin açılışını mart ayında yaptıklarını anımsatarak bu tünelle GAP'ta önemli bir adımın daha atıldığını söyledi.

Şanlıurfa'da 12 yılda tamamlanan 39 sulama tesisiyle 712 bin dönüm tarım arazinin sulanmaya başladığını belirten Erdoğan, "Şimdi, otomobil getirmiyoruz haa! Şanlıurfa'ya hızlı tren getiriyoruz. Şanlıurfa'yı, İstanbul, Eskişehir, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e hızlı trenle bağlıyoruz. Bunun için projelerimizi ve yol haritalarımızı hazırladık. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu büyük projeyi başlatacağız" diye konuştu.

-"Kılıçdaroğlu'nun kendisi hijyenik değil ki"-

Şanlıurfa'ya kamu özel ortaklığıyla bin 700 yataklı sağlık kampüsü yapmak için kolları sıvadıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün sahur vakti bir televizyon kanalında bir şey izledim. İzleyenleriniz de olmuştur. Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürüyken, iki olayı veriyor. Olayın röportajını yapan Savaş Ay. İzlediniz galiba. Okmeydanı SSK Hastanesinin halini gördünüz değil mi, rezilliği gördünüz dimi. Orada 3 yaşındaki bir yavrunun kolunun nasıl kesildiğini izlediniz değil mi. O, orada ne yapıyor? Sırıtıyor. SSK'nın genel müdürü sensin ya! Şimdi böyle bir hastane var mı Türkiye'de. Samatya Hastanesini gösterdi, aynı. Aman yarabbi! Galoş adı altında herkesi söğüşlüyorlar. 'Ne olacak' diyor, 'satıyoruz' diyor. Rezillik! Galoşları 25 kuruşa satıyorlarmış. Her şey para, hizmetse yok. O, filmi izliyor gülüyor ya! Ey CHP'ye gönül veren kardeşlerim, bu televizyon kanalındaki belgeseli sene 1998, 1999 izlemenizde fayda var. Görün bu adam nasıl bir adamdır. Bu adamdan bu ülkeye bir şey olmaz. Tuvaletin içerisine doldurmuşlar serum şişelerini filan. Oraya sağlam girsen, hasta çıkarsın. Böyle bir rezillik olabilir mi? Hastane deyince akla hijyen gelir ama bu Kılıçdaroğlu'nun kendisi hijyenik değil ki. Durum berbat. Milletim bunu görecek."

Şanlıurfa'da 6 hastaneden oluşacak sağlık kampüsünün yapımının yakında başlayacağını bildiren Erdoğan, Eyyübiye mevkisindeki 600 yataklı üniversite hastanesini bu yıl hizmete açılacağını, 400 yataklı merkez devlet hastanesinin yapımının sürdüğünü, kamu özel ortaklığıyla 200 yataklı Balıklıgöl ve 100 yataklı Ceylanpınar devlet hastanelerinin ise ihale aşamasında olduğunu bildirdi.

-"Hiçbir yatırım yarım kalmayacak"-

Kente "mükemmel" bir miting alanı yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, 150, 200 bin kişiyi alacak bir miting alanın Şanlıurfa'ya yakışacağını söyledi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da devam eden tüm yatırımların, tüm hizmetlerin takipçisi olacağını kaydederek "Hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak. Eğer seçilirsem başlamış bütün projeler, yatırımlar takibimde olacak. Cumhurun başı yan gelip yatmaz. Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek eser. Eşek ölür kalır semeri, insan olur kalır eseri. Bunu unutmayın" diye konuştu.

Türkiye'de 10 Ağustos günü bir ilkin yaşanacağına dikkati çeken Erdoğan, yeni Türkiye'nin kuruluşu için herkesin mutlaka oy vermesini istedi.

"Çocuklarınıza, torunlarınıza inşallah anlatacak güzel bir hikayeniz olacak. 'Biz 10 Ağustos 2014'te tarih yazdık' diyeceksiniz. 'Halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanlığı seçimin de ben de oy kullandım' diye anlatacaksınız. 'Vesayete, statükoya son verdik' diyeceksiniz" sözleriyle meydandakilere seslenen Erdoğan, "İstiklal Mücadelesi'nde tarih yazan Şanlıurfa'nın istikbal mücadelesi adına da tarih yazmaya devam edeceğini" söyledi.

-Notlar-

Mitinge Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de katıldı.

Şanlıurfa'daki aşırı sıcak hava nedeniyle miting alanındakilerin üzerine soğuk hava püskürtüldü.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement