Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da

Erdoğan: (4) "Şu anda bizim hazırladığımız o ortamda işte buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar.

17.07.2014 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin, "Şu anda bizim hazırladığımız o ortamda işte buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar. Öbür tarafta HDP'nin adayı bizim sağladığımız özgürlük ortamında, o da rahatça propagandasını yapıyor" dedi.

Tekirdağ Valiliği önündeki mitingde konuşan Erdoğan, hiçbir zaman kendileri için çalışmadıklarını, her zaman millet için çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, "CHP'li için de çalışan biz olduk, MHP'li için de çalışan biz olduk, HDP'li için de çalışan biz olduk. Şu anda özgürce manşet atan, özgürce yazı yazan, haber yapan, hatta özgürce bu kardeşinize, ailesine hakaret eden medya, bizim her reformumuza karşı çıktı. Bize karşı çıkıyor ama bizim inşa ettiğimiz özgürlük iklimini doya doya yaşıyorlar. Olsun biz ne yaptıysak millet için, ne yaptıysak  77 milyon için yaptık. Önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edeceğiz. 77 milyon için hizmet etmeye, eser üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomiyi çok daha büyüteceklerini, özgürlükleri daha da genişleterek, demokrasinin standartlarını daha üst seviyelere çekeceklerini ifade eden Erdoğan, muhalefetin gerilim ve korkutma siyasetine rağmen kucaklayıcı ve kucaklaştırıcı olacaklarını dile getirdi.

"Allah'ın izniyle büyük hedeflere ulaşacağız"

Bugüne kadar olduğu gibi bölgede ve dünyada barışı, dostluğu, dayanışmayı savunacaklarını, her zaman mazlum ve mağdurun yanında olacaklarını vurgulayan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu anımsattı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kim vardı iktidarda? MHP. Yanında kim vardı? CHP'nin yavrusu DSP. Kim vardı? ANAP. 23,5 milyar dolar IMF'ye borçluydular, bize öyle devrettiler. Geçen 14 Mayıs'ta biz bu borcu ödedik, sıfırladık, bitirdik. Biz ödedik biz. Kim milliyetçi, kim milli? Biz. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Merkez Bankası'nın döviz rezervi neydi? 27,5 milyar dolar. Geçen Gezi olaylarında bu rakam 135'e çıkmıştı, olaylar sebebiyle 120'ye kadar indi. Şimdi nerede biliyor musunuz? Tekrar 135 milyar doları aştık. 27,5 milyar dolar nire, 135 milyar dolar nire?

Türkiye'yi büyüten biziz ya. IMF şimdi bizden borç istiyor. 'Tamam' dedik, 'biz size 5 milyar dolar borç verebiliriz'. Niye? Veren el, alan elden üstündür.  Biz göreve geldiğimizde dünya mazlumlarına, mağdurlarına Türkiye'nin verdiği destek neydi biliyor musunuz? 45 milyon dolar. Şimdi ne biliyor musunuz? 3,5 milyar dolar. Nerede mazlum varsa, nerede mağdur varsa biz oradayız. Filistin'de oradayız, Mısır'da oradayız, Suriye'de oradayız, Irak'ta oradayız, Myanmar'da oradayız,  Patani'de oradayız, Afganistan'da oradayız, Pakistan'da... Nerede varsa biz oradayız. Niye? Çünkü bize o yakışır. Biz ta Hint Yarımadası'na, ta Açe'ye zulüm var diye donanma gönderen Osmanlı'nın torunlarıyız. Bu sıradan bir olay değil. Niye? Çünkü mülk ve adalet ancak ona sahip çıkmakla olur. Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle büyük hedeflere ulaşacağız. "

Göreve geldiklerinde enflasyonun yüzde 30, şimdi ise tek haneli rakamlarda olduğunu belirten Erdoğan, "Devletin borçlanma faizi neydi? Yüzde 63. Bak nereye indi 8,5. Devletin milli geliri neydi biliyor musunuz biz geldiğimizde? 230 milyar dolar. Şimdi ne? 820 milyar dolar. Halep oradaysa arşın Tekirdağ'da" dedi.

Tekirdağ'a yapılan yatırımlar

Erdoğan, 79 senelik Türkiye Cumhuriyeti'nde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getirdi.

"Biz buyuz, biz bu vatana sevdalıyız, biz bu millete sevdalıyız. Bizim bir aşkımız var, heyecanımız var, coşkumuz var" diyen Erdoğan, Tekirdağ'ın, gönlünde farklı bir yeri olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ı kalkındırmak, ili bölgesinin gözde şehirlerinden biri haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir yapacağız dedik, yaptık mı?  Niye bugüne kadar kimse yapmadı. Üniversite kuracağız dedik, kurduk mu? Biz yaptık. Niye bizden öncekiler yapmadı? Niye bu CHP yapmadı? Yani büyükşehir bize vermiş, vermemiş, böyle bir şeyi dert edinmedik. Ha üzgün müsün, üzgünüm tabi. O ayrı bir konu. 12 yılda Tekirdağ'a yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 7,5 katrilyon. Tarım ve hayvancılıkta bir katrilyon 800 trilyon, ulaştırma ve haberleşmede 1,5 katrilyon, eğitimde 550 trilyon, toplu konutta 354 trilyon, orman ve su işlerinde 312 trilyon, adalette 270 trilyon, sağlıkta 210 trilyon lira yatırım yaptık. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Yüksek hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni geliyor. İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne çift hatlı, elektrikli sinyalli hızlı trenin projelerini hazırladık. 25 Temmuz'da açılışını yapacağımız yüksek hızlı treni Tekirdağ üzerinden Edirne'ye kadar uzatacağız. Tekirdağ- Muratlı hattını tamamladık, geldim açılışını yaptım, işletmeye açtım. Bu yolun bir ucunda ne var biliyor musunuz? Marmaray. Diğer ucunda 12 bin kilometrelik Türkiye demir yolları var. Avrupa'dan gelen yükler veya Avrupa'ya giden yüklerin dağıtımı artık Tekirdağ üzerinden yapılıyor."

"Sağlıkta Tekirdağ, bölgesinin parlayan yıldızı oluyor"

Asrın projesi Marmaray'ın, sadece İstanbul'un değil aynı zamanda Tekirdağ'ın projesi olduğunu kaydeden Erdoğan, iki yıl sonra yük trenlerinin gündüz Tekirdağ-Muratlı hattından Derince ve Bandırma limanlarına ulaşarak, Avrupa bağlantısını sağlayacağını bildirdi.

Gece saatlerinde ise Marmaray'dan geçeceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tekirdağ'a 175 yat kapasiteli bir liman yapıyoruz, şu an ihale değerlendirme süreci devam ediyor. Değerlendirmenin ardından kazananı açıklayacağız. Avrupa'ya taşınan ve Avrupa'dan gelen yükler için Tekirdağ'da modern bir  yük depolama merkezinin yapılması için projeler sürüyor. Tekirdağ'ı ülkemizin saygın liman şehirlerinden birisi haline getirdik. Tekirdağ'da, 2002'ye kadar bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 87 kilometre. Biz 12 yılda ne kadar yaptık biliyor musunuz? 226 kilometre. Tekirdağ'ın toplam bölünmüş yol uzunluğu şu anda 313 kilometre oldu. Yaptığımız ve devam eden projelerimizle Tekirdağ'ı bir ulaşım şehri, bir ticaret şehri haline getireceğiz.

Ah benim Tekirdağlı kardeşlerim, şöyle bir 15 yıl geriye gidelim. İstanbul'dan Tekirdağ'a bu rahatlıkla gidip gelebiliyor muydunuz? Var mıydı böyle duble yollarınız? Şimdi kaza riski iyice minimize olmuş, yollar gayet güzel, bastırıp gidiyoruz, bastırıp geliyoruz. Bitmiyor. Şimdi size bir müjde daha veriyorum. Sağlıkta Tekirdağ, bölgesinin parlayan yıldızı oluyor. Tekirdağ'a 480 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Yapacağımız sağlık tesisisin altyapı çalışmaları süratle devam ediyor."

- Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement