Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Tokat'ta - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Tokat'ta

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Tokat\'ta

Erdoğan: (3) "Ben, ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Erdoğan bu milletinin tamamının cumhurbaşkanı adayıdır.

09.07.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben, ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum: Erdoğan bu milletinin tamamının cumhurbaşkanı adayıdır. Bunu böyle biliniz" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi kampanyası çerçevesinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

HDP'nin "siyasi Kürtçülük" MHP'nin "siyasi Türkçülük" yaptığını, CHP'nin "ben kumsalların partisiyim" dediğini ifade eden Erdoğan, "Peki, AK Parti ne yapıyor? Biz, 77 milyonun partisiyiz" diye konuştu.

"Bizim bir farklılığımız var, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaz'ıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla 77 milyon bizim canımız ciğerimizdir. Alevi Sünni ayrımı bizde yok" diyen Erdoğan, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini vurguladı.

Erdoğan, milletin bunun için kendilerini 8 seçimden birinci parti olarak çıkardığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ben tarafım ama nerenin tarafıyım? Milletin tarafıyım. Bunu anlamakta zorlanan bazı zavallılar var, garipler var. Diyor ki 'bak hemen ayrımcılığa başladı.' İşte bu ifadeyi anlayamayacak kadar zavallısın. Milletin tarafında olan ayrımcı olur mu be? Millet kim? 77 milyon. Bunlara sorarsanız millet, onlar gibi düşünenlerdir. Biz, bu ülkede 77 milyonun tamamına 12 yıldır hizmet veriyoruz. Ayrım yapmadan, 780 bin kilometrekarenin tamamına ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Ayrım yapmadan. Bunlar çok önemli. Şunu çok iyi biliyorum. Tokat'ta, diğer 80 vilayette de CHP'ye, HDP'ye oy vermiş kardeşlerim partilerinden rahatsızlar. Mevcut yönetimler bu partilere tarihlerinin en sefil dönemlerini yaşatıyorlar. Koltuklarından kalkamıyorlar. CHP gitti Pensilvanya'nın dizinin dibine çöktü. Halen oradan işi irade etmeye çalışıyor. 30 Mart'ta milletten çok büyük ders aldılar ama ibret almadılar. MHP kendi iradesi yokmuş gibi, kendi politikası yokmuş gibi CHP'nin gölgesinde hareket ediyor, CHP'nin ve Pensilvanya'nın oyuncağı olmayı içine sindiriyor."

CHP'nin, işine gelince "Atatürk'ün kurduğu partiyiz", "91 yıllık partiyiz" dediğini ifade eden Erdoğan, CHP'nin, içinden bir cumhurbaşkanı adayı bulup bulamadığını sordu.

Bunun MHP için de geçerli olduğunu dile getiren Erdoğan, bu partinin her cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verilen emri yerine getirdiğini, kendi içinden aday çıkaramadığını söyledi. Erdoğan, "Kendi içinden çıkan adayları dövdüler, dövdüler. Allah aşkına ülkücü camia kendi içinden, MHP içinden bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı mı? Ben, ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'ye gönel veren kardeşlerime sesleniyorum, BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Erdoğan, bu milletin tamamının cumhurbaşkanı adayıdır. Bunu böyle biliniz" diye konuştu.

Erdoğan, hizmet verirken 12 yıldır asla "şu ile git, bu ile gitme, şunlara hizmet et şunlara etme" gibi bir şey olmadığına değinerek, Tokat'a verdikleri hizmetin toplam miktarının, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşım, enerji, barajlar, akla ne gelirse, "8 katrilyon" olduğunu bildirdi.

"Bunlar izzetiyle yenilmeyi öğrenmemişler. Bunlar hem yeniliyor hem de izzetlerini kaybediyorlar" diyen Erdoğan, Pensilvanya'nın rezillikleri ortaya çıktıkça bu lekenin CHP'nin de MH'nin de alnına yapıştığını söyledi. Erdoğan, bu lekenin hiçbir zaman silinemeyeceğini aktardı.

"Pensilvanya'nın daha çok pisliğinin çıkacağını" dile getiren Erdoğan, "O pisliğin altında sadece Pensilvanya ihanet çetesi değil, göreceksiniz, CHP de MHP'de kalacak" ifadesini kullandı.

-"Adaylarının millete hizmetle alakası yok"

"Bunların adaylarının filan ne siyasetle ne millete hizmetle alakası yok. Bunların böyle bir derdi de yok" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, bu ülkenin 81 vilayetinin neresinde ne olduğunu gayet iyi bildiklerini söyledi.

"Bir insan babasının memleketini bilmez mi? Bir kere oraya uğramaz mı?" diye soran Erdoğan, "(Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu) Yozgat'a aday olunca ve adaylığından önce de bizim Adalet Bakanımızın ricasıyla gidiyor. Bu kadar." ifadesini kullandı.

Kendisinin memleketi Rize'ye bir kez olsun bir yılı geçirmeden gitmemek gibi bir şey yapmadığını ifade eden Erdoğan, rahmetli babasının da her yaz götürdüğünü ve gereken dersleri aldığını, kurslara gittiğini aktardı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu vatanın topraklarını, bu toprakları eşmek, eşelemek böyledir. Buranın çamurunda büyüdük biz. Öyle yetiştik. Hiçbir zaman iğrenmedik ve bundan sonra da aynı şekilde yola devam edeceğiz. Biz, sizi seviyoruz. Biz, size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. CHP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta CHP'ye güçlü bir ders ver. MHP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta MHP'nin bu yönetimine güçlü bir ders ver. HDP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta Doğu ve Güneydoğunun CHP'si olan HDP'ye güçlü bir ders ver. Ben inanıyorum ki sadece AK Partililer değil bütün siyasi görüşlerden, Saadet Partisi'nden, Büyük Birlik Partisi'nden bu sürece, bu yolculuğa güçlü bir destek gelecektir. 12 yıl önce büyük Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin hayalini kurduk. Bugün Allah'a hamdolsun bu hayalimize artık çok yaklaştık. Cumhurbaşkanlığı seçimi artık yeni Türkiye'nin ilanı olacak. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanıyla inşallah Türkiye şaha kalkacak, Tokat şaha kalkacak. On yıllar boyunca 'halk anlamaz, halk bilmez, halk seçemez' dediler. Halk bal gibi her şeyi anlar, bal gibi her şeyi bilir, halk seçerse en iyisini seçer. Bakın siz 10 Ağustos'ta sadece bir cumhurbaşkanı seçmeyeceksiniz, 10 Ağustos'ta devletin artık yüzde yüz sahibi siz olacaksınız. Vekiller konuşmayacak, asıllar konuşacak, asıllar. 10 Ağustos'ta sizlerin oyuyla devlet millet kucaklaşacak, 10 Ağustos'ta artık devlet millet ayrımı ortadan kalkacak, devletle millet bütünleşecek. Halkın seçtiği bir hükümet, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı inşallah Türkiyeyi çok daha büyük hedeflere ulaştıracak."

-"12 yıldır ülke, millet, bayrak için çalıştık"

Başbakan Erdoğan, millet için hayalleri olan, milletin içinden birinin cumhurbaşkanı tayin edileceğine dikkati çekerek, "12 yıl boyunca Başbakanlık makamında ülke için, millet için, bayrak için çalıştık, inşallah cumhurbaşkanı seçilirsek bu sefer de o makamda vatanımız, milletimiz, bayrağımız için ter dökmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, 12 yılda Tokat'ta çok büyük eserler meydana getirdiklerini belirterek, kente yeni eserler kazandırmanın hedefi içinde bulunduklarını belirtti.

Tokat'a 2003 yılına kadar sadece 16 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, buna 12 yılda 233 kilometre eklediklerini, ayrıca 3 bin 668 konut inşa ettiklerini, Turhal Barajı'nın temelini 2013 Ekim ayında attıklarını anlatan Erdoğan, baraj devreye girdiğinde de Turhal'ın içme suyu meselesinin çözülmüş olacağına işaret etti. Erdoğan, Alpu Barajı'nın da bitme safhasına geldiğini dile getirdi.

Tokat'ın yanı sıra Türkiye genelinde yapılan yatırımlara da işaret eden Erdoğan, yurt konusunda yapılan çalışmalara da değindi. Erdoğan, "İnşallah paralelcilerin evlerinde, yurtlarında kalanların karşısında süratle yeni yerler kiralanıyor. İnşallah bütün illerimizde o açığı da gidermeye çalışacağız. Oralarda biliyorsunuz Başbakanınıza beddua seansları yapılıyordu. Ablalar bütün işleri bitirmişler başbakanları için beddua seansları... Neler demiyorlardı, ne tür yalanlar uydurmuyorlardı, bunlarda takiye var, bunlarda yalan var, bunlarda iftira var, her şey var" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement