Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 3… - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 3…

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın Açıklamaları 3…

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail ortada, Pensilvanya o da ortada.

05.08.2014 06:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail ortada, Pensilvanya o da ortada… Bakın bu kadar insan orada şehit edildi; Pensilvanya'dan ciddi bir açıklama duydunuz mu? Onlara beddua eden, onları lanetleyen bir şey duydunuz mu" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 24'te yayınlanan bir programda, gündeme ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun paralel yapının adayı olduğunu işaret eden Erdoğan, "Bunu anlamamak için siyasetin içinde bulunmamak gerekirdi. Biz yıllardır siyaset yapıyoruz ve bu işin nerede tezgahlandığı ortada. Bunu biz söyledik; şimdi de ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Pensilvanya, şu anda bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsurdur. Onun da buradaki hareket noktasındaki mekanizmaları var. CHP ve MHP bunlardan bir tanesi… Tabi bu monşer aday da onların bir tanesi oldu. E tabii bir de Türkiye'de bunların medyası, malum medya onlarla beraber hareket ediyorlar. Müşterek olarak bu çalışmayı sürdürürken, burada şunu da çok açık net söylemem lazım; faiz lobisi de tabi yine aynı şekilde bunların yanında yerini almış vaziyette" değerlendirmelerinde bulundu.

"PENSİLVANYA'DAN CİDDİ BİR AÇIKLAMA DUYDUNUZ MU"

Cemaatin AK Parti dışında, bölgede hangi parti güçlüyse o partiyi desteklediğini belirten Erdoğan, "Çok enteresandır, bize karşı CHP'nin güçlü olduğu yerde CHP'yi, MHP'nin güçlü olduğu yerde MHP'yi, BDP'nin güçlü olduğu yerde BDP'yi desteklediler. Bunlarda böyle bir çizgi söz konusu değil. Yalpalıyorlar, her şey olabilir. Fakat biz çizgimiz neyse bu çizgimizde sonuna kadar, hiçbir sapma yapmadan yolumuza devam ettik. Burada tabi önemli olan bir şeyi söylemem lazım; şimdi İsrail ortada, Pensilvanya o da ortada… Bakın bu kadar insan orada şehit edildi; neredeyse bin 900'e yaklaştı ölenlerin sayısı, yaralı sayısı 9 bine yaklaştı. Pensilvanya'dan ciddi bir açıklama duydunuz mu? Onlara beddua eden, onları lanetleyen bir şey duydunuz mu" eleştirilerinde bulundu.

"TUZLUKLAR, MUZLUKLAR ÇAĞLAYAN'A AKTI"

Paralel vesayetin sona ereceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Şu anda işte biliyorsunuz paralel emniyetteki yapı ortaya çıkmaya başladı. Bunlar ortaya çıkınca şovmenler de ortaya çıkmaya başladı, tuzluklar, muzluklar hepsi Çağlayan'a aktı. Şimdi burada sormak lazım; bir defa oraya gelenler suç işledi. Öyle zannediyorum ki, savcılar bunlarla ilgili de gerekli olan davayı açacaktır. Senin milletvekili olman nezarethaneye girme hakkını sana vermez. Orada gelip onlarla beraber şov yapma hakkını sana vermez. Orada sadece nezarethanede olanlarla görüşme hakkı avukatlarındır. Senin öyle bir hakkın yok, ama bunlar geldiler oralarda şovlar yaptılar.

Bunlar bunun bedelini ödemek durumundalar. Daha önce farklı farklı ifadeler verirken, hatta bir tanesinde de 'Üstlerimiz bunu biliyordu, başbakana da gerekli bilgiyi verdiler' diye açıklaması var. Ben de meydanlarda söyledim, 'kimse, açıkla bunu' dedim.' Eğer zerre kadar sizde haysiyet varsa, namus varsa açıkla. Bana böyle gelmiş bir bilgi yok. Bunlarda takiye var, yalan var, iftira var. Dürüst ol, doğru ol, kimmiş o, bize bilgi veren kim? İşte bütün bu adımlarla beraber inşallah burada o paralel vesayet süreci de sona erecek ama işin daha henüz başında olduğumuzu da söylemem lazım. Sağ olsun burada geçmişte olanlar ortadaydı şimdi de yargı gereğini yapmaya başladı" diye konuştu.

"ORTADOĞU'YLA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİ DİNLİYORLAR"

Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarının darbe girişimi olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Darbe girişimleri akamete uğradı. Bunlar başarılı olabilseydi Pensilvanya'daki zat buraya başka havayla gelecekti. Ama şimdi herhalde bu ertelendi. Şahsımla ilgili kayıtlara giren şey 'dönemin başbakanı'. Belgelerin içinde yakalandı, çıktı bunlar meydana... Daha ilerisini söylüyorum; benim uluslararası yaptığım telefon görüşmelerini dinliyorlar. Ortadoğu'yla yaptığımız görüşmeleri dinliyorlar. Bunların içinde Mahmud Abbas'la yaptığımız görüşmeler var, Halid Meşal'le yaptığımız görüşmeler var, birçoğuyla yaptığımız görüşmeler var… Adamlar bunu dinliyor. Kim bilir bunları nereye servis etiler. Dışişleri Bakanlığı'nda Ahmet Bey'in, Milli İstihbarat, Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcisi ve Dışişleri müsteşarının dörtlü yaptıkları toplantıyı da aynı şekilde dinliyorlar. Bunların şirazesi kaçmış" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPIYI, REFERANDUMDAN SONRA YAPILAN ATAMALARDA HİSSETTİM"

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının devlet içinde bir yapılanma çabasında olduğunu ne zaman fark ettikleri üzerine sorulan bir soruya, şöyle cevap verdi:

"Böyle bir yapılanmanın başladığını yüzde 58 oyla, referandumun arkasından yapılan atamalarda maalesef hissettim. Atamalar yapılırken orada, 'nereye gidiyoruz' diye baktım. Maalesef bazı bakanlıktaki arkadaşlarımızın gafleti bize böyle bir bedeli maalesef ödetti. Bunlar çok farklı bir yaklaşım içindeler. Bunlarda nankörlük var, ihanet var, ne ararsan var… ve devleti çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar." (OED- - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 3… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement