Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Aslında biz sistemimizin tamamını resetlemeliyiz, yeniden formatlamalıyız." dedi.

25.03.2017 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Aslında biz sistemimizin tamamını resetlemeliyiz, yeniden formatlamalıyız." dedi.

Müftülük Konferans Salonu'nda, Erzincan'da 28 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "Anayasa Değişikliği Reformu ve Türkiye'nin Geleceği" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa katılan Topçu, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili bir genel başkanı değil bir ağabeyini kaybettiğini ve naaşı dağdan inmeden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kendisinin VİP dinlemeye alındığını belirtti.

Yazıcıoğlu'nun kazası sonrası "Devletin itibarı kar altında kaldı" dediğini hatırlatan Topçu, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanıyım, şu anda da aynı şeyi söylüyorum. İtibar kar altından çıkmadı. Niye biliyor musunuz? Sekiz sene oldu, hukuk ve yargı üstüne düşeni yapıp bir an evvel bu meseleyi sonuçlandırmadı. Onun için ben diyorum ki hani şimdi bu 18 maddeyi değiştireceğiz ya birileri o 18 madde üzerinden 18 bin tane yalan söylüyor ya, aslında biz sistemimizin bir tamamını resetlemeliyiz, yeniden formatlamalıyız. Neye göre? Medeniyet değerlerimize göre formatlamalıyız ve ne olmalı buradan küresel markalar çıkmalı. Elin adamını taklit etmekten vazgeçmeliyiz. Dediğim bu." ifadelerini kullandı.

Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmayı bir partinin yanında durmak olarak görenlere seslenerek, şöyle dedi:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak bir partinin yanında durmak falan değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak, Çanakkale'de dedelerimiz hangi gerekçeyle neyin yanında durmaksa onun yanında durmak. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak Sakarya'da, Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in arkasında dedelerimiz hangi gerekçeyle durduysa o gerekçeyle durmak. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak tek devletin, tek bayrağın, tek milletin ve tek vatanın yanında durmak gerekçe bu."

16 Nisan referandumunun "evet" ya da "hayır" meselesi olmadığını belirten Topçu, "16 Nisan'daki mesele bir evet hayır meselesi değil. 16 Nisan'daki mesele medeniyet coğrafyamızın Medine'si Ankara'nın var oluş yok oluş meselesidir. Bunun adını doğru koyalım." ifadelerini kullandı.

Topçu, parti genel başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olarak seçime gireceklerini, seçilemedikleri takdirde Türkiye Büyük Millet Meclisine giremeyeceğini, bunun için hayır diyenlerin feryadının asıl amaçlarının bu olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı da dediğim gibi eğer Allah ömür verir de uzun adam aday olacaksa, uzun adam bunları daha evvel olduğu gibi silindir gibi ezip geçecek. Bu sistem milletten yetki alamayanları tasfiye edecek tasfiye. Dert dava burada. Terör örgütleri ve onlara destek verenlerin 16 Nisan'dan sonra kandilleri sönecek. Allah'ın izniyle Pensilvanya'daki o eşkıyanın da bütün nerede neyi varsa tekne kazır gibi kazınacak. Bellerini kırdık, kafalarını da inşallah ezeceğiz. 16 Nisan'a karşı bu eşkıyaları besleyenlerin bu kadar feryadının nedeni bu."

Konferansa, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement