Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Bosna Hersek'te

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla şehrini ziyaret etti.

22.05.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla şehrini ziyaret etti.

Tuzla Kantonu Başbakanı Bege Gutica ile bir araya gelen Topçu, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece iyi ilerlediğini ifade ederek, Tuzla Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için inşa edilecek bina projesiyle şahsen ilgileneceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyleyen Topçu, özellikle Türk-Bosna Hersek İş Adamları Derneği'nin (TUBSİAD) Tuzla'da önemli projeler geliştirdiğini belirtti.

Topçu, Bosna Hersek'e yatırım yapan iş adamlarının önümüzdeki dönemde artmasını temenni ederek, "Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği desteğiyle Tuzla Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün binasını inşa edeceğiz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) da bu konuda üzerine düşeni yapacaktır. Bugünkü toplantımız neticesinde birçok Türk iş adamı da bu projeye dahil olma kararı aldı." dedi.

Gutica da Türk Dili ve Edebiyatı binasının inşasında TİKA'yla birlikte çalışacaklarını dile getirerek, "Sayın Topçu'yla kültür ve ekonomi alanlarında ne gibi projeler yapabileceğimizi konuştuk. Kendisinin ziyareti ve ilgisinden son derece memnun olduk." ifadelerini kullandı.

Topçu ayrıca, Srebrenitsa'daki Potoçari Anıt Mezarlığı'nı da ziyaret edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement