Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Van'da bilboardlar asmışlar, bilboardlarda bunların musluklarından kan akıyor.

04.05.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Van'da bilboardlar asmışlar, bilboardlarda bunların musluklarından kan akıyor. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor. Farkımız bu" dedi.

Erdoğan, Mardin Karayolları Parkı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmaya, Mardinlileri selamlayarak başladı.

Toplam yatırım bedeli 581 trilyon lira olan 31 ayrı eseri ve hizmeti Mardin'e kazandırdıkların ve resmen açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, bunun hayırlı olmasını diledi.

Eğitimde 816 derslik, 200 yataklı üç pansiyon ve öğrenci yurdu, Nusaybin Halk Eğitim Merkezi, Kızıltepe Cumhuriyet Lisesi Spor Salonu'nun tamamlandığını ifade eden Erdoğan, Artuklu Üniversitesi'nin konferans salonu, spor alanları ve araştırma laboratuvarı inşa ettiğini, eski PTT binası Şahtana Konağı'nın restore edilerek, turizm işletmeciliği otelcilik yüksek okulu uygulama birimi haline dönüştürüldüğünü kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üç gençlik merkezini, iki futbol sahasını ve bir spor salonunu Mardin'e kazandırdığını belirten Erdoğan, Artuklu ilçesinde 750 kişilik bir öğrenci yurdunun yapıldığını, eğitim ve spor yatırımlarının resmi açılışlarını da bugün gerçekleştireceklerini söyledi.

Havalimanına 55 trilyon liralık yatırımla yeni bir terminal binası inşa edildiğini, ilçelerde 130 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, Savur Ahmedi Köprüsü ve Kızıltepe Dunaysır Köprüsü'nün restore edildiğini anlatan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mardin Merkez Otogarı ile ilçelerdeki çeşitli projeleri hizmete sunduğunu hatırlattı.

Kızıltepe'de sosyal hizmet merkezi ve Midyat'ta engelsiz yaşam merkezi kurulduğunu, merkezdeki Tekel Camisi'nin restore edildiğini, Mardin genelinde elektrik iletim hatlarının ve trafoların yapıldığını dile getiren Erdoğan, bunların resmi açılışlarının da bugün yapıldığını ifade etti.

Organize sanayi bölgesinde Tevsi Projesinin hayata geçirildiğini, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 6 taşkın koruma projesi ile çeşitli bakım projelerini, İçişleri Bakanlığı'nın ise çeşitli kanalizasyon, içme suyu, yol yapımı ve asfaltlaması, 70 adet taziye evi, sulama kanalları gibi işleri tamamladığını anlatan Erdoğan, bunların da resmi açılışlarının bugün yapılacağını kaydetti.

-"Olağanüstü hali kaldırdık"

Tüm bu eser ve hizmetlerin Mardin'e ve Mardinlilere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu eserlerin kente kazandırılmasında emeği geçen hükümete, bakanlara, teknokratlara, bürokratlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce 31 Temmuz'da Mardin'e geldiğinde, aynı meydanda bir müjdeyi paylaştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne demiştim? Kürtçe edebiyatın en önemli eserlerinden biri kabul edilen Faki Teyran'ın divanının Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından iki cilt olarak basıldığını ifade etmiştim. Kürtçe edebiyatın bir diğer önemli eseri Mem U Zin de yine Kürtçe olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından basıldı. Geçen yıl bir sivil toplum kuruluşu olan Ensar Vakfı tarafından basılan Kürtçe Kuran mealini de sizlerle paylaşmıştım. Bugün de Diyanet İşleri Başkanlığımızın yine aynı şekilde Kürtçe Kuran mealini sizlere göstermek istiyorum. Bunu da Diyanet İşleri Başkanlığımız bastırdı ve şu anda milletimize sundu. Nerelerden nerelere geldik."

AK Parti'yi kurarken bir araya geldiği kanaat önderlerinin, "Güneydoğu'da olağanüstü hali kaldırın" dediğini anlatan Erdoğan, Abdullah Gül'ün başbakanlığında hükümetin ilk işinin olağanüstü hali kaldırmak olduğunu hatırlattı.

-"Terör örgütünün desteğini alan parti yoktu"

Olağanüstü hali Kürt vatandaşlar istediği için kaldırdıklarını belirten Erdoğan, "Yoksa şu anda terör örgütünün desteğinde olan parti o zaman yoktu bile. Onların tehdidiyle, şusuyla, busuyla olmadı bunlar ama şimdi işte Van'da bilboardlar asmışlar, bilboardlarda bunların musluklarından kan akıyor. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor. Farkımız bu, bunlar, şehirlerimizi susuz bıraktılar, biz Devlet Su İşleri olarak oralara su götürdük. Şehirlerimizi susuz bıraktılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim, bu kadar adımlar attık, hala atmaya devam ediyoruz. TRT Kürdi 2009'dan beri yayında, terörün desteğinde olan parti cebretti, zorladı diye mi bunu yaptık? Cezaevlerinde anneler evlatlarıyla Kürtçe konuşamıyordu, bunu başbakanlığım dönemimde biz hallettik. Bütün bu bölgede bu kadar okullar, hastaneler yaptık, bu beyefendiler zorladı diye mi, bunlar dayattı diye mi bunu yaptık? Bütün attığımız adımlarda Arapça TRT 2010'dan beri yayında. Manrdin'deki Arap kardeşlerim de onlar da aynı şekilde bundan istifade ediyorlar."

"Benim derdim Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla herkese bu hizmeti götürmek, biz bunu yaptık" diyen Erdoğan, kendilerinde ayrım olmadığını, yaradılanı, yaradandan ötürü sevdiklerini söyledi.

-"Önce insan, sonra devlet"

Kürtçe konuşmanın, türkü söylemenin yasak olduğu günlerden, devletin resmi kurumlarının Kürt vatandaşların inanç ve kültür dünyasına hizmet için Kürtçe kitap bastığı günlere gelindiğini belirten Erdoğan,  "Türkiye ret, inkar, asimilasyon patikalarını yaşıyor muydu? Bunların hepsini ayaklarımızın altına aldık. Bunları biz yaptık ve onlara rağmen yaptık" diye konuştu.

Türkiye'nin yönetimin "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını her alanda hakim kıldıklarını ifade eden Erdoğan, önce insan, sonra devlet dediklerini kaydetti.

Erdoğan, devletin, halkın hizmetkarı olması gerektiğinin altını çizdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement