Cumhurbaşkanı Erdoğan (1) - New - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan (1) - New

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil tüm dünyadaki mağdur ve mazlumların hakkını savunduklarını belirterek, "İşte BM Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada ifade ettiğim gibi, 'Dünya beşten büyüktür' derken BM Güvenlik Konseyi'nde kendimizin yer almasını değil, dünyadaki 193 ülkenin orada temsil edilmesini savunduğum için dünyadaki coğrafi ve dini dağılımın adil şekilde sağlanmasını talep ettiğim için bu ifadeleri kullandım." dedi.

23.09.2016 06:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil tüm dünyadaki mağdur ve mazlumların hakkını savunduklarını belirterek, "İşte BM Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada ifade ettiğim gibi, 'Dünya beşten büyüktür' derken BM Güvenlik Konseyi'nde kendimizin yer almasını değil, dünyadaki 193 ülkenin orada temsil edilmesini savunduğum için dünyadaki coğrafi ve dini dağılımın adil şekilde sağlanmasını talep ettiğim için bu ifadeleri kullandım." dedi.

BM Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Erdoğan, Türken Vakfı tarafından düzenlenen üçüncü gala yemeğine katıldı.

Konuşmasında, iki yıl önceki ilk gala yemeğinde de bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu etkinliğin geleneksel bir durum arz etmiş olması gerçekten bizler için farklı bir memnuniyet kaynağını oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Türken Vakfı'nın faaliyetleri ve gençlere yönelik özverili çalışmalarını takdirle izlediklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türk Amerikan toplumunun mensuplarını bölgesel çapta ve ülke genelinde bir araya getiren çeşitli kuruluşlar olduğunu biliyoruz. Biz de tüm kuruluşlarımıza projelerinde destek verdik, veriyoruz, vereceğiz. Ancak gerek Türken Vakfı'nın gerekse diğer kuruluşlarımızın özel önem vermeleri gereken bir husus var; Amerika'da siyasi kanallarla lobiler ve baskı grupları arasındaki etkileşimi sizler gayet iyi biliyorsunuz. Tüm diasporalar, ortak çıkarları söz konusu olduğunda bu kanallar aracılığıyla etkili bir şekilde faaliyette bulunuyorlar. Türk Amerikan toplumunun da siyasi ekonomik ve kültürel meselelerde ortak bir çıkar grubu halinde hareket etmesi gerekiyor. Kısa süre önce kurulan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, bu bakımdan önemli bir adımdır."

Vakfın faaliyetlerine diğer ülke öğrencilerinin de katılmasından övgüyle bahseden Erdoğan, bu desteğin alınmasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu akşam etkinliğe icabet eden, bizleri şereflendiren diğer ülkelerden öğrenci kardeşlerimi şahsım ve milletim adıma özellikle selamlıyorum. Onlardan ricam, Türkiye'ye destek olmaları, Türkiye'nin haklı davalarına sahip çıkmalarıdır. Zira biz sadece kendi ülkemizin değil, dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların, gariplerin, tüm insanlığın hakkını savunuyoruz. İşte BM Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada ifade ettiğim gibi, 'Dünya beşten büyüktür' derken BM Güvenlik Konseyi'nde kendimizin yer almasını değil, dünyadaki 193 ülkenin orada temsil edilmesini savunduğum için dünyadaki coğrafi ve dini dağılımın adil şekilde sağlanmasını talep ettiğim için bu ifadeleri kullandım."

"Ben doğruyu söylüyorum"

Kapsayıcılığı her zaman savunduklarını dile getiren Erdoğan, "Dünyayı aldatmaya gerek yok. İnsanlığı aldatmaya gerek yok. Siyaseti de yapıyorsak dürüst yapacağız, omurgalı yapacağız. 'Acaba şunu söylersem birileri incinir mi?' diye değil. Hak razı oluyor mu, buna bakacağız ve buna göre adımımızı atacağız. Bize yakışan bu." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin uluslararası alanda yaşadığı sıkıntılardan birinin bu duruşu olduğuna değinen Erdoğan, "Hatta hatta bazı dostlar bile gıyabımızda sırtımızı döndüğümüz zaman bunları konuşuyorlar; 'Ya Cumhurbaşkanı iyi güzel de işte o da çok dik gidiyor, çok sert gidiyor.' Hayır ya ben doğruyu söylüyorum." diye konuştu.

"İçinden çıktığım, içinde yaşadığım milletin şanı da budur." diyen Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde bu milletin ordunun içine sızan terör gruplarına, uçak, tank ve bombalara karşı dimdik durarak demokrasi mücadelesi verdiğini ifade etti.

O gece şehit olanların canlarını boşa vermediğine dikkati çeken Erdoğan, "Bunlar bizim için adeta bir işaret fişeğidir. Bu işaret fişeği istikametinde bizler de yürümek zorundayız. Eğer aynı istikamet doğrultusunda yürümezsek hesabını veremeyiz." açıklamasında bulundu.

"Hesapların üzerinde bir hesap vardır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ve gazi ailelerine yaptığı ziyaretlerde dinlediği olaylara da değindi.

"Şehitler tepesi"nin boş kalmayacağını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim 'şehitler tepesi' boş kalmadıkça da böyle FETÖ'nün terör örgütü, bilmem nesi bu ülkede herhangi bir şey yapamayacak. Fetullahçı Terör Örgütü mensubu teröristler, devletin kendilerine emanet ettiği uçakları, helikopterleri, silahları gasbederek bir darbe girişimi başlattılar. Bu hainler, kendi vatandaşlarını katledecek, kendi meclislerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, emniyet teşkilatını ve aslanlar gibi özel harekatçılarımızı F-16'larla bombalamak suretiyle ki 56 aslanımız orada şehit oldu. Bunun yenilir yutulur bir yanı yok. Bunun affedilir bir yanı yok. Bunun bedelini ödeyecekler. Öyle veya böyle ödeyecekler. 241 şehidimiz var. Bu kurusıkı konuşmakla olmaz. Bunun bedelini ödeteceğiz. Ben inanıyorum ki şu anda Türk yargısı bunun hesabını soracak ve adımlar gerek emniyetle bunun için atılıyor. Tezgah çok farklı bir tezgah ve bu tezgahın içinde neler yok ki."

Erdoğan, 17-25 Aralık'ta ilk darbe girişimini yargı ve polisin yaptığını, onların başaramaması üzerine bu defa 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan teröristlerin yarım kalan darbeyi tamamlamak istediklerini anlattı.

Onların bir şeyi unuttuğunu vurgulayan Erdoğan, "Tüm bu darbelerin karşısında bu millet eğer F-16'ların, tankların, topların karşısında durursa ne olur, bunu hiç hesap edemediler. Evet, hesapların üzerinde bir hesap vardır; o da Allah'ın hesabıdır. Bunu düşünemediler." değerlendirmesinde bulundu.

"Milletimizin dirayet ve cesareti, şahsımın ve hükümetimizin kararlı duruşu sayesinde bu darbe girişimi hamdolsun 16 saatte bastırıldı." ifadesini kullanan Erdoğan, 15 Temmuz'un kara bir gece olarak başladığını ancak Türk tarihine eşsiz bir kahramanlık hikayesi olarak geçtiğini belirtti.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan (1) - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan (1) - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti
    12:54 Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti

    Ağrı'daki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'daki çocuklara 5 bin oyuncak ve 2 bin kitap gönderdi. Valilik koordinesinde başlatılan çalışma sonucunda, Ağrı'daki okullar Hatay'daki okulların 'kardeş okulu' oldu. 'Kardeşim Seni Unutmadık' projesi kapsamında toplanan oyuncaklar ve kitaplar tıra yüklenerek Hatay'a gönderildi. Öğrencilerin bu dayanışma örneği, Hatay'daki çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşattı.

  • Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi
    12:54 Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

    Şanlıurfa'da bulunan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'de, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında sıra gecesi düzenlendi. Urfa Ahengi Müzik Topluluğu'nun icra ettiği etkinlikte, ziyaretçiler türkülere eşlik edip halay çekti.

  • Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi
    12:52 Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.

  • Kocasinan'a yeni cazibe merkezi
    12:52 Kocasinan'a yeni cazibe merkezi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yol çalışması, Kent Park Projesi ve çevre düzenlemesiyle Mithatpaşa'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.

  • Sapanca'da market çalışanına silahlı saldırı anı kamerada
    12:50 Sapanca'da market çalışanına silahlı saldırı anı kamerada

    Sapanca ilçesinde bir markette çalışan R.A.'ya husumetlisi A.Ö. tarafından silahlı saldırı anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Şahsın marketin dışından ateş etmeye başladığı ve yaralı R.A.'ya ateş etmeye devam ettiği görüldü. Şüpheli daha sonra polise teslim oldu.

  • Adıyaman'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı
    12:50 Adıyaman'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı

    Adıyaman merkezinde, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı. Kazada otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarken, yaralı bisiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Soruşturma devam ediyor.

  • Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı
    12:50 Kadıköy'de Bir Kişi 8 Yerinden Bıçaklandı

    Kadıköy'de kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan bir şahıs, 8 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan şahıs, olay yerine yakın olan bir taksici tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı
    12:48 Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da satılan Magnum bademli dondurmalarını plastik ve metal varlığı nedeniyle geri çağırdı. Ürünlerin yemek için güvensiz olduğu belirtilirken, perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri yapılacak ve müşterilere ürünün neden geri çağrıldığı ve ne yapmaları gerektiği anlatılacak.


Advertisement