Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5) - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı yapılmış bu nezaketsizliğe, bu makama yakışan, o makama layık olan bir şeyi, cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bir jest olarak yapalım dedik" dedi.

22.05.2015 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı yapılmış bu nezaketsizliğe, bu makama yakışan, o makama layık olan bir şeyi, cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bir jest olarak yapalım dedik" dedi.

Erdoğan, Atv ve A Haber televizyonlarındaki ortak canlı yayında, "Cumhurbaşkanıyla Gündem Özel" programında gazeteci Mehmet Barlas'ın soruları yanıtladı.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na Mercedes marka makam aracı tahsis edilmesiyle ilgili soru üzerine, "Arkadaşlar dediler ki 'Nolur bunu açıklamayalım, çünkü biz yazılarımızı yazacağız. O zaman bu tamamiyle güme gidecek.' Tamam açıklamayım da, 'fakat siz, bunu sır olarak tutabilecek misiniz?' dedim. 'Hiç endişe etmeyin' dediler. Maalesef sizden bunu duyunca, demek ki bu sır olmaktan çıkmış" diye konuştu.

Makam aracı alındığını belirten Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı yapılmış bu nezaketsizliğe, bu makama yakışan, o makama layık olan bir şeyi, Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bir jest olarak yapalım dedik" dedi.

Erdoğan, "medya patronlarının güç sahibi olduğu" yönündeki bir soru üzerine, "Belediye başkanlığım dahil, bu süreç içinde bunları çok iyi tanıma fırsatını buldum. Sürekli olarak emir sigasıyla devamlı idare edenlere saldırdıklarını gördüm. Belediye başkanlığımda da buna benzer bazı şeyler talepleri hep olurdu. Hakkı olmayanı vermemiz mümkün değil" ifadesini kullandı.

Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde medya patronlarından birinin elini öptüğüyle ilgili bir soruya, "Çok olaylar geçiyor da şu anda hatırlamıyorum. Başbakanlığım döneminde şu anda anlattığınız zatlardan biri ki isim vereceğim artık açık açık. Kadir Bey'in aynı zamanla başkanlığı dönemi. Mesela Hilton'u o dönemde satın aldı. Alan kim? Doğan" şeklinde yanıt verdi.

Doğan Grubu'nun proje için dönemin Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan talepte bulunduğunu belirten Erdoğan, "Şişli Belediye Başkanı o zaman malum zat. O da işin içinde. Tabi sonra Kadir Bey benimle bu konuyu görüştü. Dedim, 'Sakın. Burayı özelleştirmeden aldılar ve buranın şu andaki durumu neyse ancak bu muhafaza edilebilir. Oradaki yeşil alandan katiyyen bunlara taviz veremeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, Doğan Grubu'yla anlaşmazlığın daha öncesine dayandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Daha önceye de dayanıyor. Elimde bazı notlarım var. İşin nereye dayandığı ortada. Mesela çok ilginç olan bir şey. Belediye başkanlığım dönemi. Benimle yakından uzaktan alakası olmadığı halde, Sultanbeyli'de benim villalarımın olduğunu iddia ettiler. Adaylık sürecinde başladı, ondan sonra da devam etti. Sürecin içinde de o zamanlar Show TV bununla ilgili devreye girdi. Şu anda Doğan'ın çok samimi idari ekininin içinde olan, isim vermeme gerek yok ama karı-koca ikisi de medya dünyasının içindedirler. Buradan zaten siz bunu da çıkarırsınız. Hakaretleri bunların zaten çok ileri seviyededir. Bu tür adımlarla benimle yakından uzaktan alakası olmadığı halde, adaylık sürecinde bana bunu yaptılar. Bunu yapınca çok sert bir çıkışım oldu. Bununla ilgili attığım o adımdan sonra bunlar geri çekildiler. O seçimde de malum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını aldım. Böyle birşeyi de ispat edemediler."

Erdoğan, Doğan Grubu'nun adımlarının devam ettiğini vurgulayarak, "İkinci adımlarıysa, özelikle belediye başkanlığımın ardından başbakanlık sürecine doğru giderken, 'Bu sürecin önünü nasıl keseriz' buna doğru geldiler. Ama belediye başkanlığımın 4,5 sene olmuştu ki, malum mahkeme Siirt konuşmam, onun arkasından attıkları başlık, 'Siyasi hayatı bitti' başlığı, o da tabi çok çok enteresandı" diye konuştu.

Halkın bu başlıklara inanmadığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnansalardı beni başbakan yapmazlardı. 'Bundan muhtar bile olamaz' dediler ama millet beni başbakan yaptı. Onunla da kalmadı. Bunlar başbakanlık süresince bir taraftan, araya şu anda kendi bazı köşe yazarları var onların. Gerekirse zamanı geldiğinde ismen açıklayacağım. Bunlar iş takibini yapıyorlar. Hatta hatta, randevuları onlar alıyor. Geliyorlar, oturuyoruz, konuşuyoruz. Ama bakıyorsunuz, bunlar yine aynı şekilde yollarına devam ediyorlar"

(Sürecek)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement