Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz bana meydanları yasaklayamazsınız ki. Bunlar zaten şiir okudum, hapis verdiler.

22.05.2015 02:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz bana meydanları yasaklayamazsınız ki. Bunlar zaten şiir okudum, hapis verdiler. Şimdi Cumhurbaşkanı olduk, artık burada ihanet-i vataniyenin dışında suçumuz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber televizyonlarındaki ortak canlı yayında, gazeteci Mehmet Barlas'ın gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Programda izlediği "Unutma" adlı belgesele ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Buradan tüm halkıma sesleniyorum. Bir Cumhurbaşkanı olarak tabii ki siyasi partilere eşit mesafede olacağım o ayrı mesele. Ama halkıma yanlışları anlatmada da çünkü bunu yaşayan birisiyim. Buraya gökten zembille inmedim" diye konuştu.

Daha önce belediye başkanlığı, Başbakanlık yaptığını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber grubuna da belgesel yayını için teşekkür etti.

Dün yaşananların çok çabuk unutulduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu 'memurlara şunu yapacağız' filan diyor.  Sen SSK da genel müdürlük yaptın. İfadesini dinledik, ne diyor? 'Yatırım planı' diyor. Yatırım planını kim yapar? Bürokrat yapar, siyasetçi ona istikamet verir ve hazırladığınız yatırım planını getirirsiniz siyasetçinin önüne, yani bakanınızın önüne koyarsınız. O da 'uygundur veya uygun değildir' veya 'şunu değiştir' der. Ama bunlar her şeyi bakana yıkacak, siyasetçiye yıkacak. O zaman senin orada ne işin var" ifadelerini kullandı.

Belgeseldeki görüntülerde hastanede çöp bidonlarının içinde serum şişelerinin bulunduğunu, yanlış iğne nedeniyle bir kız çocuğunun kolunun kesildiğini, bir kadının ise rahminin ardından böbreğinin alındığını izlediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buna hakkın var mı? Bunun hesabını sormak zorundasın. Ondan sonra da gevrek gevrek sırıtıyorsun, gevrek gevrek gülüyorsun. Böyle bir şey olabilir mi? Nasıl bunu yapabilirsin. Okmeydanı SSK Hastanesindeki acıları bilirim. Çünkü, o semtte oturdum. Çocukluğum, gençliğim o bölgelerde geçti. Neyin nasıl yürütüldüğünü bilirim. Hele hele şu rehineler meselesi hazmedilir bir şey değildir. Bunlar ölüleri bile rehine aldılar. Bunlar hep dinlediğimiz, izlediğimiz şeylerdi."

Emeklilere verilen vaatlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dürüst ol. Emekli kuyrukları niye oluyordu? O zaman bu ülkede üst düzey bürokrattınız. Parayı veremiyordunuz. Şimdi 122 milyar dolar Merkez Bankası'nın kasasında para var. 'Hazine istediği zaman, istediği gibi para buluyor' diye mi böyle kurusıkı atıyorsun. Böyle olmaz. Parayı yönetmek sıradan bir olay değil" şeklinde konuştu.

"Programda onu görünce duygulandım"

Belgeselde Ahmet Kaya'yı görünce duygulandığını, Kaya'yı rahmetle andığını söyleyen Erdoğan, "Onun için de aynı grup 'Vay şerefsiz vay' başlığı atmıştı. Ben de cezaevine giderken Yedikule'de 700-800 bin insan toplanmıştı, sağolsun oraya gelmiş ve yaptığımız etkinliğe katılmıştı. Benimle o süreci paylaşan bir insandı. Belediye başkanlığımda da bir çok etkinliğimde hep bizimle birlikte oldu. Programda da onu orada görünce duygulandım. Parçalarıyla da bunu çok farklı bir hale getirdi" görüşünü paylaştı.

"Zorunlu tasarruf" adı altında işçi ve memurdan 13,5 katrilyon toplandığını, aynı şeyin zorunlu konut edindirmede de yapıldığını anımsatan Erdoğan, maaş ödenemediği için bu paraların toplandığını dile getirdi.

Konut edindirme yardımların Başbakanlığı döneminde ödendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Böyle bir Türkiye'yi aldık, böyle bir hale getirdik. Ama bunun yanında yatırımlar var. Kaynak denildiği zaman söyle kaynağı. Ben kaynak söyledim. Kaynakları söyleye söyleye geldim. Ama kaynak üretmek er kişinin işidir, öyle rastgele herkesin işi değildir. Bizim ekibimiz de aynı zamanda kaynağı üretiyordu ve bu kaynağın içinde şu anda aynı zamanda 3'üncü havalimanı yapılıyor. Biz 3'üncü havalimanını milli bütçeyle yapmıyoruz ki. 3'üncü havalimanını biz şu anda kamu-özel ortaklığıyla yapıyoruz ve buranın maliyeti 12 milyar avro ve bunun da kira bedeli var. Burayı 25 yıl kullanacaklar ve bu süre içinde de devlete 22 milyar ödeme yapacaklar. 3'üncü köprüye de 11 yıl. Şu anda süreç başladı ve onu da yine onlar kendileri yapacaklar. Avrasya Tüneli de aynı şekilde. Şehir hastaneleri yapıyoruz aynı şekilde. Bir şey söylediğinde halkı inandırman lazım. Şu anda bu inandırıcılığı olmayan açıklamalara ben inanıyorum ki halkım prim vermeyecektir."

"Aşkınan çalıştığın zaman yorulmazsın"

Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık bir sürenin iktidar yorulmasına yol açıp, açmayacağına ilişkin soru üzerine, buna katılmadığını ve liderliğin kolay olmadığını bildirerek, "Eğer liderseniz, yorulanı kenara koyarsınız. Bir eskime söz konusu olabilir. Koyarsınız kenara. Biz partimizi kurduğumuz zaman 3 dönem olayını boşuna koymadık. Bundan dolayı koyduk. Ama, baba Ertaş'ın söylediği var ya 'Aşkınan çalışan yorulmaz' diye, mesele o. Aşkınan çalıştığın zaman yorulmazsın. Meydanlarda biz o heyecanı gördüğümüz zaman... Siyasetçinin en önemli dinamosu nedir, biliyor musunuz? O meydandaki heyecandır, o coşkudur" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı olmanın siyasetçi olmayı yok etmeyeceğini" savunan Erdoğan, "Bugün Adıyaman'daki onbinlerce insanının heyecanını gördüğümüz zaman yorulur muyuz? Hizmete devam edeceğiz, çalışacağız. Ama siyasi yaklaşımımız tabii ki olacak. Ama nedir, partilere eşit mesafedeyiz" dedi.

Erdoğan, "Meydanda çok sert oluyorsunuz. O siyasetin gereği mi?" sorusu üzerine ise "Meydanın dilidir o. Benim o meydandaki dilimi halkım çok iyi anlıyor. Bu dili de iyi yakaladılar. Bu dili satın aldılar. Bu, herkese göre değişir. Tayyip Erdoğan'ın dili bu" ifadelerini kullandı.

Ancak dikkat edilirse, siyasilerin şu anda ortaya koyduğu üslubun kendisinde olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada seçici olduğunu kaydetti.

Şahsına yönelik hakaretler olduğunu, bunları avukatlarına havale ettiğini anlatan Erdoğan, bazı partilerin YSK'ya, "Cumhurbaşkanı meydanlara inmesin" diye başvurular yaptıklarını hatırlattı.

Erdoğan, "Nasıl inmem? Siz bana meydanları yasaklayamazsınız ki. Bunlar zaten şiir okudum, hapis verdiler. Şimdi Cumhurbaşkanı olduk, artık burada ihanet-i vataniyenin dışında suçumuz yok" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç konusu üzerinde özellikle hükümetin durması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yeni Türkiye, ki bugün Nissibi Nehri'nde onu söyledim, 'Bakın, şu köprünün her iki tarafında eski Türkiye var. Ama bu köprü yeni Türkiye'yi ifade ediyor'. Şimdi Marmaray, yeni Türkiye'yi ifade ediyor. 18 ayda Marmaray'dan geçen yolcu, şu anda 73,5 milyon. Avrasya, oradan geçen araçları da öyle sayacağız. 3'üncü köprü, dünyanın belki de bir numaralı köprüsü olacak genişliği itibarıyla. 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da hızlı tren geçecek. Havalimanımız örnek. Mesela şimdi süratle yapılması gereken bir şey olarak söylüyorum, 'Kanal İstanbul' olayında ben ısrarcıyım. Arkadaşlarıma söylüyorum. Bunun her şeyi hazır. Bunu artık geciktirmemizin anlamı yok. Çamlıca Tepesi'ndeki bütün o kulelerin, o vericilerin temizlenip, tek kulede toplanmasına dair projemiz hazır. Bunun da uygulamaya süratle konulması lazım.

Geçen gün temel atıldı, ondan çok memnun oldum. Örneğin, Yassıada, Sivriada'daki bizim meşhur 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi', muhteşem bir proje. Sivriada'da, aynen Sydney'deki o malum opera binasına benzer birçok amaçlı toplantı merkezi. Öbür tarafta diğer toplantı salonları, küçük otel ve villalar var. Hatta bir de iki adayı birbirine bağlayan bir asma köprü düşüncemizdeydi. Onun yapılması, ki hava bozuk olduğu zaman oradan oraya rahatlıkla geçilebilsin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde 26 olan havaalanı sayısının 53-54'e yükseldiğine dikkati çekti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacaklarını söyleyen Erdoğan, 26 Mayıs'ta da 2 yıl gecikmeyle Hakkari Havalimanı'nı açacaklarını vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan, "Bu çözüm sürecinin karşısına dikilenler, orada müteahhitleri tehdit ettiler, araçları gereçleri yaktılar, yıktılar falan. Bundan dolayı gecikti. Bunlar ne benim Kürt vatandaşlarımı, kardeşlerimi seviyorlar ne de temsil ettikleri o şehri seviyorlar. Madem gerçekten seviyorsunuz, o zaman niçin buna sahip çıkmıyorsunuz?" diye sordu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.

  • Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı
    01:18 Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada Ahmet Can B., Gülsüm B., Müslüm B., ve Remziye K. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement