Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Suikast Girişimi Davası

Muğla'daki suikast girişimi davasında tanık olarak dinlenen İzmir Gaziemir'deki 3. Kara Havacılık Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Bağ, 15 Temmuz'da planlama yapılırken, Alay Komutanı Albay Murat Dağlı'nın uçuşta görev alacak teknisyenleri sorduğunu, isim listesinde değişiklikler yaptığını...

24.04.2017 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'daki suikast girişimi davasında tanık olarak dinlenen İzmir Gaziemir'deki 3. Kara Havacılık Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Bağ, 15 Temmuz'da planlama yapılırken, Alay Komutanı Albay Murat Dağlı'nın uçuşta görev alacak teknisyenleri sorduğunu, isim listesinde değişiklikler yaptığını ve eski öğrencileri olduğunu söylediği bu yeni isimlerle uçmak istediğini söylediğini anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, tanık olarak Yarbay Bahattin Akgül, Pilot Yüzbaşı Hakan Yukarki'nin ardından 3. olarak İzmir Gaziemir 3. Kara Havacılık Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Bağ dinlendi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki duruşmada, Yarbay Bağ da diğer iki tanık gibi, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Halen Alay Komutan Yardımcısı olarak görev yaptığını belirten Bağ, 14 Temmuz'da yeni Alay Komutanı Albay Murat Dağlı tarafından 3 helikopter planlanması yapılmasının istendiğini söyledi.

15 Temmuz'da 2 helikopterin uçuş yapacağını, 1 helikopterin arama kurtarma helikopteri olarak görev yapacağı ve dönüşün gece olacağı bilgisi verildiğini aktaran Bağ, "15 Temmuz'da uçuş planlaması yapılırken, Alay Komutanı Albay Murat Dağlı uçuşta görev alacak teknisyenleri sordu. Teknisyen isimlerine kendisi baktı. Bazı değişiklikler yaptı. Kendisi bunların eski öğrencileri olduğunu ve onlarla uçmak istediğini söyledi." dedi.

15 Temmuz günü saat 15.00 sıralarında iki helikopterin uçuşunu tamamladığını, ancak saat 22.00'de tekrar uçuş olacağının söylendiğini vurgulayan Bağ, bilgi almak için Alay Komutanı Albay Murat Dağlı'nın yanına gittiğini bildirdi. Bağ, ancak Dağlı'nın gece yapılacak uçuşun içeriği hakkında bilgi vermediğini söyledi.

Bağ, komutanın odasından çıktığında karşılaştığı Yücel Ekizoğlu ve Bahattin Akgül ile kendi odasına geçtiklerini belirtti.

Ekizoğlu ve Akgül'ün kendisine uçuşun içeriğini sorduklarını bildiren Bağ, "Ben de arama kurtarma veya VIP uçuşu olabileceğini söyledim. Uçuşun içeriğini öğrenemeyince Yücel ve Bahattin, Alay Komutanı Dağlı'ya sinirlendi ve odamdan çıktılar." diye konuştu.

Daha sonra Harekat Merkezi nöbetçi subayı Murat Gülşen'i aradığını ve uçuşun içeriğini sorduğunu anlatan Bağ, ancak harekat merkezinin de bilgisinin olmadığını öğrendiğini ifade etti.

Alay Komutanı Dağlı'nın yanına tekrar gittiğini belirten Bağ, gece ne uçuşu yapılacağını sorduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kendisi bana 'Ekibimle birlikte uçacağım' dedi. İçerik konusunda bilgi vermedi. Ben de saat 21.00'de eve geldim. İzne ayrılacağım için akrabalarım vardı. Sonra 'Ülkede neler oluyor' diye yakınlarım aradı. Televizyonu açtım. Boğaziçi Köprüsü'nün kapatıldığını görünce bir operasyon olabileceğini düşündüm. Bu esnada Ankara'da patlamalar olduğu haberi geldi. Ben Murat Gökşen'i arayarak bizim helikopterleri sordum. Çiğli'ye gittiklerini söyledi. Televizyondan haberler akmaya başlayınca benim endişelerim de arttı. Murat Dağlı saat 23.00 sularında beni aradı ve alaya gelmemi emretti. 'Misafirlerim var' dedim. 'Sen gelme o zaman' dedi. İlerleyen saatlerde darbe olayı netleşmeye başladı. Sonra 'Bahattin Akgül'ü aradım. Ne yapıyorsunuz neye karıştınız' dedim. O da bana 'Abi bilmiyorum, burada değişik şeyler oluyor çözmeye çalışıyorum' dedi."

Bağ, olay gecesi saat 23.23 sıralarında nöbetçi amiri Fatih Boztoprak tarafından "Yurtta Sulh Konseyi"nin gönderdiği darbe mesajı verildiğine değinerek, "Alayda durumun normal olduğunu öğrendim. İlerleyen zaman içerisinde MİT'te çalışan arkadaşımı aradım. Bir darbe girişimi olduğunu öğrendim. Bahattin Akgül'ü tekrar aradım ve ne yaptıklarını sordum. O da 'Abi motoru yaktık bekliyoruz' dedi. Ben orada durmamasını ve kaçmasını söyledim. O da silah sesleri geldiğini ve o an için kaçamayacaklarını söyledi. Sonra saat 01.00 gibi Bahattin Akgül beni aradı ve alaya geldiğini söyledi. Alayda herhangi bir sorun olmadığını belirtti." diye konuştu.

Bunun üzerine silahını alıp alaya gittiğini belirten Bağ, şunları kaydetti:

" (Orgeneral Abdullah Recep) Ege Ordu Komutanını aradım. Bana alay komutanını sordu. Ben de uçuşta olduğunu söyledim. Komutanım bana Alay Komutanı Murat Dağlı ve Yücel Ekizoğlu'nu geldiklerinde tutuklamamı söyledi. Bu arada polis özel harekat ve jandarmadan da yardım istedik. Takviye ekipler de alaya geldi. Ancak Alay Komutanı ve Yücel Ekizoğlunun Çiğli'de tutuklandığını öğrendim."

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesiyle devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
    09:14 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de ele geçirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.


Advertisement