Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yaptığı Portreyi Hediye Etmek Istiyor - Yalova - Son Dakika
Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yaptığı Portreyi Hediye Etmek Istiyor - Yalova

Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisinde öğretim görevlisiyken, ülkesindeki çatışmalar nedeniyle Yalova'nın Çınarcık ilçesine yerleşen Iraklı ressam Khairy Hasab Allah Alwan Al-Anbuge, Türkiye'nin kapılarını sığınmacılara açmasına Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

15.02.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS OZAN SÖYLER - Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisinde öğretim görevlisiyken, ülkesindeki çatışmalar nedeniyle Yalova'nın Çınarcık ilçesine yerleşen Iraklı ressam Khairy Hasab Allah Alwan Al-Anbuge, Türkiye'nin kapılarını sığınmacılara açmasına Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portrelerini yaparak teşekkür etti.

Al-Anbuge (31), yağlı boya ile yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini ilk fırsatta kendisine hediye etmek istediğini söyledi.

Iraklı ressam Al-Anbuge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisinde uzun yıllar öğretim görevlisi olarak çalıştığını ancak ülkesindeki iç çatışmalar nedeniyle göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Birçok ülkede vize sorunu yaşadıklarını, Türkiye'nin ise kendilerine kucak açtığını dile getiren Al-Anbuge, ailesiyle 1,5 yıl önce Yalova'nın Çınarcık ilçesine yerleştiğini hatırlattı.

"Erdoğan'ı seviyorum"

Al-Anbuge, Türkiye'de kendilerine gösterilen misafirperverlikten çok memnun olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi çok seviyorum, burada da manzara resimleri yapıyorum. Ben Erdoğan'ı seviyorum çünkü bizlerin Türkiye'de yaşamasına müsaade ediyor ve Arapları seviyor. Ben birçok ülkeye gittim ancak Türkiye'de problem yok ve insanları çok iyi."

Yağlı boya ile yaptığı portreyi ilk fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edeceğini bildiren Al -Anbuge, "Türkiye'nin bu kadar güzel olmasının sebebi Atatürk, ondan sonra da Erdoğan'dır. Ben de onların resimlerini yaptım. Erdoğan çok iyi ve akıllı insandır." ifadelerini kullandı.

"Biz buraya geldiğimizde gurbet yaşamadık"

Iraklı ressamın eşi Hend Adnan Kadhim Al-Sammarrai (27) de Türkiye'de aile ortamı olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Al-Sammarrai, "Burada hayat güzel, komşular hepsi çok iyi. Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir insan. Erdoğan Arapları çok seviyor. Türkiye'de Araplarla çok iyi ilişkiler var, bu Erdoğan sayesinde oluyor. Her ülke Arapları sevmiyor ve oraya gitmek için vize gerekiyordu. Irak'ta şimdi hayat çok zor. Sadece Türkiye'de problem yok. Türkiye'nin her yerinde yaşayabiliyoruz. Biz buraya geldiğimizde gurbet yaşamadık. Her tarafta aile ortamı var, komşuluk ilişkileri çok iyi. Bize annemiz, amcamız ve arkadaşları gibi yaklaşıyorlar. Türkiye'yi çok seviyorum." sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Yaptığı Portreyi Hediye Etmek Istiyor - Yalova
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yaptığı Portreyi Hediye Etmek Istiyor - Yalova - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement