Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu şehir geçmişte nice vaatlerle iş başına gelenlerce aldatılmıştı.

23.05.2015 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu şehir geçmişte nice vaatlerle iş başına gelenlerce aldatılmıştı. 100 bin istihdam dediler, herkese sigorta dediler, metro dediler, her şey bedava olacak dediler, süt dediler sütten kesildiler. Bu vaatlerle iş başına geldiler ve Antalya'nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali kaldı. Geriye kala kala ölü yakma projesi kaldı. Bütün işleri bitti ölü yakma" dedi.

Seyhan Caddesi'ndeki Kepez Arena Spor Salonu meydanında gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, Antalya'yı, " Akdeniz'in, Torosların şehri, turizmin, ticaretin, tarımın şehri, mertlerin, yiğitlerin, alimlerin, ariflerin şehri artık bir dünya şehri Antalya. Bu şehir sadece Türkiye'nin değil dünyanın bir özeti" olarak nitelendirdi.

Antalya'ya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Deniz Kurdu 2015 tatbikatından geldiğini anımsatan Erdoğan, "Kahraman Mehmetçiklerimizle birlikteydik. Sizlere onların selamını getirdim" dedi.

Antalya'ya gelirken Pir Sultan gibi "Açılın kapılar dosta gidelim" diyerek geldiklerini ifade eden Erdoğan, toplam yatırım bedeli 376 trilyon olan 32 ayrı eser ve toplu hizmetin açılışını yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, eğitimde ilkokul, ana okulu, ortaokul ve lise, sağlık'ta 32 trilyonluk Gazipaşa Devlet Hastanesi, 17 trilyonluk Korkuteli Devlet Hastanesini ve Alanya Diş sağlığı merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Demre Müzesi ve Aspendos Tiyatrosu'nun, Serikte 36 afet konutu ve 10 işyerinin inşasının bitirildiğini söyleyen Erdoğan, içme suyu projeleri, gölet, meteoroloji gözlem istasyonu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, 3 alt yapı, 9 yol ve 2 adet içme suyu projesi ile 1 adet parkın tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti.

Antalya Alanya yolunun hem ticaret hem de turizm açısından Antalya ve Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, bu yolun başbakanlığı döneminde 4 köprülü kavşağını hizmet açtığını söyledi.

Erdoğan, 80 trilyonluk 3 ayrı kavşağın daha açılışını yaptıklarını belirterek, "Geçen belediye seçiminden bu yana 1 yılda hatta 4 ayda üç tane köprülü kavşak yaptık. Ana muhalefetin başındaki zatın söylediklerine inanıyor musunuz? Bunların dil bilgisinde gelecek zaman var, 'cek cak'. 'Cek cak'la konuşmadık bugüne kadar. Bugün de ben yaptıklarımızı anlatıyorum. Başbakanlığım dönemimde yaptıklarımızı anlatıyorum. Şimdi de hükümetimizin yaptıklarını anlatıyorum" diye konuştu.

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Alanya yolundaki 5 tünelden inşası tamamlanan iki tanesinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Halep oradaysa arşın Antalya'da" dedi.

Erdoğan seçim vaatleri ile halkın kandırıldığını belirterek, "Antalya hizmetin kadrini bilir kıymetini bilir. Bu şehir geçmişte nice vaatlerle iş başına gelenlerce aldatılmıştı. '100 bin istihdam' dediler, 'herkese sigorta, metro' dediler, 'her şey bedava olacak' dediler, 'süt' dediler sütten kesildiler. Bu vaatlerle iş başına geldiler ve Antalya'nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali kaldı. Geriye kala kala ölü yakma projesi kaldı. Bütün işleri bitti ölü yakma" diye konuştu.

"Antalya'nın her yerinde o dönemde hangi türkü vardı biliyor musunuz? Çay benim çeşme benim aman derdimi eşme benim" diyen Erdoğan, "Antalya derdinin deşilmesini istemediği bir dönem yaşadı. Sonra emaneti yeniden ehline teslim etti. Bu dertten kurtuldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanlığı döneminde Antalya'ya yapılan yatırımları şöyle anlattı:

"Biz geçtiğimiz 10 yılda Antalya için ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Başbakanlığım dönemimde toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 18 katrilyon. Yapılmış, bitmiş, hizmete girmiş olanları kenara bırakıyorum, yaptığımız yatırımları söylüyorum."

Antalya'nın G-20 ve EXPO 2016 olmak üzere iki ayrı büyük organizasyona ev sahipliği yapacağını anımsatan Erdoğan, Kasım ayında yapılacak G20 zirvesinde Antalya'ya dünyanın önde gelen 19 devlet başkanının, 11 bin kişilik heyetin geleceğini ve Belek Beldesi'nin tamamen kapatılacağını söyledi. Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğunu belirten Erdoğan, tüm dünyaya Antalya'dan mesajlarını vereceklerini ifade etti. 2016 Antalya EXPO organizasyonunda şehre 8 milyon yerli ve yabancının geleceğini kaydeden Erdoğan, Antalya'nın çok ciddi bir çekim alanı haline geldiğini dile getirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement