Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avukatları Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avukatları Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer devlet olarak terör örgütüyle mücadeleyi ahlak, vicdan ve hukuk ölçüleri içinde yürütmezsek, bu mesele bizim için 3 günlük iştir.

05.04.2016 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer devlet olarak terör örgütüyle mücadeleyi ahlak, vicdan ve hukuk ölçüleri içinde yürütmezsek, bu mesele bizim için 3 günlük iştir." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avukatlar Günü dolayısıyla avukatları kabulünde yaptığı konuşmada, ABD seyahatinde Brookings Enstitüsü'nde bir programa katıldığını hatırlattı.

Orada PKK, PYD, ASALA, Paralel Devlet Yapılanması ve Atatürkçü Düşünce Grubu'nun da bulunduğunu belirten Erdoğan, "Önce hepsi bana saldırıyordu, oradan hakaretler falan, kimisi YPG'nin paçavrasını sallandırıyor, öbür tarafta bakıyorsunuz Paralel Devlet Yapılanması'nın malum bir temsilcisi onlarla yan yana, biraz sonra Atatürkçü Düşünce Grubu'ndan birileri onlara saldırdı, onlar birbirine girdi. Öbür tarafta da sağ olsun bizi destekleyen bir grup. Bağırıp çağırdıkları kim? Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı. Biz kulak vermeden girdik, içeride konuşmamızı yaptık ve ayrıldık." diye konuştu.

Kimlerin kimlerle, kime karşı ve nerede bir araya geldiğine ilişkin tablonun açık ve net olduğunu anlatan Erdoğan, ABD'deki güvenlik güçlerinin herhangi bir şekilde müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Kısa bir süre önce ABD Başkanı Barack Obama'ya sosyal medya üzerinden ölüm tehdidi gönderen bir kişinin 3 yıl hapis cezasına mahkum olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Özgürlükler ülkesi ya, şu anda içeride. Biz de pek öyle tweetten falan gelenlere karşı böyle mahkum olanları görmedim. Bana bunca hakaretler oluyor, ölüm tehditleri oluyor falan hiç, sadece olsa olsa tazminat alıyoruz. Tazminatları da ben almıyorum zaten, avukat arkadaşlara 'bildiğiniz gibi yapın' diyorum." ifadelerini kullandı.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini vurgulayan Erdoğan, bunu kararlılıkla sürdüreceklerini ve taviz vermeyeceklerini dile getirdi. Erdoğan, "Şehitlerimizin toprağa düşen her damla kanı, bu toprakların bizim ebedi vatanımız olduğunun birer tapusudur, mührüdür. Dün de ifade ettim, eğer devlet olarak terör örgütüyle mücadeleyi ahlak, vicdan ve hukuk ölçüleri içinde yürütmezsek, bu mesele bizim için 3 günlük iştir." diye konuştu.

"Aslan gibi mücadele etmeyi, mertçe davranmayı sürdüreceğiz"

Bölücü terör örgütünün, sokaklara, evlere, Kuran-ı Kerim'in cildi içinden çocukların oyuncaklarına kadar döşediği patlayıcılarla insanlıktan nasibini almadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz inancımızın, tarihimizin bize emrettiği şekilde aslan gibi mücadele etmeyi, mertçe davranmayı sürdüreceğiz. Biz düşmanını bile arkasından vuran bir millet olmadık. Göğüs göğüse çarpışarak vuran bir millet olduk, bizim özelliğimiz bu çünkü bu milletin tarihinde alçaklık yoktur, soykırım yoktur, sömürgecilik yoktur, haksız yere bir kimseyi incitmek yoktur." şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un, "Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım, yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım" dizelerini hatırlatarak, ecdadı, kendilerini ve çocuklarını utandıracak, gayri ahlaki en ufak bir işin içinde asla olmayacaklarını vurguladı.

Terörle mücadele ederken diğer sorunların henüz tamamen çözülmediğinin farkında olduklarını da aktaran Erdoğan, paralel yapının Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında tüm imkanlarıyla devletin ve milletin aleyhinde çalıştığını belirtti.

Dünyayı dolaştığını ve gittiği her yerde bunu bizzat gördüğünü dile getiren Erdoğan, "Amerika'da bu yapının nasıl bölücü örgütün mensuplarıyla, Ermeni komitacılarıyla koyun koyuna olduğunu bizzat işte bu son seyahatte gördük, yaşadık. Bürokraside, iş dünyasında, sivil toplum örgütleri içinde pusuda bekleyen paralel yapı mensuplarının, buldukları her fırsatta nasıl içlerindeki kini, düşmanlığı, husumeti ortaya döktüklerini gayet iyi biliyoruz. Yalanın, riyanın, ikiyüzlülüğün, sahtekarlığın, şahsiyetsizliğin en üst seviyeye çıktığı bu yapının mensuplarına ve ihanetlerine karşı daima teyakkuz halinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Paralel yapıya karşı çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Erdoğan, bölücü terör örgütüyle aynı hedefleri paylaşanların da buldukları her fırsatta ve her yerde kinlerini, nefretlerini ve ihanetlerini sergilediğini bildirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Akademisyen görünümlü destekçi, gazeteci kimlikli casus, siyasetçi kılıklı eylemci, memur unvanlı milis olarak terör örgütünün emrine girenlerin elinde silahı, bombası olan teröristlerden hiçbir farkı yoktur. Yine kuzu postuna bürünmüş sırtlanlar da terör örgütü mensuplarıyla aynı amaca hizmet ediyorlar. Bu konuda da milletçe dikkatli olmalıyız. Devletine ve milletine ihanet içinde olan hiç kimseyi sırtımızda taşımak zorunda değiliz. Güvenlik güçlerimiz, teröristlerle mücadelelerini başarıyla, fedakarlıkla ve hassasiyetle yürütüyorlar.

Şehitlerimiz oluyor. Şüphesiz ki ciğerimiz, yüreğimiz dağlanıyor. Gün geliyor bizler de anneler gibi mahzun hale düşüyoruz ama biz şunu da biliyoruz, bu araziler tapu kadastrosundaki tarla değildir. Nasıl ki imar girdiği zaman arsa olursa, bu vatan toprakları da şüheda kanıyla ıslandığı zaman vatan olur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan topraklarına kendilerine göre operasyon yapıp, oraları adeta bir tarla haline dönüştürmek isteyenlere, güvenlik güçlerinin gerekli dersi verdiğini kaydederek, "Belki biz bir ölüyoruz ama en az 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Bu, bu şekilde devam ediyor. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avukatları Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement