Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a Gitti - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a Gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan\'a Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı binasına, aynı zamanda konutlarına Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız" dedi.

02.09.2014 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı binasına, aynı zamanda konutlarına Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "25 Aralık davasıyla ilgili takipsizlik kararı verildi. Karara ilişkin muhalefetten bazı tepkiler var. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, "Yargı kararını verdi. Takipsizlik kararı verdi. Bu kararın ne anlama geldiğini herhalde hukuktan yakından uzaktan ilgisi olanlar varsa bunu bilirler. Takipsizlik kararına bu konuda itirazı olanlar varsa onlar da itirazını yaparlar. Olay bu kadar basittir. İtirazda da kimlerin hakkı vardır, kimlerin yoktur bunlar hukukta bellidir" cevabını verdi.

"İkamet adresiniz neresi olacak? Başkanlık Sarayı olarak adlandırılan bina Başbakanlık tarafından mı yoksa Cumhurbaşkanlığı tarafından mı kullanılacak?" sorusuna ise Erdoğan, "Şu an oturduğum yer ikamet adresimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz, daha sonra da yeni yapılan binalara Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki cumhurbaşkanlığı binasına da, aynı zamanda tabi konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız" karşılığını verdi.

DİYARBAKIR'DA F-16 UÇAĞININ DÜŞMESİ

Erdoğan, Diyarbakır'da düşen F-16 uçağı ile ilgili olarak da, "Az önce Genelkurmay Başkanımla görüştüm. Bir F-16 uçağımız iniş esnasında maalesef piste yaklaştığında, bir bayan yüzbaşı aslında çift pilottur herhalde tek pilot sıkıntıyı anlamış olacak ki kendisi atlıyor. Herhangi bir sıkıntı yok, kurtuluyor ama uçak piste çakılıyor. Diğer uçaklarda ise herhangi bir şey söz konusu değil. Biraz sonra teknik değerlendirmeleri alacaklar. Daha sonra Genelkurmay gerekli açıklamayı yapacak" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ve Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos Resepsiyonu'na CHP'den katılım olmadığını hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Ben partimizin kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bir açıklama yapmıştım. Bu açıklamada, 'Ben bir davet ederim, iki davet ederim, üç davet ederim, gelirler gelirler, gelmedikleri takdirde ondan sonra da bir daha davet etmem' demiştim. Burası duygusallığı taşıyan bir yer değildir. Burası ülkenin zirve noktası Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bu makam daveti yapar, davete icabet eden tekrar davet edilir. Eğer bu davete icabet edilmiyorsa illa tekrar etmek gibi bir mecburiyeti yoktur. Biz ana muhalefet partisinin başındaki zatı zaten parlamentodaki yemin töreni dahi orada yapılan kitabın, anayasa ve iç tüzüğü muhtevi kalkıp Meclis Başkanımıza fırlatılması ve aynı şekilde ardından yapılan açıklama. Hele hele genel başkanın 'Bu bir meşru müdafaadır' ifadesi yapması çok manidardır. Neyin meşru müdafaa olduğu, neyin olmadığı ortada. Hele hele 'Bir insanın adam öldürmesi bazı zaman insanı katle götürür ama bazı zaman da meşru müdafaa olarak değerlendirilir' benzetmesinde teşbih hata kabul etmez. Neyi neyle benzetiyorlar ortada. Bu bir zihniyet meselesidir. Milletim bunları en güzel şekilde değerlendirecektir. Bundan dolayı da CHP'nin başındaki zatla bir ağız dalaşına girecek durumda değilim. Ama grubu olan partileri davet ederiz. Gelenlerle bu yolculuklarımızı yaparız ama gelmeyenlere de ısrar etmek doğru olmaz" açıklamasında bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin başına Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın getirildiğinin hatırlatılması üzerine, "Konuyla ilgili hükümet görevli olan bakanlar arasındaki değişiklikleri yapmış, takdirleri odur. Bize düşen sadece 'Hayırlı olsun' demektir. Ben isabetli olduğu kanaatindeyim. Bunları zaten Başbakanlık döneminde olgunlaştırdık, oluşturduk. Bundan sonraki süreçte de bu arkadaşlarımızı bu tecrübeleri birlikte dayanışma içerisinde geleceğe taşıyacaklardır. Çözüm sürecinin bizim için önemi ortadadır ve bunu başarıya taşımak başta şahsım olmak üzere hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

"HDP'li Pervin Buldan'ın sizinle görüşmek istediklerini dile getirdiler. Böyle bir talep oldu mu, olursa nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna ise Erdoğan, "Böyle bir talep bana gelmiş değil. Bilgim yok. Fakat parlamentoda grubu olan partilerin benden bu tür talepleri olması halinde ben de tabii ki görüşürüm. Görüşme noktasında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.

  • İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti
    11:40 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti

    İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet, Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Kaya, Bilecik ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vural ise Bilecik'in güzelliklerinden bahsederek, Başkan Kaya'nın çalışmalarını takdir etti.

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.


Advertisement